Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Велиш глупи Бугари, @darkomic исто. Па Чудно ми е како може ние глупите,да условуват вас паметните…:vrtioci:
Ние свириме, вие играете
Но, сè има објаснување. Како што кажав во друг пост овде останаа само чобаните, за време на турските погроми паметните се иселиле во Бугарија.То е то
Се гледа дека засвирка те бидува и тоа за бугарска свирка. :pos: Околу тоа колку останаа не е на одмет да погледнеш околу себе и да видиш што уште остана во убавата ви Блгарија. Пола млади одамна ви се во ЕУ а останатите се спремаат да си отидат. За 20 години Ромите ќе бидат мнозинство во државата а кај да е и Турција ќе дојде да си ја собере вересијата. Времето не работи во ваша полза. Толку од свирката.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.318
Одговорот на прашањето Зошто Заев не успеа да ги протурка уставните измени на ист начин како со договорот од Преспа е бугарскиот независен весник 24 Часа. А криењето на аранжманите од јавноста во РСМ само потврдува кои биле неговите намери. Но, весникот 24 часа ја изнесе информацијата за одлуките за преговарачката рамка, па поради истиот јазик таа веднаш беше префрлена во РСМ и планот на Заев пропадна. Да беше напишано, да речеме, на грчки, додека не се разбереше, Заев ќе ја завршеше работата

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Одговорот на прашањето Зошто Заев не успеа да ги протурка уставните измени на ист начин како со договорот од Преспа е бугарскиот независен весник 24 Часа. А криењето на аранжманите од јавноста во РСМ само потврдува кои биле неговите намери. Но, весникот 24 часа ја изнесе информацијата за одлуките за преговарачката рамка, па поради истиот јазик таа веднаш беше префрлена во РСМ и планот на Заев пропадна. Да беше напишано, да речеме, на грчки, додека не се разбереше, Заев ќе ја завршеше работата
„Истиот јазик“ кажи Македонски јазик не се срами. И грчки разбираме не се секирај.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.318
„Истиот јазик“ кажи Македонски јазик не се срами. И грчки разбираме не се секирај.
Да се срамам? Не можам да видам зошто? Ноември Бугарија влегува во Шенген аеродроми, од 1.01.2024 година и официјално. Од следната година левот и еврото ќе бидат паралелни валути во земјава, а од 2025 година ќе остане само еврото. Напротив, горд сум и има зашто

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Да се срамам? Не можам да видам зошто? Ноември Бугарија влегува во Шенген аеродроми, од 1.01.2024 година и официјално. Од следната година левот и еврото ќе бидат паралелни валути во земјава, а од 2025 година ќе остане само еврото. Напротив, горд сум и има зашто
Ова за шенгенот и еврото баба Ванѓа на сон ти го кажа глупо татарче, ќе си почекате уште некоја година за тоа. :pos:

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.390
Поени од реакции
5.747
@Trakiya
Сериозно одговори ми без тие досетки, (го видов коментарот, што е сега избришан) ме интересира.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
@Trakiya
Сериозно одговори ми без тие досетки, (го видов коментарот, што е сега избришан) ме интересира.
Нема како да ти одговори бидеики му е забранет пристапот до темата. Пиши му приватно:D.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.817
А зошто му е забранет пристапот на темата?
Зошто небото е сино? Зошто водата е влажна? Зошто поголемиот дел од Бугарите кои пишуваат овде се агитатори и ботови, а нормални Бугари не ни знаат дека постои форумот?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Зошто небото е сино? Зошто водата е влажна? Зошто поголемиот дел од Бугарите кои пишуваат овде се агитатори и ботови, а нормални Бугари не ни знаат дека постои форумот?
Мене друго не ми е јасно, зошто администраторите сеуште толерираат бугарски ботови по форумов. Блокирај тоа татарите па нека си прдат по своите форуми.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.817
Двојни аршини се во прашање, им пречи (барем на Кико, Клинтонот уште не се изјаснил и не сме на чисто) што албанците ја преебаа Македонија под покровителство на САД, ама не им пречи тој истиот САД со европските вазали што ја турка ситуацијата кон нуклеарен епилог по секоја цена.
АКО рокне некоја (макар и 1 од Запорожје) нивните и нашите фамилии ќе бидат озрачени од радијација, а не рандом Брајан на Флорида.
Tука веќе се работи за когнитивна дисонанца. Не само кај тие двајца туку повеќето од тој табор воопшто не ни признаваат дека Шќиптарите под покровителство на САД работат против Македонија. За тоа понатаму па ич да не зборуваме.

Голема контрадикторност им прави тоа „САД ни ја направи државата“ со „САД преку УЧК ни ја уништува државата“. За да не им експлодираат главите едноставно го игнорираат тоа второто, иако од двете само последното е точно. Америте тоа уште го нарекуваат и "coping".

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.817
1689088302982.png

(малку постара верзија, треба горната слика да се промени во колење)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.636
Поени од реакции
42.169
сеа бугариве словени се или чеда на Аспарухата?

Kajgana Shop

На врв Bottom