Геј парадата во Тирана

• Креатор на темата Bonux
  • Време на започнување
B

Bonux

Гостин
Уште еднаш ќе кажам...ние (мислам на нас граѓаните што се чувствуваме како граѓани од втор ред во оваа држава односно мак.) геополитички гледано ќе имаме само корист од тоа што овие (хомосексуалци) дигнаа глас во таа земја,и нормално навивам што повеќе да ги има (y)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Хаха,за некои работи неможеш а да не дискриминираш...или НЕ дај боже,да се едуцираш за нив...
Не дај боже да почнеш со едукација... не за друго многу скапо ќе те чини и на крајот џабе фрлени пари - никаков резултат.

M

.:makedonec:.

Гостин
Хомосексуалците најавија тужба против албанскиот заменик министер за одбрана

Албанското здружение на хомосексуалци објави дека на 17 мај воТирана ќе се одржи Геј парада. Тие во нивното соопштение посочија дека знамето на хомосексуалците прв пат ќе биде подигнато во Тирана, но ваквата одлука на хомосексуалците не им се допадна на албанските власти.
-Треба да ги истепаат со стапови - изјави заменик министерот за одбрана, Екрем Спахија.

Хомосексуалците се навредија. Тие најавија дека ќе поднесат тужба против заменик министерот.

-Тоа е повик за насилство и на суд ќе бараме Спахија да биде казнет според албанските закони. А тоа значи казна затвор до 5 години - велат од Организацијата.

Во Албанија во 2010 година е донесен закон со кој се забранува дискриминација која се темели на сексуална ориентација.
п.с. Јас сум по природа (strejt) ама ги подржувам во целост за остварување на нивните права во таа земја. п.п.с. Со лесно нека е :) Извор (се мислев дали да ја отворам темата во Љубов и секс или во Свет) јбг :icon_mrgr:

Ајдееее и балистите станава педери ... :pos: :pos: :vozbud: :ROFLMAO:

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
повеќе хомоси=намалување на наталитет таму, а се надевам дека со тек на време и во САП Косово ќе се направат вакви здруженија
Тоа намалување на наталитет е капка во море.Така да не се надевај многу

M

Muranyi

Гостин
Е зошто бе тогаш јас кога полагав психијатрија хомосексуалноста беше пишана како квалитативно нарушување на сексуалниот нагон?Ама најискрено прашувам,зашто сега читам дека не се сметала за никакво нарушување.
Нека го пријават авторот на учебникот за дискриминација.

G

galaxy

Гостин
Е зошто бе тогаш јас кога полагав психијатрија хомосексуалноста беше пишана како квалитативно нарушување на сексуалниот нагон?Ама најискрено прашувам,зашто сега читам дека не се сметала за никакво нарушување.
Нека го пријават авторот на учебникот за дискриминација.
Па прво нема закон за таква дискриминација. И второ имаше таков случај кога активистка напиша статија во која се осудува некој учебник за дискриминација по ова прашање, податоците не беа од типот дека хомосексулноста е болест, туку дека се невротични и доби тужба од авторките за клевета. Судот сепак одлучи дека немало клевета.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Хомосексуалците најавија тужба против албанскиот заменик министер за одбрана

Албанското здружение на хомосексуалци објави дека на 17 мај воТирана ќе се одржи Геј парада. Тие во нивното соопштение посочија дека знамето на хомосексуалците прв пат ќе биде подигнато во Тирана, но ваквата одлука на хомосексуалците не им се допадна на албанските власти.
-Треба да ги истепаат со стапови - изјави заменик министерот за одбрана, Екрем Спахија.

Хомосексуалците се навредија. Тие најавија дека ќе поднесат тужба против заменик министерот.

-Тоа е повик за насилство и на суд ќе бараме Спахија да биде казнет според албанските закони. А тоа значи казна затвор до 5 години - велат од Организацијата.

Во Албанија во 2010 година е донесен закон со кој се забранува дискриминација која се темели на сексуална ориентација.
п.с. Јас сум по природа (strejt) ама ги подржувам во целост за остварување на нивните права во таа земја. п.п.с. Со лесно нека е :) Извор (се мислев дали да ја отворам темата во Љубов и секс или во Свет) јбг :icon_mrgr:

Кое сквернавење на легендарана слика.

S

Sagan

Гостин
моментот 0:45 до 1:55
Овој Југослав кога го гледав кај Ефтов у емисија, ми се гледаше стабилен човек. Како француски шпион што крадел документи од фиоки на Чеку и кој-све-не, делува збунето и конфузно на видеото. Манифестирана хомосексуалност во стапка од 3 до 10% има во секоја нација, а во земјите со доминантна мухамеданска религија М-М-сексот е манифестиран уште повеќе. Он, како разузнавач кој “знае“ кој го атентирал Глигоров, Ѓинѓиќ... кој ги тренирал учките во Тропоја и сл., би требало да го знае и овој факт од општа култура.

Уште повеќе, фактот дека не-хетеросексуалното однесување е подложено на закони на природата кои никако не влијаат на намалување на наталитетот. Според него, жената наместо две деца, треба да раѓа по десетина и цел живот да биде бремена, а ако не е така, тогаш еманципацијата која им дала нова смисла на нивниот живот, е насочена кон натурално етничко чистење?

Жално.
--- надополнето: 25 март 2012 во 22:11 ---
Кое сквернавење на легендарана слика.
Стварно е невкусно геј-популацијата да се користи со слика од амерски војници кои креваат знаме на окупиран јапонски остров...

B

Bonux

Гостин
Овој Југослав кога го гледав кај Ефтов у емисија, ми се гледаше стабилен човек. Како француски шпион што крадел документи од фиоки на Чеку и кој-све-не, делува збунето и конфузно на видеото. Манифестирана хомосексуалност во стапка од 3 до 10% има во секоја нација, а во земјите со доминантна мухамеданска религија М-М-сексот е манифестиран уште повеќе. Он, како разузнавач кој “знае“ кој го атентирал Глигоров, Ѓинѓиќ... кој ги тренирал учките во Тропоја и сл., би требало да го знае и овој факт од општа култура.

Уште повеќе, фактот дека не-хетеросексуалното однесување е подложено на закони на природата кои никако не влијаат на намалување на наталитетот. Според него, жената наместо две деца, треба да раѓа по десетина и цел живот да биде бремена, а ако не е така, тогаш еманципацијата која им дала нова смисла на нивниот живот, е насочена кон натурално етничко чистење?
-Во емисијата на Ефтов не можеше да се искаже човекот,а има што да каже има многу информации и запознаен е со многу работи во оваа 3d време што ни се случува пред нос

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Тоа намалување на наталитет е капка во море.Така да не се надевај многу
Инаку Албанија бележи најголем пад на наталитетот, ама тоа е за друга тема.
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:54 ---
Ова е само провокација што го прават Геј здруженијата, и создава се поголема омраза кај стрејт луѓето, ми се чини ќе има Белград втор дел.
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:55 ---
Замисли некој странски дипломат да речеше за македонците "Треба да ги истепаат со стапови" во рок од две минути ќе се направеа 10 страни од лигавење. :icon_lol:
Да ама на форумов, за на ТВ незнам

Kajgana Shop

На врв Bottom