- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.244
- Поени од реакции
- 12.952
Е добро де, ти си независна индивидуа и како таков, имаш право да одлучуваш како ќе си го живееш твојот живот, без разлика дали живееш во рурална или во урбана средина.Институциите во кои се врши истражување во голем дел се познатите светски универзитети(има и други институти секако) кои се финансирани како од приватни фондови така и дел од државните(министерството за образование дава различен дел кај сите универзитети без разлика дали се тие државни или приватни)
Но проблемот не лежи тука.
Јас го гледам на друго место и ке појдам прво од себеси и критика на моја сметка.
Јас одбрав урбан начин на живот и несакам да живеам на рурален начин при коишто би садел произведувал и продавал моја одгледана храна.
Верувам дека и многумина други го направиле тоа и пред мене.
Имам ли право да им кажам на тие што се надлежни за контрола на исхраната која ја конзумирам јас?
Да, секако дека имам право и треба да има контрола соодветно со законот.
Верувам во надлените институции што го прават тоа, одбивам да бидам скептичен и параноичен(затоа што тоа ке ми ги загорчи вкусот на храната), задоволен сум со тоа што го јадам затоа што е во рамките на мојот животен стандард.
И како што ти имаш право на независни одлуки и на независен начин на размислување, така и јас имам право на независни одлуки и на независен начин на размислување.
Мојот личен став е дека генетички модифицираната храна треба да се обележува за да знаат купувачите што купуваат и што консумираат.
Ти, исто како и сите останати независни индивидуи во светот, имаш право на исто, или на спротивно мислење, во зависност од твојот начин на размислување и во зависност од начинот на кој ги донесуваш твоите лични одлуки.