Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
S

smart ass

Гостин
Епа видиш...мене ми одговара тро таков бар...ќе најдам некоја бисексуалка..денес убаво е за жена да имаш бисексуалка.

За да има педерски бар треба да има педери, е сега слабо педери и нема економска логика за таков бар :toe:.
Е како мене ми велат уште сега имало геј најт во некои барови....

Што знам...ама со оглед на фактот што тие кои го велат тоа не верувам да лажат верно е:toe:

А ОФицијален геј бар тоа е работа на Коче, има место во Центар па ќе отвори бар пред Аце наш велики..:pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Е како мене ми велат уште сега имало геј најт во некои барови....

Што знам...ама со оглед на фактот што тие кои го велат тоа не верувам да лажат верно е:toe:
Скопје исклучок е :tapp:.

S

smart ass

Гостин
Има гејој и во други градови...јас знам 2 оженети латентни..и уште двајца кои се со отечен чмар.

Има гејој и надвор од СК,ама немаат барови најверојатно....како овие во Скопје..или може излеваат таму на отекување чмар.:pos2:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Vidi, a be ne e makata za gay bar, ama gay bar e pak podvojuvanje, diskriminacija na strejterite. Dvoenje.

Ubo rekoja, Gay Kooperacija!

Kako svite mie sho delkame zidarsko pivo i posebna salama na gajba pred kooperacija, taka i tie treba, prvin, od tamu se pocinja, a posle Gay Zadruzen Dom, pa Gay kafana, pa Gay bar i na kraj gay diskoteka.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Vidi, a be ne e makata za gay bar, ama gay bar e pak podvojuvanje, diskriminacija na strejterite. Dvoenje.

Ubo rekoja, Gay Kooperacija!

Kako svite mie sho delkame zidarsko pivo i posebna salama na gajba pred kooperacija, taka i tie treba, prvin, od tamu se pocinja, a posle Gay Zadruzen Dom, pa Gay kafana, pa Gay bar i na kraj gay diskoteka.
Старски дом за педери тоа е едно до најбитните работи како врв на остварување на хомосексуални права.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Викторе, јас немам ништо против овој милозвучен глас да ми пее 5 пати на ден, дури и 15 пати, ако треба:

Бидејќи е ангелски!

Што нема никаква врска со геј кооперациите и баровите, ама ни со нацизмот.

Полезноста ја дискутираме, а не исламофобијата или хомофобијата итн, полезноста на постоењето такви установи, барови итн, во место каде има едне деклариран и неколку виртуелни креации на декларираниот и можеби три-четири прикриени.
Прво, ти си хомофоб. Второ, џамијата рика на пет километри околу, можеби на некој кој да речеме не е муслиман и сака да слуша камбани наместо Алах Акбар тоа му пречи. Трето, јас никогаш нема да одам и да тепам муслимани само затоа што се муслимани, не би рекол дека ти нема да го направаиш истото за хомосексуалците. Така да не се преправај дека си некој демократ, па исламофобии па нацизми и слично. Од такви луѓе како тебе во Македонија имаме џамии во места каде воопшто нема муслимани, бидејќи че го пукам обично е пристапот на мирните муслимани, а ако хомосексуалците се држат за рака одма креваш паники бидејќи хомосексуалците нема да ти ја исечат главата. Истото би го рекол и за црквата на плоштад, спомениците од Скопје 2014 итн. Затоа ќути си таму, знаеме сите зошто ако утре има Албански клуб во кој ќе се пеат песни за Џемо Хаса во Аеродром никој ништо нема да каже, ама геј бар одма ќе се затвори.
п.с. За мене ова е ангелски глас, ама некако не го слушам да рика ко магаре секое сабајле пред да идам на работа

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Библиотеката тебе ќе ти користи повеќе за да се образуваш дека секој има право на свое мислење и дека идеалите, политиката или доктрината кои некој ги почитува и ги следи се прашање на избор на поединецот. Толерантноста се коси со демократијата. Во демократијата во која ние сакаме да живееме благосостојбата во општеството се постигнува со закон, казни и репресии.
Чекај чекај чекај... дали тоа добро прочитав... напиша толерантноста се коси со демократијата?!?!?! :shok:
Признавам, речиси секој збор можеш да го толкуваш како ти е мерак и да го извртиш по твое, ама реално демократија се знае на што се однесува, на еднаквост, на живеење во заедница без потчинети, на заедничко одлучување и дејствување. И како бе тоа ќе го изградиш без толеранција, како ќе направиш демократија без да ги почитуваш правата на еден човек кој себе си сака да се нарекува хомосексуалец?!

Ти осудуваш, ти имаш право на свое мислење, ама секој кој е кадарен да формира свое мислење по дифолт му следува дека мора да остави простор и другиот да има свое мислење кое ти не го дозволуваш на темава.

