Гледање во сонцето (sungazing)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.573
Поени од реакции
1.873
jas iam uste 18 dena da gledam. treba da si dovrsam, prekinav oti ladno mi bese i seuste si gi imam pridobivkite koi gi dobiv

Член од
31 март 2008
Мислења
2.573
Поени од реакции
1.873
dodeka redovno gledav, stanav i vegetarijanec za 2 meseca :)
navistina, prestanav da imam potreba da jadam meso, a jas sum golem mesar. isto taka prestanav da pijam i gazirano i alkohol koj i onaka e go piev.
me terase na salati i prirodni sokovi i voda, imav poveke energija so pomalku spienje.
mi se podobri i vidot, no sosema malku.
psihicki imav mn napredok, super mi bese.
se shto nabrojav si ostana, osven toa so jadam pak meso, oti nemam gledano moze 3-4 meseca, anglija bas ne mi dava prilika da gledam :)
pozdrav

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
navistina, prestanav da imam potreba da jadam meso, a jas sum golem mesar. isto taka prestanav da pijam i gazirano i alkohol koj i onaka e go piev.
me terase na salati i prirodni sokovi i voda, imav poveke energija so pomalku spienje.
se shto nabrojav si ostana, osven toa so jadam pak meso, oti nemam gledano moze 3-4 meseca, anglija bas ne mi dava prilika da gledam :)
pozdrav
Дај кажи како ти е ретината жити се,пошто од зјапање во сонце не ќе да е дека ти се подобрил видот освен ако не зјапаш со маска за заварување

Член од
31 март 2008
Мислења
2.573
Поени од реакции
1.873
Дај кажи како ти е ретината жити се,пошто од зјапање во сонце не ќе да е дека ти се подобрил видот освен ако не зјапаш со маска за заварување
hahaha covek ozbilno zboram, i ne samo mene ami i na drugi so gi znam so gledaat. minimalno no sepak ima nesto. a kolku mi e iskreno ne znam da ti kazam

probaj ako ne si gledal, nautro koga izgreva koga e crveno, ili koga zaoga navecer ke vidis oti mozes sosema normalno da go gledas, ne te tera da mizis. plus jas imam najosetliva boja na ocite - sina

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Dobro retardirani ste ili retardirani se praite?
Procitajte tocno koga I kako se gleda vo sonceto, ne e toa na pladne u 12 na najjakoto sonce gledanje.
Se gleda na izgrejsonce I zajdisonce, sto site go pravime dodeka sme na odmor I gletkata e prekrasna.
Vidot povekje kje ti se osteti od 6 saati dnevno sedenje pred monitor nego 45 min gledanje vo zajdisonce.

I

Iblis

Гостин
Procitajte tocno koga I kako se gleda vo sonceto, ne e toa na pladne u 12 na najjakoto sonce gledanje.
Se gleda na izgrejsonce I zajdisonce, sto site go pravime dodeka sme na odmor I gletkata e prekrasna.
Vidot povekje kje ti se osteti od 6 saati dnevno sedenje pred monitor nego 45 min gledanje vo zajdisonce.
Не е баш така, просечен монитор има 50 -300 cd/m^2, наутро и навечер(изгрејсонце и зајдисонце) сонцето има илуминација од 0,4x10^7 cd/m^2 , доста значајна разлика. Не си играјте со очите.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Има очи кои не можат да поднесат гледање во сонце а и такви кои можат. Кој не може ќе „гледа“ со затворени очни капаци и ќе види дали по извесен период ќе му се адаптираат очите. Ако и тогаш не оди нема да гледа.

Не секој е за сѐ способен, едно е што пишува во книга а друго кога се оди на пракса.

Јас секако пробувам прва прилика.

B

Bafra

Гостин
Да се пријавам и јас на темава. Сега сум до 7 мин и 40 сек .
Се додека се придржувате до правилата (ги имаат претходно постирано) нема никаква опасност за видот (барем кај мене, сметам дека имам добар вид досега) .
Еден член (голема благодарност до него мене не ми текна да побарам) во претходните постови даде линк за кога изгрева и заоѓа сонцето во МКД http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=673

Значи ако изгрева во 06.00 тогаш од 06:00 до 07:00 може да практикувате гледање (по можност со отворен прозор ) и ќе приметите дека без проблеми и тешкотии гледате во дискот/сонцето . Доколку пробате покасно да гледате самите очи ќе ви дадат до знаење (солзат, со сила пробувате да гледате, ви се затвараат) дека треба да прекинете и оставете за нареден ден, сонцето пак ќе е тука. Следете ги упатствата но и сигналите кои ви ги дава телото, не сме сите исти нали овај :)

S

Stef Bachatero

Гостин
pozdrav
Не е до месото до исхраната не ти била балансирана...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Девојче кога се работи за ретардација, се гледа дека кај тебе е малку повеќе од поблага.
Иначе мене ИЧ КУР не ме боли , зјапајте во сонцето колку сакате. Едино што ми смета што читаат млади деца па може некое да се излаже и да почне нели со сончева јога, и да си го заебе видот.
--- надополнето: 24 април 2012 во 13:26 ---
Jas pocnav od denes, kolku da se pofalam :)
Е така кога ќе оќориш пиши овде пофали се

N

Nessa Alcarin

Гостин
pozdrav
А ти си слушнал за „плацибо“ ефект?
И јас немам потреба од месо во овој период, поради тоа што диетата ми се состои од овошје, салати и семиња.
Како и да е.... Јас не верувам дека некој би излечил рак или сида ако зјапа во сонцето. Исто ме интересира од кога почнала да се практикува оваа работа?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.800
Поени од реакции
11.405
Слободоумниот човек прифаќа се, зошто научил да се носи со се, факт.

Јас применувам еден друг концепт на универзална енергија за медитирање и трансфер, но имам пријатели кои го применуваат гледањето и медитирањето во сонцето и имаат само пофални зборови, супер ум и се здрави ко дрен. Не им замерувам на скептиците, едноставно кога ќе им дојде нож до коска ќе ги земат во предвид сите можности, па така и оваа и ќе се уверат. Нормално, ова го пишувам зошто сум осетил на своја кожа, не зборувам од памет.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom