Геј парадата во Тирана

• Креатор на темата Bonux
  • Време на започнување
B

Bonux

Гостин
Хомосексуалците најавија тужба против албанскиот заменик министер за одбрана

Албанското здружение на хомосексуалци објави дека на 17 мај воТирана ќе се одржи Геј парада. Тие во нивното соопштение посочија дека знамето на хомосексуалците прв пат ќе биде подигнато во Тирана, но ваквата одлука на хомосексуалците не им се допадна на албанските власти.
-Треба да ги истепаат со стапови - изјави заменик министерот за одбрана, Екрем Спахија.

Хомосексуалците се навредија. Тие најавија дека ќе поднесат тужба против заменик министерот.

-Тоа е повик за насилство и на суд ќе бараме Спахија да биде казнет според албанските закони. А тоа значи казна затвор до 5 години - велат од Организацијата.

Во Албанија во 2010 година е донесен закон со кој се забранува дискриминација која се темели на сексуална ориентација.
п.с. Јас сум по природа (strejt) ама ги подржувам во целост за остварување на нивните права во таа земја. п.п.с. Со лесно нека е :) Извор (се мислев дали да ја отворам темата во Љубов и секс или во Свет) јбг :icon_mrgr:

M

Muranyi

Гостин
Секој има право да биде што сака.Ама зошто паради?Зар јас како стрејт треба да организирам парада,да излезам на плоштад и да мафтам со мандалото?Убаво им кажал министерот,само поголеми стапови нека спремат.

B

Bonux

Гостин
Секој има право да биде што сака.Ама зошто паради?Зар јас како стрејт треба да организирам парада,да излезам на плоштад и да мафтам со мандалото?Убаво им кажал министерот,само поголеми стапови нека спремат.
Значи се работи за земја која е во нато и би требало како понапредна од нас да ги решава правата на дечките на цивилизиран начин а не на примитивен како што изјавил дотичниот министер :)

M

Muranyi

Гостин
Значи се работи за земја која е во нато и би требало како понапредна од нас да ги решава правата на дечките на цивилизиран начин а не на примитивен како што изјавил дотичниот министер :)
Тоа што е во НАТО е друг муабет.Инаку пак ќе кажам дека сексуалната ориентација е за по дома,а не да ја демонстрираш на улица.И слободно во тој домен нека си ги остваруваат тие права а не да бараат посебни.Епа за ќотек се брат,со тоа тебе и мене не дискриминираат,бараат повеќе права од нас.

B

Bonux

Гостин
Тоа што е во НАТО е друг муабет.Инаку пак ќе кажам дека сексуалната ориентација е за по дома,а не да ја демонстрираш на улица.И слободно во тој домен нека си ги остваруваат тие права а не да бараат посебни.Епа за ќотек се брат,со тоа тебе и мене не дискриминираат,бараат повеќе права од нас.
На мене лично не ми сметаат а и објективно кога ќе погледнеш на работите со тек на време ние ќе имаме голема корист од сето тоа,и ги охрабрувам што помасовни да бидат и побројни :icon_mrgr:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да ми даваа по денарче секој пат кога некој ќе го напишеше ова или кажеше... Само денарче...

B

Bonux

Гостин
погледнете го проблемот од друг агол и ќе сватите зошто ги подржувам и зошто ние ќе имаме само корист од сето тоа-штета не гледам во никој случај,пошто и така се е сјебано кај нас... ;)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Аман со тие паради, значи правата нека ги бараат преку протест или петиција. Стварно е глупо да парадираш со својата сексуална ориентација било да е хетеро или хомо. Ако не си задоволен од нешто излези и протестирај човечки со облека и транспаренти (ако сакаш масата да те сфати сериозно) наместо со голи гзови и латекс униформи (за масата уште толку да те плука). Може и навистина се работи за обичен протест само што новинарите преферираат да го наречат тоа „геј парада“.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
погледнете го проблемот од друг агол и ќе сватите зошто ги подржувам и зошто ние ќе имаме само корист од сето тоа-штета не гледам во никој случај,пошто и така се е сјебано кај нас... ;)
Аааааа ти си еден од нив от тие :гомце: ...

S

Sagan

Гостин
На Балканов паради нема да има уште 100 години (освен нашите омилени, воени, како денес во Атина). Ова е обичен протест, каде најнормално облечени луѓе јавно покажуваат дека постојат и врз основа на тоа си ги бараат правата назад.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Kajgana Shop

На врв Bottom