Дали сакам да ебам други мажи пред мугри, да се клањам на некој шо се вика Алах у исто време или да гушкам мечиња пред Бристол на изгрејсонце е моја ствар, како шо е твоја ствар да навијаш за Јувентус а не за клубот за кој ја навијам. Ама е крајно глупаво да ти речам ти си изрод и дегенерик шо навиваш за екипа која местеше утакмици. Дека ќе те заебаам за изборот да, ама за да искочам на плоштад и да ти опалам една заушка дека навиваш за Јувентус, треба да бидам со многу многу мал коефициент на интелигенција. :smir:

H

^HITMAN^

Гостин
Чекај чекај чекај... дали тоа добро прочитав... напиша толерантноста се коси со демократијата?!?!?! :shok:
Признавам, речиси секој збор можеш да го толкуваш како ти е мерак и да го извртиш по твое, ама реално демократија се знае на што се однесува, на еднаквост, на живеење во заедница без потчинети, на заедничко одлучување и дејствување. И како бе тоа ќе го изградиш без толеранција, како ќе направиш демократија без да ги почитуваш правата на еден човек кој себе си сака да се нарекува хомосексуалец?!

Ти осудуваш, ти имаш право на свое мислење, ама секој кој е кадарен да формира свое мислење по дифолт му следува дека мора да остави простор и другиот да има свое мислење кое ти не го дозволуваш на темава.

Дали сакам да ебам други мажи пред мугри, да се клањам на некој шо се вика Алах у исто време или да гушкам мечиња пред Бристол на изгрејсонце е моја ствар, како шо е твоја ствар да навијаш за Јувентус а не за клубот за кој ја навијам. Ама е крајно глупаво да ти речам ти си изрод и дегенерик шо навиваш за екипа која местеше утакмици. Дека ќе те заебаам за изборот да, ама за да искочам на плоштад и да ти опалам една заушка дека навиваш за Јувентус, треба да бидам со многу многу мал коефициент на интелигенција. :smir:
:zver: Благодарам за "пофалните" зборови дека секој збор умеам да го толкувам во моја полза. Благодарам за тоа што си се потрудил да ги прочешлаш моите постови и да заклучиш каков човек сум. Навистина го мислам ова.
Вчера ми пукна филмот затоа што, секоја чест на оние како тебе кои својот став за либерализам и глобализам го бранат со аргументи, НО ова како некој тренд стана и секој полуписмен си зима за право да ми јаде гомна мене, да ме критикува затоа што сум националист, некој кој нема три чисти од политички идеологии и кој некаде слушнал дека ТАКА ТРЕБА ДА БИДЕ !!!
Мило ми е што дискутирам со личност како тебе која знае што сака и умее да размислува. Дискусијата на форумов ја сваќам како изнесување на ставови и бранење на истите, но аргументирано.
За темава, демократијата колку и да не ти се допаѓа се гради и се брани со пендреци, и тоа е факт. Самите закони кои ние МОРА да ги почитуваме кои се полни со реперкусии и забрани е доволен факт дека сите ние на некој начин сме потчинети, ЗАТОА ШТО ФЕНОМЕНОТ КОРУПЦИЈА Е СЕКАД ПРИСУТЕН и многумина се надредени во однос на законите! А она за шамарот и за Јувентус иако ме насмеа многу, ти е надвор од контекст и нема никаква врска со темава. КАКО ШТО КАЖА И ТИ САМИОТ, секој има право на свое мислење па така и јас го кажав своето, го аргументирав и сосема е во ред некому да не му се допаѓа тоа затоа што во свет со истомисленици се би било досадно.:smir:

S

smart ass

Гостин
Па не градиш демократија....Тоа е Термин само кој е злоупотребуван безброј пати и од многу страни и интересни групи во општеството.

Како тоа да нема потчинети и заедничко одлучување...тоа само БОРГ може...или инсектите(колониите) кај човекот не е така.

Зад превезот на Терминот демократија,Малцински права,Човекови права, право на ЕКОНОМСКА слобода...се крие КРВ и нетолеранција....и тоа е добро оти докажува дека и на макро ниво т.е државите меѓусебе не се толерираат,народите,религиите...па преку порастот на криминал,убиства педофилии се потврдува и до микро ниво.

П.С и Педерите(Гејците немаат врска со демократија...сепак било робовладетелско...никој нема копирајт на демократијата затоа она е и основ за пролевање крв,но и основ за хуманизам.

Дотогаш.

Homo homini lupust.

Инаку толерантноста можеби се коси со Демократијата...ама со човековата слобода НЕ се до моментот кога баш ДЕМОКРАТИЈАТА ја одзема човечката слобода.....и тоа е добро.

Тоа е точно иако интересна компарација...но ова болдов значи треба да бидеш или Дебил или Имбецил и Идиот е тука негде ахаха абе си конкурираат..(овие у белград еве пример се...имаше и еден лобос со нив(поп)...хаха

Значи потреба од насилство нема.Мирни Решенија има.

