Времето денеска, 34 степени - дали?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ништо, утре ќе мерам у 2 саат, ако не прсне термометарот, ќе ви пишам резултат :D

П.С. Ако има некој со дигитален термометар, мислам дека не би било лошо и он да се обиде, мислам дека тие идат над 50 степени?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Под сенка е онаа која ја кажуваат на метеото и прогнозите. Инаку ако го ставиш термометарот на сонце, кога прогнозата за температурата (под сенка нели) е 40, ќе отиде живата у неповрат! :)

Ништо, утре ќе мерам у 2 саат, ако не прсне термометарот, ќе ви пишам резултат :D

П.С. Ако има некој со дигитален термометар, мислам дека не би било лошо и он да се обиде, мислам дека тие идат над 50 степени?
еве ти ја од лично искуство ќе ти кажам, имав термометар кој имаше скала до 53 степени.

И како помал, нормално радознал си за се, па плус сеа начекуваш термометар кој може да покаже поголема температура, го ставам на сонце, и тоа у шпицот на пеколот, 2-3 саат, за 5 минути живата рипна до 50ка, и го собрав термометарот ми беше страв да не прсне!

А прогнозата за тогаш чинам беше некаде 38-39 степени.

Значи секогаш имајте во предвид дека темепературата на сонце, во летни денови е за најмалку 5-6 степени повисока! Значи најмалку за толку, а во овие „портокаловите“ денови, нормално дека цепа и до 50ка. :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.719
гори, вода, чичко се запаливме

ми прска главата денес, проклет пазар

Член од
9 септември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
6
Денеска пред 20 минути излегов во двор и одлучив да измерам температурата, термометарот го ставив на дрво, и го оставив да седи 20 минути на сонце.

Температурата беше изменера во 18.40 кога сонцето е далеку послабо него околу 14.00/15.00 итн.

Е сега верувале или не се погоди во ист ден и некој друг да измери температура, и резултатите да ги постира на еден друг форум :icon_mrgr: па еве за малце посликовито да видите кај мене измери 1 степен помалце од кај него, еве го резултатот.

34 степени :pos:
Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. :) Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.719
абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Термометаров е точен до 0,1 степен, а јас мерев во 15.00 часот (Кисела Вода - Расадник) . Ако сакаш утре во исто време да мериме и да ставиме колку ќе биде температурата. :) Мерев и за колку време ќе ја качи од домашната до оваа што ја покажува: помалку од 6 минути...
А колку пари е?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Tи ли постираше на It.com.mk? :D

абе за икономист, икономист сум ама во случајов нема врска... климата е пуштена цел ден и на пазар не одам за поефтино, туку затоа што има поголем избор и поубави ствари отколку во алберто -_-

Остај ти тоа, сигурно некој денар поефтино било на пазар, друг да лажеш :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Не мери температура на сонце бре

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.816
Поени од реакции
10.163
Пред некој ден некој ми рече мереле крај асфалт температура над 60 степени излегло :icon_lol:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Како прво температра не се мери на сонце туку се мери под сенка... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom