Во 1999 година Србија сакале да ја разорат со нов вид бомба

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
3 телефони и мала, на прсти броива група на луге седат и решават за судбината на милионски народ.Како да играт симс...

H

HITCH

Гостин
Тогаш и Викиликс лаже. Тој што те ебе од воздух ќе те ебе и на копно, србијанците едвај се справуваа со УЧК ( калашников војска) , а ти викаш американците се плашеле на копно да војуваат.
Ме интересира само дали знаеш на Косово: колку луѓе се заболени, а колку починаа од рак? Косово го ослободуваа со осиромашен ураниум, последиците ќе ги чувствуваме сите. Мене ич не ми е гајле ниту за Србија ниту за Косово, ама за Македонците кои живеат таму сум смртно заинтересирана.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Само Вечер ова го може , веста е ставена на насловна страница. :) Тугујем за Србију и Милошевичу.

--- надополнето ---

Тогаш и Викиликс лаже. Тој што те ебе од воздух ќе те ебе и на копно, србијанците едвај се справуваа со УЧК ( калашников војска) , а ти викаш американците се плашеле на копно да војуваат.

Србија ја предаде колевката , срцето Косово , на таков неморален начин , не успевајќи да убие ни еден НАТО војник.

НАТО немаше намера да ја уништи Србија , туку со помалку последици да го присилат пријателот на Латас (Милошевик) да се повлече од Косово. Бомбардирањата не беа под полна пареа, туку спорадични , и со неколку дневни прекини.

Srbija e medicinski fenomen, 12 godini zivee bez srce......(Neli Kosovo bese srceto na Srbija)...:)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Тоа било само пропаганда!
За да падне моралот кај војниците и офицерите.

Но убаво кажаа на вести,
благодарение на квалитетната Воена Академија на Југославија таа пропаганда немала резултати.

Тие заборавиле дека таа Академија на времето била после Вест Поинт.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Ме интересира само дали знаеш на Косово: колку луѓе се заболени, а колку починаа од рак? Косово го ослободуваа со осиромашен ураниум, последиците ќе ги чувствуваме сите. Мене ич не ми е гајле ниту за Србија ниту за Косово, ама за Македонците кои живеат таму сум смртно заинтересирана.
:back:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
A kako da ubie NATO vojnik koga on e NA NEBO. da ne zboram so im srusija avion koj e nevidliv za radar. A so UCK ne bi rekol deka ne se spravile, mnogu dobro se spravija. Za bombardiranjata ic nemora da mi kazuvas kakvi bile, zosto mi raskazuvale lugje koi gi doziveale. i fala bogu deka se so prekini, uste da nemaa prekini falese
Само Вечер ова го може , веста е ставена на насловна страница. :) Тугујем за Србију и Милошевичу.

--- надополнето ---

Србија ја предаде колевката , срцето Косово , на таков неморален начин , не успевајќи да убие ни еден НАТО војник.

НАТО немаше намера да ја уништи Србија , туку со помалку последици да го присилат пријателот на Латас (Милошевик) да се повлече од Косово. Бомбардирањата не беа под полна пареа, туку спорадични , и со неколку дневни прекини.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Незнам зошто Албанците скокаат ура Нато браво Нато кога целиот осиромашен ураниум беше фрлан во Косово?
Какви случаеви има таму некои специфични творби на рак, човекот се надувува кога ќе умре неможе ни сандукот да му се затвори...
Стварно не им ја разбирам целта на Албанците, јес да НАТО т.е Америка и Германија им дадоја голема помош при формирање на држава но од друга страна
ги осакатија нивните поколенија со разни болести, тестирања, планините наполнети со непознати видови на змии за овие краишта,
Нато војници болни од ХИВ се каначеа на тамошните албанки.

Тоа се само дел од тестирањата на НАТО во Косово.
Нема потреба од многу скокање дека тие биле добри.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91

Србјанците да не беа Американците ќе истребеја се што е муслиманско на Косово. НАТО војуваше со Србија, а Србија со УЧК ,АНА или ОНА или шо знам ја кој се бил или небил. НАТО да не напаѓаше цивилни цели Србјанците никогаш немаше да се повлечат од Косово. НАТО ја нападна по ‘‘грешка‘‘ и Кинеската амбасад за и Кина да врши притисок Србјанската војска да се повлече од Косово. Не ми е гајле што Србјанците го изгубија Косово, така да си знаиш. На Косово има толку многу осиромашен ураниум што сите ние без разлика на нација и вера многу долг период ќе јадеме од него и ќе дишиме од него,КАПИШ ?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Датум: 21.01.2011, 08:55

Кембел: Не жалам што НАТО ја бомбардираше Југославија

Прес секретарот на поранешниот британски премиер Тони Блер, Алистер Кембел, изјави дека не жали што НАТО ја бомбардираше СР Југославија и додаде оти во командата на НАТО бил испратен за да спречи Алијансата да ја загуби медиумската војна.
Во интервјуто за српскиот весник "Новости", тој вели дека ни дистанцата од десет години, ни новите сознанија за бомбардирањето со осиромашен ураниум или истрагата на Советот на Европа, не го промениле неговиот суд за бомбардирањето на Југославија.

- Наша задача беше Слободан Милошевиќ да се откаже од етничкото чистење, српските трупи да ја напуштат територијата на Косово, да се создадат услови за враќање на бегалците. Бевме во право - вели тој.

На прашањето дали во таа оценка не го поколебале ниту сознанијата дека ОВК, на чело со Хашим Тачи киднапирала луѓе, мачела цивили, но и албански затвореници, на кои им ги вадела органите, тој одговорил оти дознал за обвинувањата против Тачи од британскиот печат.

- Тоа е толку сериозна работа и затоа треба да ги предочиме сите докази. Што се однесува до мене, не се сеќавам дека некогаш сум се запознал со Тачи, иако е можно да сме се сретнале за време на патувањата на Блер на Косово - рече Кембел, додавајќи дека колку што му е познато, Блер немал сознанија за тие злосторства.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=1D42D79CD64136448DBB9BA9025C7E12

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Наша задача беше Слободан Милошевиќ да се откаже од етничкото чистење, српските трупи да ја напуштат територијата на Косово, да се создадат услови за враќање на бегалците. Бевме во право - вели тој.
Абе овие сите се оперирани од вистина..Немаше етничко чистење пред да почне бомбардирањето,немаше бегалци за кои требало да се обезбедат услови за враќање.

Kajgana Shop

На врв Bottom