Гаранција на мобилен телефон

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Алфа Копи - Анти Реклама за нивниот стручен сервис:

купуваш телефон од Т-Мобиле, после извесни 2-3 недели ти појавува некои аномалии дека не е како што треба, го носиш во продажниот салон на Т-Мобиле и ти кажуваат дека они не се сервис, дека тој телефон подлежи под гаранција на Алфа Копи. Одиш во алфа копи и после недела дена проверување на телфонот ти го даваат листот.

90% од случаевите што се под гаранција вака завршуваат. Кој може да му докаже нешто на муштеријата кога телефонот е 2-3 недели само стар? дали од Т-мобиле им седел на влага или во Алфа Копи му ги брцнале во чаша со вода го исушиле и го сликале. :)

Член од
10 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
2
Hahahaha u pravo si man... Sekoj gleda da ja izbegne garancinata i da ti zeme nekoja para... ALi toa e... RETKI se tie so praat telefoni bez pari (pod garancija)... za zal

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
И мојата нокија има гаранција од алфа копи, купена е од германос. Сеа за сеа работи перфектно, али ако има некој проблем и ако ми дадат ваков лист да знаеш дека нема да го прифатам и ке си земам некоја Н95ка од излог од кај нив......

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... значи не сфативте поентата. Телефонот можеби навистина имал корозија/влага во него. Но кој е виновен за тоа? Големи се шансите да е корисникот - иако не е будала да фрли 200 евра за само 2-3 недели и да го удави телефонот и да се прави будала со сила, башка ова се гледа дека телефонот не бил потонат во вода туку има мали наслаги од корозија што најчесто можат да се појават при кондензација или пот. Но телефонот уште од старт покажал мани, батеријата се трошела за 12 часа, некогаш биле достапни некогаш не и камерата била премногу матна - ама обичен човек нема веднаш тоа да го регистрира т.е. мислам времето на реагирање им било 3 недели што е доволно.

прашањето ми е: на вас ви се случува истото, што би си помислиле? Т-Мобиле ги чуваат мобилните во шупа или сервисерот од Алфа Копи додека ручал му се истурила водата врз вашиот телефон! ц.ц.ц... :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
кхм... значи не сфативте поентата. Телефонот можеби навистина имал корозија/влага во него. Но кој е виновен за тоа? Големи се шансите да е корисникот - иако не е будала да фрли 200 евра за само 2-3 недели и да го удави телефонот и да се прави будала со сила, башка ова се гледа дека телефонот не бил потонат во вода туку има мали наслаги од корозија што најчесто можат да се појават при кондензација или пот. Но телефонот уште од старт покажал мани, батеријата се трошела за 12 часа, некогаш биле достапни некогаш не и камерата била премногу матна - ама обичен човек нема веднаш тоа да го регистрира т.е. мислам времето на реагирање им било 3 недели што е доволно.

прашањето ми е: на вас ви се случува истото, што би си помислиле? Т-Мобиле ги чуваат мобилните во шупа или сервисерот од Алфа Копи додека ручал му се истурила водата врз вашиот телефон! ц.ц.ц... :)
Или па едноставно нејќат да го поправат без пари, па го криват корисникот.:toe:

С

Спенсер

Гостин
Imav Sendo X,ama toj telefon imal nekoja fabricka greska, celo vreme se rasipuvase neso, se ukocuvase, i 2 meseci bese u servis, ama mene bese preku k** otidov u cosmofon i si zemav k750i za bespari, (uste pa od servis mi vikaat ja sum go rasipal)

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16

Дефинитивно некоја рупа.

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Се сеќавам сестрами имаше сименс а52 на времето пред околу 4 год. и се расипа некое копче и кога го однесе на сервис и рекоа дека и паѓал во вода и и наплатија 1200 ден. за поправка ПАЗИ 1200 за копче.

Kajgana Shop

На врв Bottom