Ги повторувате ли грешките од минатото?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ау, ретко! Секогаш учам од своите грешки, а би требало од туѓите. Но, додека не ме удри цигла у глаа, нема да сфатам дека боли...Имам грешки и работи кои би ги ставила под черга, и никогаш повеќе не би ги се сетила на нив, а камоли повторила. Секој има нешто за кое што се кае, а јас го викам тоа грешка. Особено е грешка , ако е ситуација која директно зависела од мене, а јас со моја постапка сум ја оплескала... Мразам да грешам, но нема безгрешни. Но, затоа под влијание на фотографско и психолошко памтење, никогаш не ги повторувам грешките кои веќе ми се направени. (Палењето цигари секој ден, не се важи:wink:):vozbud::back:

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Не ги повторувам...фала богу сум научила од нив и до сега не ми се случило да повторам некоја грешка два пати...ама сега тоа...а за понатаму незнам.

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
епа не е секогаш така лесно да учиме од своите грешки, можеби ке треба и двапати да згрешеме за да го сватеме нештото, мене тоа ми се има десено и и тоа ти иде како да учиш лекција и да ја повторуваш за добро да ја запамтеш- за подоцна да не згрешиш повторно.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
110
Поени од реакции
32
Па да, јас ги повторувам али само НЕКОЈ. Оти не за друго во момент грешката може и да ти биде од корист ( во позитивна смисла ).

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Ах имам "oups I did it again" ситуации, но не пречесто. Секоја сесија да речеме се каам зошто не сум седнала да научам бар две недели порано наместо два дена пред испит!
Но зарем е тоа некоја голема грешка? Не, се разбира.
Сум се нашла во ситуации каде што сум избрзала и непромислено сум постапила но тоа секако не биле некои суштествени грешки кои би ме исфрлиле од колосек! Сум сменила неколку пати правец на движење, туку оп ќе се префрлам на друга лента брзо не размислувајќи за опасноста, ама за среќа секогаш имам некој на созозачко кој ме спречува да прелетам на црвено и ме враќа на прав пат!
На сите грешки до сега гледам како искуства, спомени...па тоа се само моите љубопитни, гладни за живот 20 години, кои ме доведуваат во незгодни, погрешни ситуации!
Ништо страшно!:smir:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Според некои психолози,човек штом повторува некои грешки од минатото,тогаш значи дека е глуп,затоа што не може да примети(да се сети) дека претходно истото му се случувало,па со тоа и не може да спречи и крајот да не биде исти,повторно катастрофален....Во тој случај јас сум stupid girl...Затоа што најчесто ги повторувам грешките,не сите,но има некои скоро секогаш ги повторувам,и знам каков ќе е исходот,но си продолжувам по истиот пат,со надеж дека можеби ќе ги поправам следниот пат грешките од предходниот...И затоа и не се сложувам со тие психолози кои тврдат дека е тоа заради глупавост,сепак иницијатор за да се продолжи по истиот пат се надежите,кои не тераат да помислиме дека овој пат се ќе биде поинаку и ќе не изнесе на вистинскиот пат,и дека нема повторно да не турне во некоја провалија....

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Според некои психолози,човек штом повторува некои грешки од минатото,тогаш значи дека е глуп,затоа што не може да примети(да се сети) дека претходно истото му се случувало,па со тоа и не може да спречи и крајот да не биде исти,повторно катастрофален....Во тој случај јас сум stupid girl...Затоа што најчесто ги повторувам грешките,не сите,но има некои скоро секогаш ги повторувам,и знам каков ќе е исходот,но си продолжувам по истиот пат,со надеж дека можеби ќе ги поправам следниот пат грешките од предходниот...И затоа и не се сложувам со тие психолози кои тврдат дека е тоа заради глупавост,сепак иницијатор за да се продолжи по истиот пат се надежите,кои не тераат да помислиме дека овој пат се ќе биде поинаку и ќе не изнесе на вистинскиот пат,и дека нема повторно да не турне во некоја провалија....
Сите ги повторуваме грешките од минатото. Тоа ни е во човековата природа и кој и да каже поинаку се лаже. Треба човек да се изгоре или ептен лошо или да се ептен многу паи изгоре за да му екне да ја поправи грешката.

Marley's dother

Marley's dother
Член од
14 февруари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
...

Lugeto ako ne gresat ne se luge, obi4no kako sto vikaat od greskite se u4i, vo princip ako ne zgresime nema da vidime kako e, nema da znaeme kako e 4uvstvoto, nema da iskusime... Nekoi luge obi4no u4at od greskite, a nekoi svesno ili nesvesno gi povtoruvaat, toa se odlikuva na nivnata ne nau4ena lekcija od zgresenata situacija, kako i da e da ne filozofiram mn jas sum 4ovek so mn mani i losi naviki i sekako deka povtoruvam nekoi greski nesvesno no zatoa se trudam da gi isparavam kolku so mozam i umeam na moj na4in...:wink:

PEACE

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
анализа

За тоа колку грешки ќе направиме во иднина зависи само од една работа а тоа е нашата способност дали можеме да ги видиме последиците од секоја наша постапка било да се позитивни или негативни.
А дали ги повторуваме нашите грешките од минатото па барем по едно три-четири пати, а камо ли да учиме од другите барем според мене.

Член од
15 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
2
Луѓе, што подразбирате под грешки???
Едина грешка што ми ја тапанат дома што сум ја напраил е што не учам во прво тромесечие, туку учам одкако ке направам срање оцени. Ако се рачуна, оваа грешка ја праам само поради мрза.
Инаку, мислам дека не повторувам грешки. Севкупно, малку грешам. Барем јас така мислам! Не сум нарцис!!!

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
за жал некои ситни грешки колку и да сакам да не ги повторам, ги повторувам повторно и повторно...
а оние покрупните грешки се трудам да не ги повторам и двапати мислам пред да го направам тоа

Член од
24 јануари 2009
Мислења
229
Поени од реакции
15
Иако постојано викам од грешките се учи, никако да научам. Морам да си го смирам темпераментот и гордоста, мн работи изгубив за глупости!

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Епа до сеа од ногу грешки шо иам напраено иам доста научено.Сеа зависит, некој грешки ги повторам, ама ретко.То е зато шо стално се трудам да имам нешо во шо би вервела, шо ќе ме држит во живот и така почвам премногу да вервам и си викам е овај пат е поинаку од претходниот и пак ќе се заебам, ама ај немат врска, се навикнав.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.735
Поени од реакции
13.499
Се трудам да не ги повторувам. Некогаш слепо одам кон грешкките за да се вратам на повторно каде што сум бил. Многу, многу ретко ми се случило да сум ја предвидел грешката и повторно да сум ја направил.

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
Па се обидувам да не ги праам истите грешки а по грешката гледам да ја намалам болката од нив зашто знам дека не е баш пријатно пак да го доживуваш истото што те повредило али некој од нив се неизбежни

Kajgana Shop

На врв Bottom