B

Borg_Drone

Гостин
Како би реагирал ако се отвори геј бар во близина на мојот дом? Па би бил против тоа, зошто сметам дека барови и кафулиња не треба да бидат отворани на места каде што живеат луѓе, само ќе им пречат на луѓето кои живеат во таа населба а и на мене нормално, а населбите треба поправило да служат како место каде можеш да се одмориш; да се прошеташ некаде, место каде треба да го најдеш својот мир после завршувањето на работните обврски и.т.н. Само кај нас стана практика на места каде што живеат луѓе да се отвораат барови и кафулиња и сметам дека тоа е навистина погрешно.Во градовите, во западноевропските земји и САД не е така! Кај нас тоа ни остана во практика од поранешниот систем да се отвораат работи кои не треба на населени места, се отвораа фабрики, барови, кафулиња, што сметам дека тоа е навистина погрешно си има место и за тие работи, а местото не им е во подрачје каде живеат луѓе.

S

smart ass

Гостин
Значи алудираш да бидат надвор од населени места или грешно сум разбрал??

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Прво, ти си хомофоб. Второ, џамијата рика на пет километри околу, можеби на некој кој да речеме не е муслиман и сака да слуша камбани наместо Алах Акбар тоа му пречи. Трето, јас никогаш нема да одам и да тепам муслимани само затоа што се муслимани, не би рекол дека ти нема да го направаиш истото за хомосексуалците. Така да не се преправај дека си некој демократ, па исламофобии па нацизми и слично. Од такви луѓе како тебе во Македонија имаме џамии во места каде воопшто нема муслимани, бидејќи че го пукам обично е пристапот на мирните муслимани, а ако хомосексуалците се држат за рака одма креваш паники бидејќи хомосексуалците нема да ти ја исечат главата. Истото би го рекол и за црквата на плоштад, спомениците од Скопје 2014 итн. Затоа ќути си таму, знаеме сите зошто ако утре има Албански клуб во кој ќе се пеат песни за Џемо Хаса во Аеродром никој ништо нема да каже, ама геј бар одма ќе се затвори.
п.с. За мене ова е ангелски глас, ама некако не го слушам да рика ко магаре секое сабајле пред да идам на работа
Хомислав лаверу, разбери, јас не сум хомофоб, јас сум загрижен дека за нивната болест нема сеуште најсоодветен лек, жал ми е за тие луѓе.

Па не градиш демократија....Тоа е Термин само кој е злоупотребуван безброј пати и од многу страни и интересни групи во општеството.

Како тоа да нема потчинети и заедничко одлучување...тоа само БОРГ може...или инсектите(колониите) кај човекот не е така.

Зад превезот на Терминот демократија,Малцински права,Човекови права, право на ЕКОНОМСКА слобода...се крие КРВ и нетолеранција....и тоа е добро оти докажува дека и на макро ниво т.е државите меѓусебе не се толерираат,народите,религиите...па преку порастот на криминал,убиства педофилии се потврдува и до микро ниво.

П.С и Педерите(Гејците немаат врска со демократија...сепак било робовладетелско...никој нема копирајт на демократијата затоа она е и основ за пролевање крв,но и основ за хуманизам.

Дотогаш.

Homo homini lupust.

Инаку толерантноста можеби се коси со Демократијата...ама со човековата слобода НЕ се до моментот кога баш ДЕМОКРАТИЈАТА ја одзема човечката слобода.....и тоа е добро.

Тоа е точно иако интересна компарација...но ова болдов значи треба да бидеш или Дебил или Имбецил и Идиот е тука негде ахаха абе си конкурираат..(овие у белград еве пример се...имаше и еден лобос со нив(поп)...хаха

Значи потреба од насилство нема.Мирни Решенија има.

Има решенија, колку пати сме напишале, три топли оброци, смештај, работа....ихааа!

B

Borg_Drone

Гостин
Значи алудираш да бидат надвор од населени места или грешно сум разбрал??
Во западноевропските земји и САД (како што споменав) геј барови не се градат во шума, надвор од населено подрачје.Грешно си разбрал.Туку се отвораат на места, каде се предвидени за ноќен живот, за барови, за дискотеки.Сега не може пример геј бар да се отвори во населба како што е Капиштец, каде што живеат луѓе, може да се отвори на улица Македонија, во строг центар на градот каде што се фирмите, дискотеките, кафулињата и.т.н.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Нејќам да ми се мотаат педери у близина :pos2:
Знам дека сум конзервативен, сега може ќе попијам некоја тужба од невладините..:pos2:

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Било каков кафич, не само геј бар би ми пречел доколку е во близина на моето место на живеење. Геј бар во Македонија е сајнс фикшн, така да муабетиве се сведени на претпоставка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom