najcesto koga se setam po ulica gledam po minuvacite zatoa sto interesni raboti mozes da zaklucis koga gi gledas licata ili odnesuvanjeto na lugjeto koga mislat deka nikoj ne gi gleda a i psihologijata me interesira kako hobi
m.. Mozda mi e glupa rabota ali sekad gleam bas pravo i NIKOJ ama bas NIKOJ okolu ne primetuem.. Ja ako sum namislila negde da stignam, ne gleam ni luge, ni banderi ni niso pred mene. Taka na pr so nekoj dogovorena da se cekam pred Zeleznicka.. Ako e on malce podole.. Ja moze da ne go primetam.. Zaso sme rekle pred Zeleznicka tocno i ja sum upatena nataka i ne gleam okolu mene..Samo PRAVO :-> Mi se imaat vakvi lapsuzi desavano ama so da praam..
Кога одам по улица гледам само право и не ги зјапам луѓето бидејќи тоа за мене е одраз на некултура да се загледуваш во некој.Ме интересира само да стигнам таму кај што треба и ништо друго не ми одвлекува внимание.
Ако не се брзам некаде гледам во минувачите поготово оние што сами одат некаде, кај некои луѓе просто можеш да прочиташ на фаца што му се врти во моментот низ глава.
Кога одам по улица најчесто гледам само напред. Може да се случи нешто многу да се замислам, па да се заборавам гледајќи во земја, па кога ќе ми текне како глупо изгледа кога некој оди и гледа доле како камчиња да брои, се враќам во нормала :pos2:
Постојано се надевам дека ќе го видам овој или оној, оваа или онаа и затоа најчесто гледам во минувачите. И стално се наоѓа по некој познат. Или па ако одам низ ГТЦ или некој друг трговски центар си гледам и по излози... Ама кога слушам музика, е тогаш само си пеам тивко, си мислам нешто, не гледам во луѓе, само во воздух... Само никогаш не гледам во небо, ќе се лупнам во некоја бандера така.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.