Во што готвите? Избор на кујнски прибор (тави, тенџериња, ножеви и тн.)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Не е прашањето за овде, ама каде може да најдам квалитетни тави и тенџериња? Многу е полесно да се најдат чинии и прибор.
Јас имам две тави на Tefal купени од Техномаркет и сум презадоволна, скоро да се исти веќе 3 години. Тенџериња во наследство имам од Цептер ама од блиско искуство знам дека и на Vicko се добри, а можеш да ги разгледаш и на Tefal зошто имаат баајги слоеви на тефлон..

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Delimano од Topshop се добри садови :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ми треба и мене совет околу купување тави и тенџериња, имал некој искуство со Berghoff во однос цена-квалитет?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
HITCH ќе си земеш на цептер, мислам сега им се со попуст, од мали тенџерчиња за супи, тави за јајца, палачинки, длабоки за динстање зеленчук до лонци за чорби, манџи и плех тави за печење во рерна, ништо нит ќе ти се залепи ем од коа ќе го зготвиш така добро затворено ќе стои уште подолго време топла храната во нив,
да се надоврзам ијам оставено на поклон од свекрвами цел комплет садови за готвење на цептер и презадоволна сум, ем со малку вода и масло ем топло држат долго време и се е ептем вкусно и убаво :)

П.С. Хич има и ренде во комплетот :)

H

HITCH

Гостин
HITCH ќе си земеш на цептер, мислам сега им се со попуст, од мали тенџерчиња за супи, тави за јајца, палачинки, длабоки за динстање зеленчук до лонци за чорби, манџи и плех тави за печење во рерна, ништо нит ќе ти се залепи ем од коа ќе го зготвиш така добро затворено ќе стои уште подолго време топла храната во нив,
да се надоврзам ијам оставено на поклон од свекрвами цел комплет садови за готвење на цептер и презадоволна сум, ем со малку вода и масло ем топло држат долго време и се е ептем вкусно и убаво :)

А, каде да ги најдам на цептер? По продавнициве наши е многу опасно за купување, оти сите се не`рѓосувачки материјал, не се лепат, брзо се чистат, ама на крај испаѓаат за една употреба.
Мене ренде не ми треба, оти си го зедов Бјорнер комплетот. :giggle:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Предлог комплет садови за готвење? Треба да си одберам поклон за брзо до кај 250 евра и садови ми се во моментов најпотребни.
Цептер не иди во предвид од причина што се преку 1000 евра за комплет, додека за Делимано не сум сигурен во квалитетот и покрај тоа што се најдува мега сетот е 9500 денари.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 14:03 ---

Што цена е комплетот Цептер на попуст? Мене ми кажаа преку 1000 евра..

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
Windfucker кога го имаат земено нашиве бил 600 марки, можеш да замислиш кога е земен, е сега зависи имаш одделно, тава и тенџере или оние за печење во рерна големите со плус таму тенџерче со рачка, а целиот комплет со се се гарант е над 500 евра, ја знам дека ренде на поклон добиле од цептер со сад за под него и пластичен затворач, ко херметички е да го е*м ставаш и ни мириси ни ништо не пропушта стои долго у фрижидер. Навистина се изгор скапи, ама смрт немаат.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Windfucker кога го имаат земено нашиве бил 600 марки, можеш да замислиш кога е земен, е сега зависи имаш одделно, тава и тенџере или оние за печење во рерна големите со плус таму тенџерче со рачка, а целиот комплет со се се гарант е над 500 евра, ја знам дека ренде на поклон добиле од цептер со сад за под него и пластичен затворач, ко херметички е да го е*м ставаш и ни мириси ни ништо не пропушта стои долго у фрижидер. Навистина се изгор скапи, ама смрт немаат.
Добро 500 евра се јади некако за комплет, ако треба ќе доплатам и јас нешто.
Имаш информација каде може да се види и купи сетот?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
Добро 500 евра се јади некако за комплет, ако треба ќе доплатам и јас нешто.
Имаш информација каде може да се види и купи сетот?
Ај да ја прашам пријателкава да видам кај можеше да се нарача па ќе ти кажам штом имам инфо :)

H

HITCH

Гостин
Windfucker, не купив Цептер, ниту дознав која е цената, не дека не ме интересираше, туку не знаев каде да се обратам за телефонски број. :pos:
Инаку, во фабриката за инокс „Братство“ од Охрид повторно почнале со производство. Најдов на нет дека некој ја откупил и продолжиле со работа. Јас, кога ќе одам во Охрид/Струга планирам да тркнам да си купам цел комплет. Ние дома имаме комплет од „Братство“, ама веќе им помина векот, па сега мора да се менуваат. Купив едни шугави тави за ништо не чинат, а демек иноксот им бил германски. :tapp:
Би требало „Братство“ да се поефтини од „Цептер“, ама квалитетот им е ист.

П.С. Овде можеш да видиш отприлика како се движат цените.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Не купив Цептер, ниту дознав која е цената, не дека не ме интересираше, туку не знаев каде да се обратам за телефонски број. :pos:
Инаку, во фабриката за инокс „Братство“ од Охрид повторно почнале со производство. Најдов на нет дека некој ја откупил и продолжиле со работа. Јас, кога ќе одам во Охрид/Струга планирам да тркнам да си купам цел комплет. Ние дома имаме комплет од „Братство“, ама веќе им помина векот, па сега мора да се менуваат. Купив едни шугави тави за ништо не чинат, а демек иноксот им бил германски. :tapp:
Би требало „Братство“ да се поефтини од „Цептер“, ама квалитетот им е ист.

Дека се квалитетни се ама да се споредуваат со Цептер е греота. После 3 години тавата на Братство почна да лепи и тоа саглам, секој обид за јајца на око завршуваше како кајгана. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom