ГИВГИЛИЈА

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Гивгилија е многу селски :tapp: ... Гевгелија е ок, плс :baeh:
Со овој пост ќе навредиш доста гевгеличани затоа немој пак, нема везе што така е наречен, таму си живеат и како сакаат ќе си викаат.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Гивгилија не е селски ЛоЛ што ви е на вас... ај пробај да зборуваш 200км/ч на Гевгелиски и пробај да го изговориш „Гевгелија“. Не бивит море.
Инаку некој ја нарекуваат и Гевгели.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Гивгилија е многу селски :tapp: ... Гевгелија е ок, плс :baeh:
А ти си градски?
пфт... оди бегај бре. Сељак за тебе добива нов поим. Сељак инаку не е човек од село, туку такви како тебе. Ако не знаеш каков си оди нека ти извршат психоанализа.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Со овој пост ќе навредиш доста гевгеличани затоа немој пак, нема везе што така е наречен, таму си живеат и како сакаат ќе си викаат.
Така е 100%. „и“ наместо „е“ во нашиот изолиран дијалект (изолиран бидејки не е цела МК) е многу автентично + старо нешто. Само ретардињо како овој предходно може да изговори такво нешто. Тоа ти е коа немаш почит за себе си, нема да имаш ни за други. Дипломатија 0, Почит 0, Разбирање 0, Македонец 0.

Поздрав инаку до тебе.:smir:

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
малку заличи на национален спор
не ни требаат такви немакедонци
се знај за шо треба
само чекајте да почни
ја постигнуваат целта
се прават памуци и националисти
да не дозволиме иако сме малку
тие се ништо
и нема да го срамат името наше
пресуда за секој оној кој на било кој начин го загрозува нашиот идентитет

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Е добро бе Марко па и ти што вакво прашање, што си се збунил? :)
Во повеќе градови во Македонија, според својот дијалект жителите поразлично ги нарекуваат од оние нивни официјални имиња... Еве на пример тетовчани за Тетово викаат Тетоо, гостиварчани за Гостивар викаат Гостијар... :pos:

А Гивгелија, кажана со оној гевгелиски акцент баш симпатично звучи :pipi:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Е добро бе Марко па и ти што вакво прашање, што си се збунил? :)
Во повеќе градови во Македонија, според својот дијалект жителите поразлично ги нарекуваат од оние нивни официјални имиња... Еве на пример тетовчани за Тетово викаат Тетоо, гостиварчани за Гостивар викаат Гостијар... :pos:

А Гивгелија, кажана со оној гевгелиски акцент баш симпатично звучи :pipi:
Епа баш мислев за ова, ама да си знам јас точно зошто баш :)

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
А ти си градски?
пфт... оди бегај бре. Сељак за тебе добива нов поим. Сељак инаку не е човек од село, туку такви како тебе. Ако не знаеш каков си оди нека ти извршат психоанализа.

Eee aбе шо се расплимавте без веза... бтв фала за комплиментите, прв пат ме почести некој со сељак поимот,ама ок, не се лутиме ние, фала и за психоанализата. Инаку, секој со различен вкус... Не може сите да бидат исти. Не може на сите да им се допаѓа исто име за градов, така? :smir: I was juzz kiddin a bit, and what you have done?

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
Јас иако сум од Гевгелија....(гивгилија) стварно селски ми изгледа...али нема веза "алал нека му е" на оној што ја отворил темава

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Гевгелија- прекрасен град и прекрасно место за живеење. Сум била милион пати и ке отидам уште милион пати и се надевам и таму ќе останам. Такви ми се плановите де, ако не ме откачи дечкото:icon_razz.
Луѓето се супер, топли, гостопримливи, откачени...абе европски град. Ја сакам Гевгелија и точка.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Секое лето одам таму по 2-3 недели и супер е.
И јас ја сакам Гевгелија :vozbud:

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
на викенд сум во гевгелија.. топ :D..абе многу убај момички..ама многу високи за мене :D

M

makedon^

Гостин
Ма аресе Гивгилија супер гратче сеј как шо требе, неам оано кујзнае ут коа ради воа факсут ама коа ци оам воа пт мора да одум. Инче моам да каам оти е един ут најубафте градаве уф Македонија. Гивгилија рулс, исто така и Бугданци, Стујакаво, Бугуројца...ма цела јужна Македонија :):) Поздрав ут Бугданчанац :)

Kajgana Shop

На врв Bottom