Вранишковски оди во затвор

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Море добро поминаа кога Битолчани не ги запалија во вилата во Нижополе... Зоки е иначе луд уште од мал, Битолчани убаво го познаваат. Тоа неговата „архиепископија“ е се само не црква. Само не знам оние глупите што се залетаа да одат по него дали стварно му веруваат, или имаат некоја корист.

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Малку му е затвор, да се обеси на сред плоштад

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
MSV(support) напиша:
Е зашто бе....
Баш симпатично и примерно слатко мало детенце.......
Под симпатично примерно и слатко подразбирам:КЕЊАЧКО ИДИОТСКО ПРОФИТЕРСКО МОРОНИШТЕ!!!!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
MSV напиша:
MSV(support) напиша:
Е зашто бе....
Баш симпатично и примерно слатко мало детенце.......
Под симпатично примерно и слатко подразбирам:КЕЊАЧКО ИДИОТСКО ПРОФИТЕРСКО МОРОНИШТЕ!!!!

глеаш како се сложуваме :wink:

иначе, не требаше денес да оди во апс? вчера му одбија жалбата...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Sepak so zatvaranjeto na Zoran samo ke prodolzime da go "beatificirame" vo "macenik".Moj predlog bi bil da se pushti da odi kade saka,a da mu se zabrani dejstvuvanje so "religijski" konotacii,na teritorijata vo Republika Makedonija,potocno da se oznaci kako "satanist" vo obleka na "pop".

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
A1 напиша:
Денеска околу 13 часот, расчинетиот владика Зоран Вранишковски, од викендичката во Нижо поле, доброволно замина во Скопје на издржување затворска казна од 1 и пол година, по правосилна пресуда заради поттикнување на национална и верска омраза, раздор и нетрпеливост.
e zoki zoki...

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
И само што прочитав дека на Вранишковски ќе му се суди за украдените пати од донацијата која била наменета за реновирање на велешкиот соборен храм „Свети Великомаченик Пантелејмон“.
Машала, машала...како работи системот кога се сакало :D

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ова значи дека ќе ја смират топката некако за другите обвиненија, ќе одговара најверојатно за ова обвинение и ќе добие некоја симболична пресуда. Ќе ја наштимаат во стилот на "и волкот сит и овците на број".

Така ми мириса.

Член од
29 мај 2005
Мислења
9
Поени од реакции
0
Бричење,стрижење,катран,пердуви,седни го на криво магаре и да бира кај сака на север или на југ,бидејќи ептен се засекирале окулу него,а што израз им е тоа на србчињата за нас: чокалии,го прочитав на некој нивни форум....

Vereinigtes Mazedonien

結合された Macedonia

Macedonia Unido

团结的 Macedonia

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
MKDSUN напиша:
Бричење,стрижење,катран,пердуви,седни го на криво магаре и да бира кај сака на север или на југ,бидејќи ептен се засекирале окулу него,а што израз им е тоа на србчињата за нас: чокалии,го прочитав на некој нивни форум....

Koga onoj Obrenovic koj dosol na vlast otkoga go svitkal Karadzordze, gi imal konecnite pregovori so Carigrad okolu dobivanjeto na nekoja epten avtonomija za srpskoto knezevstvo glaven pregovarac mu bil...ne mozam sega da se setam na imeto...prasaj go Jakov, nekoj batka od Strusko-Debarsko ili Mijacijata...ne me fakaj za zbor.Inaku Obrenovic kolku znam bil nepismen..... biznis mu bil trgovija (sverc) so svinji za Avstrija, koja mu bila preku Dunav, od Zemun nataka...sto ne go pravi los i politicar bas naprotiv...(sindromot na bivsite muzikanti Karic denes:):):)!!!)
Znaci nase dete...( gi ima nekolku vo Srpskata istorija vo klucnite momenti...)
E toj taka dobro gi sredil rabotite sto od sultanot i vezirite cesto bilo spomenuvano: kaj go najdoa ovoj "cokajlija" od cok=dobar,vo surov prevod"epten pameten"......srbive pocnale da go koristat za site koi poteknuvaat od Makedonija...ovie denesnive dal znaat, dal ne, za genezata na poimot pojma nemam:):):)!!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Shteta shto od tolku "cokajlii" kaj nas,eden ne se najde da ja sredi so Turcite navreme,pa denes da gi nemame ovie problemi.Izgleda ovde vo Makedonija poveke prosperirale "isavlii",znaci imale "isav" kon Turcite i sosedite pa site dogovori i pregovori shto gi pravele "isavliite" bile na Makedonska shteta.
Taka ja izgubivme i onaa pozicija shto ja imavme barem shto se odnesuva na slobodnoto dvizenje na "stoka",cunki vo posledno vreme se poveke aplicirame kako "stoka" za EU.

Член од
29 мај 2005
Мислења
9
Поени од реакции
0
Аха,не ми текна,може да ја удрев црпкава и ќе ми светнеше..

Чок -Добар
или ербап...
Него се согласувам со колегата АБЦ окулу тоа што не се нашол некој ербап да ја нареди со османлиите,а окулу тоа со исавлукот,пред се мислам дека денеска сме мноооогу повеке исавлии на сите пропаганди окулу нас,отколку на самите османлии во тоа време.......

Vereinigtes Mazedonien

結合された Macedonia

Macedonia Unido

团结的 Macedonia

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Da,isavliite do den-denes se mnozat,pa sega skoro site sme "isavlii".

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
E na taa tema ima edna stara: NIKOJ NE E PROROK VO SOPSTVENATA KUKJA !!!!!
Posebno ne vo Makedonska , tamu edinstveno vladee zakonot na NEGATIVNA SINERGIJA :):):)!!!!

V

VirtualA

Гостин
Ах тој прчот.
Ми текнува кога имаше некои девојчиња затворено кај него, и родителите викаа: Васеее, врати сееее.
Ех да бев таму. че ја запалев цела црква со се него
And that's why i hate religion :twisted:

Kajgana Shop

На врв Bottom