Геј парадата во Тирана

• Креатор на темата Bonux
  • Време на започнување
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
На Балканов паради нема да има уште 100 години (освен нашите омилени, воени, како денес во Атина). Ова е обичен протест, каде најнормално облечени луѓе јавно покажуваат дека постојат и врз основа на тоа си ги бараат правата назад.
Замисли некој странски дипломат да речеше за македонците "Треба да ги истепаат со стапови" во рок од две минути ќе се направеа 10 страни од лигавење. :icon_lol:

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Кај нас само да не направат...ме заболе за другиве.
Многу лошо кажано.
Баш поради тоа што сите досега викавме кај нас да не дојде ме заболе за другите полека се шири трендот со овие паради, што според мене се глупост, вештачки изпопуларизирана работа, и откако се прошири масовно на многу места веќе по автоматизам тоа се прифаќа како нешто нормално кое не треба да се оспори туку треба да му се даде слобода да се случи.
Педерите колку сакаат нека се шибаат по дома, не ме интересира, но нека не пробуваат да ја протнат нивната болест како нешто нормално, здраво и да сметаат дека ние сме ги прифатиле како здрави луѓе, не не, нече мочи, тие си имаат пореметени хормони или психа и крај, тоа не е нормално, и нема да дозволам ненормалното да се прифати како нормално.

S

Sagan

Гостин
Многу лошо кажано.
Баш поради тоа што сите досега викавме кај нас да не дојде ме заболе за другите полека се шири трендот со овие паради, што според мене се глупост, вештачки изпопуларизирана работа, и откако се прошири масовно на многу места веќе по автоматизам тоа се прифаќа како нешто нормално кое не треба да се оспори туку треба да му се даде слобода да се случи.
Педерите колку сакаат нека се шибаат по дома, не ме интересира, но нека не пробуваат да ја протнат нивната болест како нешто нормално, здраво и да сметаат дека ние сме ги прифатиле како здрави луѓе, не не, нече мочи, тие си имаат пореметени хормони или психа и крај, тоа не е нормално, и нема да дозволам ненормалното да се прифати како нормално.
Па ти не си информиран околу прашањето за нормалност и ненормалност. Отвори на нет, земи книга, читни и види дека хетеросексуалноста, бисексуалноста и хомосексуалноста се трите основни вида на сексуална ориентација кај луѓето и другите животни и нивната ненормалност не зависи од твојот став за нив.

Инаку, зошто да немаат слобода да протестираат? Во демократска држава, секој по Устав има загарантирано право на мирен протест.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Па ти не си информиран околу прашањето за нормалност и ненормалност. Отвори на нет, земи книга, читни и види дека хетеросексуалноста, бисексуалноста и хомосексуалноста се трите основни вида на сексуална ориентација кај луѓето и другите животни и нивната ненормалност не зависи од твојот став за нив.

Инаку, зошто да немаат слобода да протестираат? Во демократска држава, секој по Устав има загарантирано право на мирен протест.
Ако се три основни вида тогаш кое друго живо суштество е хомосексуалец или бисексуалец освен луѓето?

S

Sagan

Гостин
Ако се три основни вида тогаш кое друго живо суштество е хомосексуалец или бисексуалец освен луѓето?
Скоро сите животински видови... Со години набљудувани, документирани... Некои видови мајмуни се 100% бисексуални. http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

B

Bonux

Гостин
Аааааа ти си еден од нив от тие :гомце: ...
не вреди да ти реплицирам,очигледно ништо не си сватил на што мислев,тргни го тоа пердето од очи и прочитај уште еднаш...btw ако си од "браќава" те разбирам тогаш

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Глеј, ниту јас сакам да правам парада дека сум хетеро, ниту сакам да гледам дека некој прави парада зошто има некаква друга определба.
Нормално е мажот да го привлекува жената а ненормално е мажот да го привлекува маж.
За ова погоре т.е за тоа што е нормално а што не ке ти го објаснам само со една прашање, и ке ти биде јасно.
Кога сите би биле педери и лезбејки уште колку време ке постои човековата раса?
Ако нешто е добро исправно здраво, тогаш од тоа не следат никакви последици односно лоши, негативни резултати.
Ако сите сме хетеро нема да има никакви последици а ако сите сме хомо тогаш последиците се катастрофални, и спрема тоа следува дека хетерото е добро хомото е лошо. Крај на муабетот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
На Балканов паради нема да има уште 100 години (освен нашите омилени, воени, како денес во Атина). Ова е обичен протест, каде најнормално облечени луѓе јавно покажуваат дека постојат и врз основа на тоа си ги бараат правата назад.
Кои права ? Да се еб*т у гз јавно ? Да се вработат 25% педери у државна администрација? Да им аплаудираме кога ќе ги видиме на улица?
Стварно не ми е јасно кои права..

S

Sheldon Cooper

Гостин
Глеј, ниту јас сакам да правам парада дека сум хетеро, ниту сакам да гледам дека некој прави парада зошто има некаква друга определба.
Нормално е мажот да го привлекува жената а ненормално е мажот да го привлекува маж.
За ова погоре т.е за тоа што е нормално а што не ке ти го објаснам само со една прашање, и ке ти биде јасно.
Кога сите би биле педери и лезбејки уште колку време ке постои човековата раса?
Па неможе сите да бидат педери и лезбејки затоа што природата не функционира така и тие се некој помал процент што не значи дека се ненормални :) 3те сексуални ориентации постојат повеќе од 2500 години па човештвото не само што не изумрело туку и повеќекратно е зголемено.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Многу лошо кажано.
И јас го имам истото мислење,само што ете глупо напишав...мислев ко во стил,неможам(е) ништо да направиме за во Тирана,Атина,Белград,но и те како можеме да спречиме тука да се донесе тоа...сега сме јасни мислам:)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
А уствари од кај па на нив таа желба да парадираат, што нив ги мачи, што им е скратено на нив, да не не им дозволуваат случајно да се сексаат у анал?
Или па да не немаат некое право, не знам, што им е проблемот?

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
не вреди да ти реплицирам,очигледно ништо не си сватил на што мислев,тргни го тоа пердето од очи и прочитај уште еднаш...btw ако си од "браќава" те разбирам тогаш
Може да ми објасниш која корист имаме ние од тоа???Неможам да те разберам.

S

Sagan

Гостин
Кои права ? Да се еб*т у гз јавно ? Да се вработат 25% педери у државна администрација? Да им аплаудираме кога ќе ги видиме на улица?
Стварно не ми е јасно кои права..
Граѓански вид на брак... унија ли, партнрство, како и да се вика.
Иначе секс на јавно место, у кола... е казниво за сите, а во администрација ги има повеќе од 25%. Всушност, у администрација 90% се педери.

Kajgana Shop

На врв Bottom