Генерален штрајк на СОНК

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.601
На вести во Охрид кажале соопштение дека Гимназијата од Охрид од утре прекинвит со штрајк.Некој од Охрид да потврдит или да негират?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Доволно беше неделава...Боље да идеме од Понеделник у школо, бар раат да си го поминеме зимскиот распуст...

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..ќе не заеба мнооогу убоо...ама нема везе... заради некои луѓе кои не им се доволни 18 илјади денари месечно...ние ќе одиме суботите..или пак уште пострашно..може да ни биде намален зимскиот распуст =(
..инаку медицинско училиште..никола штејн Тетово..од утре учи рекоа....и сеа се мислам..јел да идем јел да неидем :toe:

Z

ZeroStyle

Гостин
Јас ќе штрајкувам со јадење во пицерија КОКИ ако работиме расустот :toe:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Јас ќе штрајкувам со јадење во пицерија КОКИ ако работиме расустот :toe:
Не рекламирај :)
Иначе, да си кажам, у борис кај учиме цела недела со сите часови, па и у сабота треба да идеме :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Сите на оваа тема сте опседнати со бројката во одделот `мислења` што се наоѓа под аватарот....аман бе веќе....да не даваат награди за 5000 мислења или пак на секои 500мислења даваат по еден месец гратис неограничен интернет....кажете и јас да почнам да пишувам без врска една работа по пет пати!!!!

Едит: Јеееееееессссссс...со овој пост ми се зголеми бројот на мислења за еден!!!! Колку сум среќен!!!!!

Z

ZeroStyle

Гостин
Сите на оваа тема сте опседнати со бројката во одделот `мислења` што се наоѓа под аватарот....аман бе веќе....да не даваат награди за 5000 мислења или пак на секои 500мислења даваат по еден месец гратис неограничен интернет....кажете и јас да почнам да пишувам без врска една работа по пет пати!!!!

Едит: Јеееееееессссссс...со овој пост ми се зголеми бројот на мислења за еден!!!! Колку сум среќен!!!!!
Со 20 000 мислења стануваш Администратор. Информирај се подобро. :toe:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Добро дај оладете со постовиве вакви, не сте вие тие што треба да кажувате. Да не сакате само тоа што сакате да читате да го пишува. Форум за дискусии, не е за новости, не е весник ова.

Он топик

Писма на ученичиња
Neli, momentalno shtrajkot na SONK e dosta aktuelen tuka vo nashata zemja. Vistina deka do pred dva dena ja pcuevme vladata shto veli da se pochne so nastava, ama sega Dojchin kje pochneme da go pcueme.

Shto tuku umisluva chovekot,deka mozhe da si igra so tugji sudbini? Celata ovaa nedela koja ja pominavme kvaknati doma pred televizor, kje ja odrabotime. A jas mislam deka nikomu ne mu se chuchi i vo sabota i nedela vo "hramot na znaenjeto".

Ne e deka nie zadnici kje izvitkame od maka shto ne odime sega vo shkolo, ama podobro da odime otkolku posle se da ni se zbere i da ne znaeme kaj ni e glavata a kade opashot.

Taka da koga kje dojde vreme za odrabotuvanje na tie denovi, profesorite neka odat i kako znaat i umeat samite neka si odrabotuvaat. Togash nie treba da shtrajkuvame.

I aj da te prasham, do koga e mozhno da potrae shtrajkov, ako sluchajno si chul neshto (oti jas vesti ne ni planiram da slusham, melat melat i pak nisho ne kazhuvaat)?

poZdrav,tazhnoto ucheniche Ane
On.net

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ова горе е местено,100 посто.

Ма и нека ја даат на слика и на видео,местено е.

Zadnici,si igra so tugji sudbini, hram na znaenje ....тоа не се зборови што би ги знаел некој што се потпишува Taznoto ucheniche ane

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Од понеделник сите деца на улица

СОНК најавува радикализирање на штрајкот од понеделник, ако нема одговор на нивните барања доставени до владата. Од понеделник, во штрајк ќе стапат и градинките и целодневната настава.

шо значи и од понеделник не учиме......јеее

Z

ZeroStyle

Гостин
Не значи тоа. АКО не се исполнат барањата, тогаш ќе значи. Моеж утре ќе преговараат, може у сабота...:helou:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Не значи тоа. АКО не се исполнат барањата, тогаш ќе значи. Моеж утре ќе преговараат, може у сабота...:helou:
можи бе како не....само до сега никој проблем не се завршил брзо..така да нема ни овај:smir::helou:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Абе ај нека не се глупираат, треба оценки да си поправам:)
и несакам после во еден ден да правам по 2-3 теста па и саботи да им учам

ај првпат сакам да почнам со школо:)

Kajgana Shop

На врв Bottom