Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ништо поглупо нема на темава од споредување на хомосексуалност со зоофилија, некрофилија, педофилија. НИШТО.
Шо не ги третирате луѓето кои сакаат садо-мазо за болни тогаш?

На секоја страна веќе ќе треба да пишувам изгледа дека се даваат се побанални и побанални примери кои нажалост не ви ги оправдуваат ставовите, а уште помалку па ги објаснуваат.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Едно ќе ви кажам.
Природата си го направиле своето и овозможила привлечност кај партнери од ист пол.
И Курт би ти кажал едно: nature is a whore. Woша, woша природа. Правила - недоправила. Овозможила - недоовозможила. Уосталом, немаше да полемизираме овде околу проектирање нечии фантазии, индивидуални квази идеи за дискутабилна утопија, барање екстра права и слично. Туку ќе јадевме мекици кај гејовите. (p...un unintended) Што пропагира ова модерно квази либерално движење? Дека е нормално да се посвојува. Нормално пер. Онака природно. Природа. Woшата тетка која не им овозможила да затруднат, пошо уз common sense се потпираше на тоа дека ќе го сфатиме како индикатор уште кога дознавме дека анусот не лачи лубрикант. Природата. Која ја зимате како аргумент.

Ништо поглупо нема на темава од споредување на хомосексуалност со зоофилија, некрофилија, педофилија. НИШТО.
На секоја страна веќе ќе треба да пишувам изгледа дека се даваат се побанални и побанални примери кои нажалост не ви ги оправдуваат ставовите, а уште помалку па ги објаснуваат.
Сладок си кога мислиш твоите примери се omg to die for а нашите банални.
Сакаш да знаеш зошто не ги третираме само мазо? Пошо на крајот на денот и кај нив се сведува се' на вагината. Не ги третираме дека девијантните нагони си ги чуваат во спална, или како видео формат понекогаш само за нив. Не бараат права како специјални барови и остали ствари од кои природата ги хендикепирала.

Еве и песна за убав ден до сите позери кои се инволвирани во ова модерно либерално движење, метафора е cos, you know, House почна денес.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Ја ти објасни ни зашто според тебе сексот со овца е неприроден, сексот со мртовец е неприроден, а со ист пол е природен :vozbud:

Мене и двата ми се на исто рамниште, различни од моето гледиште за природните и нормалните нешта.

И двата случаи треба да се предмет на медицински истражувања.
Хинт: Немој да ми мешаш само статус во општеството на истите, бидејќи не зборуваме од тој аспект.

п.с Дали кај некрофилите и Зоофилите постои хомосексуалност од аспект дали сексаш мртва жена или мртов маж, или пак овца или овен?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
1. Читав, барав, па интернетов, помеѓу другото вика: 10% од овните се педери за цел живот. One species in which exclusive homosexual orientation occurs, however, is that of domesticated sheep (Ovis aries).[8][9] "About 10% of rams (males) refuse to mate with ewes (females) but do readily mate with other rams."[9]

Оттука, одговорфот на твоето прашање, по принципот на ексклузивитет забележан кај конкретен вид, може да се заклучи дека, да, постојат животни кои се гејој цел живот.
Toa го напиша во своја книга која сам си ја издаде др. Брус Багемил.

Што работи и од што живее докторот Брус? - Тој е консултант во Мајкрософт. Каква врска има неговата експертиза за хомосексуалноста кај животните со Мајкрософт - не е можно да се објасни.

Дали докторатот негов има врска со животни и хомосексуалноста? - Јок, тој е доктор по лингвистика.

Која е сексуалната оријентација на докторот? - Геј

Значи имаме геј, кој е доктор по лингвистика, работи како консултант во Мајкрософт и ѓоа вршел истражувања кои покажале и несомнено докажале дека 10% од некои животни се гејој цел живот?!?

дете, за такво едно обемно истражување, треба да си доктор по она што го истражуваш и добар дел од животот да го поминеш на фарми и во дивина изучувајќи и проучувајќи години и години навики на парење и секс кај голем број примероци на одредени животински видови. Тоа не е озбилно истражување туку најверојатно геј докторо по лингвистика собирал податоци од весници, интернет и телевизии и вадел некои сопствени заклучоци кои ги објавил во своја книга како свое мислење, и таква една книга која нема научна поткрепа и подршка од озбилната научна заедница сега се цитира на форуми од страна на гејој како да им е библија која господ им ја врежал на камен на некоја геј планина.

Ете пример, како заклучил геј доктор по лингвистика кој работи како консултант во Мајкрософт дека 10% од овнови се гејој цел живот.
Ако еден овен живее на пример 12 години, тој 12 години водел секојдневни белешки и истражување врз на пример 10,000 овнови да за со сигурност заклучи дека 10% од нив се гејој цело време?? (а истовремено и консултирал Мајкрософт како доктор по лингвистика.. Ептен педерска работа изгледа сето ова.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Toa го напиша во своја книга која сам си ја издаде др. Брус Багемил.

Што работи и од што живее докторот Брус? - Тој е консултант во Мајкрософт. Каква врска има неговата експертиза за хомосексуалноста кај животните со Мајкрософт - не е можно да се објасни.

Дали докторатот негов има врска со животни и хомосексуалноста? - Јок, тој е доктор по лингвистика.

Која е сексуалната оријентација на докторот? - Геј

Значи имаме геј, кој е доктор по лингвистика, работи како консултант во Мајкрософт и ѓоа вршел истражувања кои покажале и несомнено докажале дека 10% од некои животни се гејој цел живот?!?

дете, за такво едно обемно истражување, треба да си доктор по она што го истражуваш и добар дел од животот да го поминеш на фарми и во дивина изучувајќи и проучувајќи години и години навики на парење и секс кај голем број примероци на одредени животински видови. Тоа не е озбилно истражување туку најверојатно геј докторо по лингвистика собирал податоци од весници, интернет и телевизии и вадел некои сопствени заклучоци кои ги објавил во своја книга како свое мислење, и таква една книга која нема научна поткрепа и подршка од озбилната научна заедница сега се цитира на форуми од страна на гејој како да им е библија која господ им ја врежал на камен на некоја геј планина.

Ете пример, како заклучил геј доктор по лингвистика кој работи како консултант во Мајкрософт дека 10% од овнови се гејој цел живот.
Ако еден овен живее на пример 12 години, тој 12 години водел секојдневни белешки и истражување врз на пример 10,000 овнови да за со сигурност заклучи дека 10% од нив се гејој цело време?? (а истовремено и консултирал Мајкрософт како доктор по лингвистика.. Ептен педерска работа изгледа сето ова.
Јок. Грешка си.

Ова го напишал Симон ЛеВај.

Кој дел од неговата кариера можеш слично да го извртиш и исмееш - живо сум заинтересиран да прочитам.

За мрзливите, еве накратко дел од биографијата:

LeVay held positions in neurobiology at the Harvard Medical School from 1974 to 1984. He then worked at the Salk Institute for Biological Studies from 1984 to 1993 whilst holding an Associate Professorship in Biology at the University of California, San Diego. Much of his early work looked at visual cortex in animals, especially cats. In 2003 he was a lecturer and also the director of human sexuality studies at Stanford University.

:eek:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.723
И што е одговор на прашањево?:)

Јас мислам дека најдобро е да се излечи тоа пореметување, дисфункционалност или што да е, а додека медицината бара решение и ако и дозволат самите гејови нели, нема никаков проблем да бидат етаблирани во општеството.

Нека им дозволат бракови, воопшто не ги задира интересите на ниту една единка или групација од спротивниот табор.

За посвојување деца немам некој цврст став. За тоа треба да одлучат еден куп психијатри, социолози и други профили. Хипотетички да мојот глас одлучува јас би гласал за НЕ, иако и ДА не би ми сметало многу.

Мене ме "мачи" тоа што веќе не се прифаќа тоа како пореметување и дисфункционалност на самиот организам, и со самото тоа се спречува можното лекување и барање решение за истото.
Како што веќе 1000 пати заклучивме на форумов, се докажува постоење, а не непостоење. Околу 2000 години се докажува постоењето на пореметување/болест за хомосексуалноста.
Доволно беше. Не е болест. Не е пореметување.

Има луѓе со Даунов синдром. Тоа не е болест. Ниту е пореметување. ТИЕ СЕ ПОРАЗЛИЧНИ ОД НАС.

Ако се поразлични, не значи дека се и погрешни!
--- надополнето: Oct 4, 2011 3:38 PM ---
сигурно дека е така, и многу педофили и зоофили и некрофили сигурно се обиделе да водат нормален сексуален живот но и нив ко на гејојте мислите му лутале, на мали деца, на лабрадори, свежи лешеви...
--- надополнето: Oct 4, 2011 11:54 AM ---

хахах демек а не се гејојте ќе нема кој да удоми сирачињата ?!?!!!
Видот опстанува понатаму и цела природа опстанува не ради гејој кој сакат да удомат “чедо“ (а одбиваат да создадат природно свое чедо - таа помисла им е страна и одвратна) но со задоволство би зеле некое така лично убаво слатко... туѓо... Гледаш и сама дека се околу гејојте е неприродно и вештачко, туѓи деца, вештачки оплодувања, сурогат мајки, противприродни односи, неможност за потомство....... таа заедница е како болен на самрт кој треба да се одржува со трансфузии и на апарати.
Геј може да користи виагра и да зачне жена на природен начин. И после пак да биде геј. И може да биде во брак со таа жена, ете и таа нека е хомо. И детето практично ќе расте со 4 родители.
И ти ми викаш хомо моногамниот брак бил погрешен....

Многу попогрешни работи се случуваат - забранувајќи го.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Многу попогрешни работи се случуваат - забранувајќи го.
Хомосексуалноста не е забранета во Македонија
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:14 PM ---
Јок. Грешка си.

Ова го напишал Симон ЛеВај.

Кој дел од неговата кариера можеш слично да го извртиш и исмееш - живо сум заинтересиран да прочитам.
LeVay, who is gay himself, addresses the broad range of human sexuality on two principal levels: traits found to differ according to gender, and the developmental mechanisms that potentially underlie those traits.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.723
Но бракот е.
Учејќи го ова што го учам, имав можност во пракса да запознаам се и сешто.
Од таму ми е тој заклучок, и нормално дека нема официјални документи. Кога би имало, тоа би било поголем проблем, него некој си Коче.

S

Sagan

Гостин
Замислете, насловот на темата да беше, хипотетички “Бар близу вашето место на живеење, исклучиво за стрејтери?“
И вие на темата да зборевте за зоофилија, педофилија, некрофилија, психички болести, посвојувања...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Но бракот е.
Учејќи го ова што го учам, имав можност во пракса да запознаам се и сешто.
Од таму ми е тој заклучок, и нормално дека нема официјални документи. Кога би имало, тоа би било поголем проблем, него некој си Коче.
Бракот не е забранет исто така. Само не постои како таква институција - брак на две истополови единки. Не знам оти запна по секоја цена да ја преставиш Македонија како некоја фашистичка земја каде хорди на заостанати стрејтери линчуваат претепуваат и каменуваат гејови. Дрогата е забранета, возење во пијана состојба е забрането, кражба, убиство.... но нема ни еден збор во закони дека е ЗАБРАНЕТ хомосексуален брак.

Инаку хомосексуалноста може рано да се дијагностицира со скенирање на мозок. Тоа значи дека хомосексуалноста има свои видливи медицински знаци по кои може да се дијагностицира.

http://www.outsidethebeltway.com/gay-brain-science-homosexuality-a-birth-defect/

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:14 PM ---

LeVay, who is gay himself, addresses the broad range of human sexuality on two principal levels: traits found to differ according to gender, and the developmental mechanisms that potentially underlie those traits.
WOW! Аргументите од типот „лингвист“, „компјутерџија“, „неук“, „неквалификуван“, „самопрогласен“ сега се обидуваш да ги потврдиш со „он е геј?!?!“

Мислиш дека „он е Геј, himself“ ќе ја компромитира неговата биографија, научен придонес и професионална кариера?!?!

Си се лизнал, чичко Лет... ти тече вода...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
WOW! Аргументите од типот „лингвист“, „компјутерџија“, „неук“, „неквалификуван“, „самопрогласен“ сега се обидуваш да ги потврдиш со „он е геј?!?!“

Мислиш дека „он е Геј, himself“ ќе ја компромитира неговата биографија, научен придонес и професионална кариера?!?!

Си се лизнал, чичко Лет... ти тече вода...
Jaс искрено се сомневам во многу “прикаски и “докази“ кои гејојте и геј “научниците“ ги приложуваат за да си ја оправдаат настраноста, од она дека потекнувале од антика (иако педофилијата е врзана со антика а не хомосексуалноста) па до истражување на геј лингвисти за гејство кај животни, па лагата дека 10% популација се геј спрема некои си истражувања (The famous Kinsey Institute report often is cited as evidence that 10% of the population is homosexual. In his book, Is It a Choice?: Answers to 300 of the Most Frequently Asked Questions About Gays and Lesbians, Eric Marcus used the Kinsey studies to demonstrate that one in ten people is homosexual (1993). In truth, Kinsey never reported figures that high. The Kinsey Report clearly stated that: “Only about 4 percent of the men [evaluated] were exclusively homosexual throughout their entire lives.... Only 2 or 3 percent of these women were exclusively homosexual their entire lives” (see Reinisch and Beasley, 1990, p. 140). However, there is good reason to believe that the real percentage is not even this high.) па се до Левеј чии “научни методи“ се раскринкани http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/neuro01/web1/Rana.html

Значи гејојте имаат тенденција работите да ги искривуваат, погрешно прикажуваат, лажираат резултати и вршат нестручни и несоодветни истражувања кои даваат скроз неточни опидатоци

Педерска работа!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како што веќе 1000 пати заклучивме на форумов, се докажува постоење, а не непостоење. Околу 2000 години се докажува постоењето на пореметување/болест за хомосексуалноста.
Доволно беше. Не е болест. Не е пореметување.

Има луѓе со Даунов синдром. Тоа не е болест. Ниту е пореметување. ТИЕ СЕ ПОРАЗЛИЧНИ ОД НАС.

Ако се поразлични, не значи дека се и погрешни!
Hmm nema da se slozam so tebe, za zal. Ne e dobra ni sporedba so daunov sindrom.
Sekoj roditel ako znae (a veke e mozno toa neli) kje go abortira takviot fetus uste vo prvite 4 meseci.
Isto bi se slucilo i so roditelite koi bi doznale deka nivniot fetus kje bide gej. So ova veruvam deka kje se slozis.
Edno e da se nema predrasudi kon tie lugje i da im se dozvoli normalno etabliranje vo opstestvoto, a sosema drugo e konstatacijata dali e poremetuvanje ili ne na organizmot.

Eve jas bi sakal da znam spored koi medicinski dokazi vo 1973 godina homoseksualnosta e isfrlena od listata bolesti na Amerikanskata Psihijatriska Organizacija. Se razbira edinstveniot "dokaz" deka ne si stetat sebe si i na opstestvoto, voopsto ne e dokaz. Toa bese politicka odluka. Isto e i denes. Megjutoa toa odi samo na steta na samite homoseksualci. Toa e moe mislenje.

Licno nemam nisto protiv homoseksualcite (naprotiv se soglasuvam so mnogumina od vas vo pogolem broj od stavovite), a smetam deka takvoto poremetuvanje moze da bide nadminato so razvojot na medicinata.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Jaс искрено се сомневам во многу “прикаски и “докази“ кои гејојте и геј “научниците“ ги приложуваат за да си ја оправдаат настраноста, од она дека потекнувале од антика (иако педофилијата е врзана со антика а не хомосексуалноста) па до истражување на геј лингвисти за гејство кај животни, па лагата дека 10% популација се геј спрема некои си истражувања (The famous Kinsey Institute report often is cited as evidence that 10% of the population is homosexual. In his book, Is It a Choice?: Answers to 300 of the Most Frequently Asked Questions About Gays and Lesbians, Eric Marcus used the Kinsey studies to demonstrate that one in ten people is homosexual (1993). In truth, Kinsey never reported figures that high. The Kinsey Report clearly stated that: “Only about 4 percent of the men [evaluated] were exclusively homosexual throughout their entire lives.... Only 2 or 3 percent of these women were exclusively homosexual their entire lives” (see Reinisch and Beasley, 1990, p. 140). However, there is good reason to believe that the real percentage is not even this high.) па се до Левеј чии “научни методи“ се раскринкани http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/neuro01/web1/Rana.html

Значи гејојте имаат тенденција работите да ги искривуваат, погрешно прикажуваат, лажираат резултати и вршат нестручни и несоодветни истражувања кои даваат скроз неточни опидатоци

Педерска работа!
Ти можеш да се сомневаш. Тоа ти е неприкосновено право. НО не можеш да тврдиш како што правиш.

Педофилијата не е поврзана со антиката, туку педерастијата е поврзана со антиката и таа, како што самиот цитираш, се однесува на младина. Младина, чичко Лет, се адолесценти и како такви не потпаѓаат во кадегоријата претпубертетлии на кои се однесува педофилијата. Ова ти е кажано + цитирано и мислам дека конечно треба да го прифатиш и да си ги корегираш дефинициите.

Педерска работа е Креационизмот, каде фалш-научници педерски лажат народ дека имаат наука, а ниту еден од тие педери-креационисти ниту еднаш не објавил научен труд во научно списание.

Педеров што ти го омаловажуваш е меѓународно признат авторитет. Неговата кариера е јавна и проверлива. Цитиран е, peer-review-иран и признанен - и тој самиот и неговата работа. Така, ти можеш само да се сомневаш и да мрчиш, а ниту ти, ниту некој друг успеал до сега да ми гу оспори наодите. Тоа го прави неговото тврдење валидно, а твоите осврти аматерски, субјективни и очигледно тенденциозни.

Ти немаш аргументи за тоа што го тврди. Тој има. Толку.
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:53 PM ---
... па до истражување на геј лингвисти за гејство кај животни...
Кои од овие 93+ научни трудови на тема Хомосексуалноста кај животните се напишани од лингвисти педери?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ти можеш да се сомневаш. Тоа ти е неприкосновено право. НО не можеш да тврдиш како што правиш.

Педофилијата не е поврзана со антиката, туку педерастијата е поврзана со антиката и таа, како што самиот цитираш, се однесува на младина. Младина, чичко Лет, се адолесценти и како такви не потпаѓаат во кадегоријата претпубертетлии на кои се однесува педофилијата. Ова ти е кажано + цитирано и мислам дека конечно треба да го прифатиш и да си ги корегираш дефинициите.

Педерска работа е Креационизмот, каде фалш-научници педерски лажат народ дека имаат наука, а ниту еден од тие педери-креационисти ниту еднаш не објавил научен труд во научно списание.

Педеров што ти го омаловажуваш е меѓународно признат авторитет. Неговата кариера е јавна и проверлива. Цитиран е, peer-review-иран и признанен - и тој самиот и неговата работа. Така, ти можеш само да се сомневаш и да мрчиш, а ниту ти, ниту некој друг успеал до сега да ми гу оспори наодите. Тоа го прави неговото тврдење валидно, а твоите осврти аматерски, субјективни и очигледно тенденциозни.

Ти немаш аргументи за тоа што го тврди. Тој има. Толку.
педерастија е љубов на зрел маж со момче кое не стигнало до полнолетство. Тоа (како и да го наречеш) е многу поблиску да педофилија од колку хомосексуалство, И тоа беше социјална категорија. Не се раѓаа педерасти тоа беа оженети луѓе не родени гејој. Гејството во антиката било исто како и денес исмејувано и отфрлано како криминално и недостоинствено

Го скокна скандалот со 10% популација која е геј, очигледен фалсификат, али разбирам, немаш контрааргументи

Научните методи на Левеј се покажаа како ненаучни

Јас сфаќам дека има гејој и дека тие се родени со таква мана, сега за сега нема лек, но човештвото оди напред, ете утврдија дека со скенер може лесно да се дијагностицира мозок на геј од мозок на нормален човек, светот оди напред, науката техниката и медицината исто така и еден ден кога ќе се измисли метод, начин да се третира, сите овие прикаски и дискусии за гејството ќе станат излишни.
--- надополнето: Oct 4, 2011 4:57 PM ---
A 1999 review by researcher Bruce Bagemihl shows that homosexual behavior has been observed in close to 1,500 species, ranging from primates to gut worms, and is well documented for 500 of them.[1][2]

Тоа го напиша геј, доктор по лингвистика и консултант впо Мајкрософт

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom