Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Геј бар во Македонија ќе пропадне.
Има еден геј кој јавно би отишол во таков бар (Коче) и 2-3 анонимни кои нема да се бламираат да бидат видени во такво место.
Во геј баровите се служат розеви, црвенкасти ликерчиња со чадорчиња а ти ги носат депилирани келнери во тесни куси панталончиња и распетлани кошули, нема топла ракија, нема туршија нема пржени рипчиња нема лозова нема ни посебно машки а посебно женско ВеЦе, пуштаат дона самер и вилиџ пипл... нема ништо што би привлекло здрав и нормален маж да влези таму

Здрав и нормален маж нема никогаш да биде геј.

Иначе , мислам за музиката си требало да ги ставиш и Џорџ Мајкл и Дјуран(х2)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.334
Поени од реакции
84.534
Има два геј бара близу моето место на живеење.
И не, немам ништо против тоа. They're fabulous!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кај нас пред коопреација нема шанси таква работа, геј кооперациија близу моето место на живеење нема шанси да има затоа што нема кворум за такво нешто.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Слично као Буцио, таква е околината и начинот на живеење (фала богу) па нема шанси вакво нешто да никне. Има слаткарници, сеа отворија чајџилница, имаше и други типови кафеани ( :) ), но вакво нешто ради начинот на живеење и непосредноста на маалото, тешко.
Јас мислам дека за такво нешто треба еднаш да решат самите припаднии на геј популацијата.
Прво би требало да решат зошто имаат потреба да се двојат. Ако е одговорот -да се држиме за раце- тоа и не е одговор. Во местото кај што живеам во кафана никој никого не држи за рака (жени ниту идат или мноооогу ретко у кафана или чајџилница), идеш седнуваш пиеш ракија, пиво, муабет, кебапи и ливче за кладилница...тоа е. Барем за маалските, локални кафеани као кај нас (а ниту у слаткарница се држи некој за рака...фиксацијата со рацете е споредна). Можеме да седиме у иста кафана и на иста маса со нив (и хомо и хетеро) и без двоење, без никаков проблем -на маса сите сме исти. Мене не би ми пречело, а ако некому пречи, негова работа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Би отворил како контра удар штаб на нацисти до местото на геј барот, па нека бркаат работа после.
А ја би ви отворил на сите вас библиотека, малку да набиете образование, да си ги проширите видиците па со надеж (многу сум оптимист за ова ама ај) еден ден ќе можете да размислите зашто имате повеќе омраза во себе од толерантност.

Втора опција, би ви изградил 3-4 џамии, да ви пеат секое сабајле у 5, да ве умрат додека не речете “Заеби ова, дајте го Џорџ Мајкл бар добри песни има“.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Втора опција, би ви изградил 3-4 џамии, да ви пеат секое сабајле у 5, да ве умрат додека не речете “Заеби ова, дајте го Џорџ Мајкл бар добри песни има“.
Не им давај идеји ќе им текне во тоа геј баровите да пуштаат преработки од Џорџ Мајкл во такви муслимански или хиристијански верзии (пеење), и че направиме беља...

И мене искрено нема да ми пречи концентрацинен,само да не ти е незгодно, ќе имаш гужва во ќелијата додека се спремаш да станеш дим.:самоубиство:
Види, јас не се дружам со такви што се за во ќелија.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
само лезбејски бар е прифатлива опција :)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Абе очи нека вадат ако сакаат. Ако си го купиле местото и оргии нека прават не ме занима се додека лично на мене не ми згрешат.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А ја би ви отворил на сите вас библиотека, малку да набиете образование, да си ги проширите видиците па со надеж (многу сум оптимист за ова ама ај) еден ден ќе можете да размислите зашто имате повеќе омраза во себе од толерантност.

Imas nesto protiv dzamiite? Aj posle, po PP ke ti pratam eden link od angelski glas kako pee edna muslimanska molitva, ne si cul takvo nesto, bozestvena ubavina.
A za bibliotekata, asinus asinum cupit e rabotava?

I da, vo normalen svet ako ima gay bar, toa e za na raat da densaat, a ne za da setaat so goli gzni polutki na videlina i da trujat po ulici!

Ja velam, za MK, edini normalitet e gay kooperacija :)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Нема разлика меѓу геј и стрејт бар, не е забрането ако си стрејт да одиш во геј бар и обратно. Лично имам отидено во неколку геј барови во Холандија и немаше ништо посебно, исто ко обичен кафич.
А еве како типичен хомофоб кој не бил поделку од ќафасан си го замислува геј барот :
Затоа и има толку луѓе што се закануваат и иритираат од геј барови, што од незнаење, што од тоа дека паднале на глава како бебиња.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Викторе, јас немам ништо против овој милозвучен глас да ми пее 5 пати на ден, дури и 15 пати, ако треба:

Бидејќи е ангелски!

Што нема никаква врска со геј кооперациите и баровите, ама ни со нацизмот.

Полезноста ја дискутираме, а не исламофобијата или хомофобијата итн, полезноста на постоењето такви установи, барови итн, во место каде има едне деклариран и неколку виртуелни креации на декларираниот и можеби три-четири прикриени.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Чист пример за хипокризијата во нашето затруено општество.
Признавам, расипан хипокрит сум и копиле гадно, лезбејките ми се слабост, а педерите гадост :pipi: (не ја планирав римава :))

H

^HITMAN^

Гостин

Библиотеката тебе ќе ти користи повеќе за да се образуваш дека секој има право на свое мислење и дека идеалите, политиката или доктрината кои некој ги почитува и ги следи се прашање на избор на поединецот. Толерантноста се коси со демократијата. Во демократијата во која ние сакаме да живееме благосостојбата во општеството се постигнува со закон, казни и репресии.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Затоа и има толку луѓе што се закануваат и иритираат од геј барови, што од незнаење, што од тоа дека паднале на глава како бебиња.
За да има педерски бар треба да има педери, е сега слабо педери и нема економска логика за таков бар :toe:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom