Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.711
Поени од реакции
8.727
Која е разликата помеѓу право на избор и дискриминација, и јас избирам да мислам дека туѓ кур во машки газ е неприродно нешто, и не би сакал со таков човек да имам ништо ниту бизнис ниту пријателски нли било какви релации.
Па немај, кој те тера ебаго. Само не го пцуј на улица, не бојкотирај геј паради, не бојкотирај геј барови, не мижи кога некој друг ги малтретира......

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па немај, кој те тера ебаго. Само не го пцуј на улица, не бојкотирај геј паради, не бојкотирај геј барови, не мижи кога некој друг ги малтретира......
Едно паради и барови овде не можат да се добројат па да ги бојкотирам, прво и основно тие треба да постојат па после за бојкотирање или небојкотирање.

Никој никого не малтретира овде мирно тивко нема криминал затоа што се чуваме самите себеси едни со други.

Нема педери сето мажишта и тоа :icon_lol:....

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
На страна фактот што сексуалната ориентација не можеш да си ја избереш, демек модерно е да си геј, од утре ќе бидам геј.
Кога се во прашање женски лица,дали тука се вклучуваат и wannabe лезбејки?

(не гледај на ова како на предизвик-подбуцнување,само сакам да го знам што мислеше за да знам дали се согласувам или не)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Што всушност значи забрана за сексуална дискриминација? Правно?

Најекстремен пример за оваа недискриминација би било легализирањето на хомо браковите. Меѓутоа, со таа легализиација, која се потпира на сексуалната недискриминација би морале да се легализираат на пример и бракови на еден маж со повеќе жени, или една жена со повеќе мажи. Ако хомосексуалците тврдат дека се од 10% до 30%, јас тврдам дека 50% од популацијата е несреќна во моногамните бракови, и би сакале полигамни бракови.

Јас би сакал, на пример да бидам женет со три до четири жени. Зошто ми е тоа мене законски забрането?

Сексуална дискриминација е неверојатно флуиден поим, никогаш не знаеш како ќе се интерпретира...
Ок, еве и дефиниција за што всушност значи дискриминацијата, според предлогот:

(1) Директна дискриминација е секое неповолно постапување, разликување, исклучување, ограничување или привилегија, кое како резултат има или би можело да има одземање, нарушување или oграничување на еднаквото признавање или уживање на човековите права и основни слободи, врз основите од член 3 на овој закон, споредено со третманот кој го имало или би можело да го има друго лице во исти или слични услови.
(2) Индиректна дискриминација е секое ставање на некое лице во неповолна положба во споредба со други лица врз основите од член 3 на овој закон, со донесување на одредби или критериуми или со преземање определени дејствија кои по содржина се навидум неутрални, освен кога спомнатите одредби, критериуми или практики се објективно оправдани со легитимна цел, а содржините за постигнување на таа цел се соодветни и неопходни.

.. Понатаму има членови за вознемирување, сегрегација, виктимизација итн.

Јас лично не ти ја гледам споредбата со полигамијата, кога во случајов е дефинирана како привлечност кон друго ЛИЦЕ, еднина. А воопшто не ни збориме за заедница, збориме за заштита од дискриминација. Едното со другото, ама баш никако не се поврзани.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Прво, јас немам апсолутно ништо против хомосексуалците. Сексуалниот нагон е самата суштина на човекот, и ако некому му се спречува да го манифестира во согласност со неговите потреби, тогаш навистина се работи за малтретирање.

Но проблемот е во тоа што самата дебата за хомосексуалците во Македонија е потполно депласирана. Исто како и темава. Во Македонија не е забележен ниту еден случај на малтретирање на хомосексуалци од хетеросексуалци. Нема. Вакви примери од типот дека средношколци малтретирале други средношколци затоа што биле малку феминизирани, не се валидни. Тинејџерите се ужасни, и знаат да бидат сурови спрема било кој.

Во Сплит, на геј парадата, хомосексуалците буквално беа каменувани. Се кладам со кој сака, дека ако овде се организира геј парада, ќе помине во најдобар ред. Либералната реторика за правата на хомосексуалците во Македонија е смешна. Прават на хомосексуалците се најмал проблем во оваа жална држава. Менталитетот на Македонците на е баш Норвешки, но генерално ние не сме агресивен народ. На евентуална геј парада, Македонецот ќе гледа со сеир, не со омраза...

Што се однесува на тоа колку е Коче тепан, јас него одлично го познавам, мене тој ми е генерација, учеше во истото средно училиште со мене, само во друг клас. Имав и кратка врска со неговата најдобра пријателка (женско, да се разбереме :icon_lol:) Јас сум присуствувал една вечер кога тој јади ќотек, но замисли, од неговиот дечко, хомосексуалец...

Никој, никогаш во Битола ништо не му направи затоа што е хомосексуалец. Тој сега освен што е хомосексуалец како природна сексуална определба, истовремено е хомосексуалец како опис на работна задача. Тој живее од тоа што е хомосексуалец.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Кога се во прашање женски лица,дали тува се вклучуваат и wannabe лезбејки?

(не гледај на ова како на предизвик-подбуцнување,само сакам да го знам што мислеше за да знам дали се согласувам или не)
Кога зборував за лезбејки, мислев на лезбејки во вистинска смисла на зборот, значи девојки кои чувствуваат сексуална привлечност кон истиот пол, не на attention whores како Хелена Роза на пример, кои би изјавиле се и сешто само за да бидат во центарот на вниманието.
Таквите не се лезбејки, туку обични фејкери и позери.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас сакам да имам легално 4 жени.
И сакам државата да ми помогне да си замам за жена она која јас ја сакам иако таа неќе...

нема крај бе на неразумни захтеви, некој ќе сака со закон да се укини потење под мишка, некој ќе бара со закон да се забрани да не може да порасне метро и осумдесет, некој ќе бара државата да му субвенционира вишок килограми....

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се поглупи и побанални примери давате само колку да напрајте некоја паралела со правата кои гејовите реално кај нас не ги побарале сè уште.

МЕЃУТОА ТЕМАТА Е „ГЕЈ БАР БЛИЗУ ВАШЕТО МЕСТО НА ЖИВЕЕЊЕ“ И ДРЖЕТЕ СЕ ДО НАСЛОВОТ.
ТЕМИ ЗА ПРАВАТА НА ГЕЈ ПОПУЛАЦИЈАТА ИМАТЕ АКО НЕ СЕ ЛАЖАМ ПОВЕЌЕ. ОВАА ОСТАВЕТЕ ЈА НА РААТ.
ОД СЕГА ПА НАТАМУ, СЕ ШТО НЕМА ДА ОДГОВАРА НА ТЕМАТА ЌЕ ГО БРИШАМ!

(буквиве вака, пошо претходниот пост во кој барам да се вратите на темата, очигледно го рипнавте)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
ШТО Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ГЕЈ И ОБИЧЕН БАР? ДРУГ Е ИНВЕНТАРОТ?, ПИЈАЧКАТА СЕ РАЗЛИКУВА?, МУЗИКАТА КОЈА СЕ ПУШТА?, НЕКА НЕКОЈ ГЕЈ ОБЈАСНИ КОИ СЕ СПЕЦИФИКИТЕ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНУВА ЕДЕН БАР ЗА ДА БИДЕ ГЕЈ-БАР (ДА НЕ ИМА НЕКОЈА ПОСЕБНА ЛИЦЕНЦА) ЗА ДА НИЕ ОСТАНАТИТЕ ЗНАЕМЕ ДАЛИ СМЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ НА ЕДЕН ТАКОВ БАР ВО БЛИЗИНА.

едит од модератор: намален фонт

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
ШТО Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ГЕЈ И ОБИЧЕН БАР? ДРУГ Е ИНВЕНТАРОТ?, ПИЈАЧКАТА СЕ РАЗЛИКУВА?, МУЗИКАТА КОЈА СЕ ПУШТА?, НЕКА НЕКОЈ ГЕЈ ОБЈАСНИ КОИ СЕ СПЕЦИФИКИТЕ КОИ ТРЕБА ДА ГИ ИСПОЛНУВА ЕДЕН БАР ЗА ДА БИДЕ ГЕЈ-БАР (ДА НЕ ИМА НЕКОЈА ПОСЕБНА ЛИЦЕНЦА) ЗА ДА НИЕ ОСТАНАТИТЕ ЗНАЕМЕ ДАЛИ СМЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ НА ЕДЕН ТАКОВ БАР ВО БЛИЗИНА.
Едноставно, назнака на него Геј бар! ТОЛКУ!
Не дека во него нема да влагаат стрејт или би луѓе, ама ете, да го има официјално регистриран како геј бар. Како што има назначено стриптиз бар и остали варијации на барови.

S

Sagan

Гостин
ШТО Е РАЗЛИКАТА МЕЃУ ГЕЈ И ОБИЧЕН БАР?
Во обичен бар ако двајца машки станат да играат, при тоа се гушкаат, а дури и бакнуваат, голема е веројатноста да бидат казнети за таквото однесување од некој пресветол чувар на стрејтерството, а останатата маса народ само да гледа одстрана и да тера сеир.

Во геј бар, овие двајцата никој нема да ги забележи, освен т.н. тетки-оговарачки :icon_mrgr:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.711
Поени од реакции
8.727
Едно паради и барови овде не можат да се добројат па да ги бојкотирам, прво и основно тие треба да постојат па после за бојкотирање или небојкотирање.

Никој никого не малтретира овде мирно тивко нема криминал затоа што се чуваме самите себеси едни со други.

Нема педери сето мажишта и тоа :icon_lol:....
Па да де, ама геј бар би бомбардирале, би тепале, би убивале..... јас не гледам зошто би го правела ова бре на верници.
Вие не сакате децата да ви гледаат гејови, јас не сакам децата да ми ги трујат со приказни за дедо Боже, или да ми ги тераат елки да китат, или да кршат јајца, итн... Нејќам, ама тоа е нешто што мора да се почитува - ДРУГИОТ.
Ако тој друг не те повредува, нек си прави што сака.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Па да де, ама геј бар би бомбардирале, би тепале, би убивале..... јас не гледам зошто би го правела ова бре на верници.
Вие не сакате децата да ви гледаат гејови, јас не сакам децата да ми ги трујат со приказни за дедо Боже, или да ми ги тераат елки да китат, или да кршат јајца, итн... Нејќам, ама тоа е нешто што мора да се почитува - ДРУГИОТ.
Ако тој друг не те повредува, нек си прави што сака.
Чаре = геј резерват?

се уште е рано за македонските гејој да излезат слободно пред своите блиски со вистината за нивната сексуална неприродност, но времето оди нанапред, и еден ден внуци или правнуци на денешните гејој ќе ја имаат таа слобода, свои барови, своји геј ќебапчилници, геј луна паркови, геј бакалници, геј рибарници, геј сервиси за бела техника...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom