Ништо страшно, ти се "чистат" очите.Само сакав да прашам денес гледав ама ми солзеа очите сеа дали е тоа дека не ми се навикнати очите или нешто друго
Само сакав да прашам денес гледав ама ми солзеа очите сеа дали е тоа дека не ми се навикнати очите или нешто друго
Osetlivi ti se. Gledaj so zatvoreni nekoe vreme, pred da gi otvoris i da pocnes da gledas.Само сакав да прашам денес гледав ама ми солзеа очите сеа дали е тоа дека не ми се навикнати очите или нешто друго
Вујко ми Лазар Бараков од Мокрино likes this.. имам пријатели коишто стигнаа до 45 минута и велат дека потребата за јадење значително намалува.
Тој чај не пие мрсен му бил ,саде на воздух живее.Вујко ми Лазар од Мокрино likes this.
And "1000 Пипл фром Етиопија" тоо....Вујко ми Лазар Бараков од Мокрино likes this.
Дали ќе има ист ефект доколку гледам во сликата од твојот аватар зашто деновиве на Скопје му умре Сонцето?Препораки 1.кога го гледате Сонцето секогаш мислете како светлината поминува низ вашето тело. Замислете како преку очите навлегува ва главата од таму се спушта низ ’рбетот а преку него низ целото тело.
За оваа прекрасна техника можам да зборам од лично искуство, јас сум стигнал до 33 минути и за жал останав до таму од простата причина што тука во Германија Сонцето е редкост. Разликите од тоа како се чуствував пред да почнам со технката и потоа се фрапантни. Значи многу стравови изчезнуваат, болести исто, нервозата се минимизира со еден збор човек се чуствува одобро по среќен особен во моментот кога ќе ги изгледа минутите и ги затвора очите-РАЈ смиреност, среќа. Иначе научно е докажано( со КТ на главата) дек хипфизата го зголемува двојно својот рамер, а исто така и Манек издржа 400 дена без јадење- фотосинтеза. имам пријатели коишто стигнаа до 45 минута и велат дека потребата за јадење значително намалува, но во однос на храната јас сум на мислење дака штом човекот има дигестивна система значи тереба да јаде но се разбира важно е што. За мене е поважен другиот аспект на техниката подобрувањето на психо-физичкото здравје и се разбира нај важно е духовното ирастување.
поарно нека не си играат веќе играчки,полека паѓа во вода сангејзингов,мене сумнјиво ми беше уште откако тврдеа дека не мора храна да прима човекот,ќе се претворел во соларен чип,дрн дрн......+ самоволно може неправилно да се практикува па да се оштета очите неповратно......ако гледа некој најдобро му е само неколку минути на ден (од 2-5) да проба и ништо повеќе,нормално почнувајќи со 10 секунди на денЗа оние што практикувале сан гејзинг и стигнале до определено време па престанале. Мој совет е ако продолжите пак да непочнувате од кај што сте запреле а да е пак постепено, се разбира не по 10 сек.
Пример сте стигнале да 30мин и не сте гледале 1 месец, почнете од 5мин, утре10..и кога ќе стигнете до кај што сте биле продолжете со истото темпо-по +10сек секој ден. Ова е заради повторна адаптација на очите- од лично искуство![]()
Што имаш прдевид јас знам дека се повеќе и повеќе луѓе почуваат да го практикуваат. или може имаш предвид за на форумов?поарно нека не си играат веќе играчки,полека паѓа во вода сангејзингов,мене сумнјиво ми беше уште откако тврдеа дека не мора храна да прима човекот,ќе се претворел во соларен чип,дрн дрн......+ самоволно може неправилно да се практикува па да се оштета очите неповратно......ако гледа некој најдобро му е само неколку минути на ден (од 2-5) да проба и ништо повеќе,нормално почнувајќи со 10 секунди на ден
и ти тврдиш дека човекот може без храна,ќе се претвори во соларен чип,само течност ќе биде доволна,бла бла........прастара технологија која е заборавена па исчепкана па обновена бла бла........а тие гуруата што имаат постигнато во животот освен да им веруваме на збор ?! што ако штукнале во мозокот по толку време без храна и вода и сега тврдат дека им е супер ?!Што имаш прдевид јас знам дека се повеќе и повеќе луѓе почуваат да го практикуваат. или може имаш предвид за на форумов?
Јас сум самиот доказ дека дури и непостојаното гледање е безопасно. Единствено треба да се внимава да е во вистинското време, нормално дека ако напладне сред лето гледаш ќе имаш проблеми.
2-5мин се апсолутно ништо, веќе околу 20 минута почнуваат да се забележуваат позитивните промени.