Во што веруваат вонземјаните ?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Маркус...верно е ова ateist...неговиот вовед-дека библијата потврдува вонземјани.
Ме зафркаваш...кажете еден цитат за вонземјани во Библијата...остај го Атеист..он чита со наочарите на Беџи од National Treasure

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Библијата е пишувано во време кога тие што ја пишувале не знаеле дека постојат и други луѓе, па камоли вонземјани.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас не знам зошто темава се третира како сериозна, како прво реалноста е таква да нема конкретно конечен одговор за постоење или непостоење на вонземјани, како второ ако постојат откога ќе се појават пред нас ќе ги прашаме за нивните религиозни верувања.

A

ateist

Гостин
Јас не знам зошто темава се третира како сериозна.
затоа што приложив логични докази дека библијата ГАРАНТИРА дека тие постојат
( прочитај го уште еднаш насловниот текст)

ако веќе требало Бог да создава простор каде само луѓето би живееле ќе беше сосема доволно и очигледно ако постоеше само нашиот сончев сиситем , дури и без галаксијата
чиј составен дел е .

како прво реалноста е таква да нема конкретно конечен одговор за постоење или непостоење на вонземјани,
добро ти е согледувањето само истото примени го и на религиите
нели ..........
реалноста е таква да нема конкретно конечен одговор за постоење или непостоење на БОГ

како второ ако постојат откога ќе се појават пред нас ќе ги прашаме за нивните религиозни верувања.
епа кога и Бог ќе се појави пред нас ќе го прашаме дали воопшто биле потребни религиите и верите ( и уште еден мал милијон прашања што е должен да ги одговори..............нормалски под услов ако воопштио постои )

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kako na primer kade e Jimmy Hofa i zosto Godeau sekogas docni!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
добро ти е согледувањето само истото примени го и на религиите
нели ..........
реалноста е таква да нема конкретно конечен одговор за постоење или непостоење на БОГ
Тоа ти си несигурен затоа толку многу ја цитираш библијата, има тука нешто :icon_lol:.

A

ateist

Гостин
Kako na primer kade e Jimmy Hofa i zosto Godeau sekogas docni!
ќе му требаат најдобрите адвокати на светот :)

каде бил за време на војни , земјотреси , цунами итн

Тоа ти си несигурен затоа толку многу ја цитираш библијата, има тука нешто
сакаш да кажеш дека ти поверува со нечие туѓо убедување
ти дошол некој и ти рекол .."да бе жифти се стварно има Бог веруј"

иииииииии тебе тоа те убедило .Алал да ти е стварно нетребало многу да те убедат .

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Cekaj sea, imaat ili nemaat vera aliens ili i tie se on the road to Hell
kako i nie neranimajkovnite ateisti?

A

ateist

Гостин
Cekaj sea, imaat ili nemaat vera aliens ili i tie se on the road to Hell
kako i nie neranimajkovnite ateisti?
хмммммммм
прашање е и дали можат да ги исполнат критериумите за вера и дали па и треба да ги исполнуваат

нели Адам ги исполнувал критериумите а бил хермафродит можел сам себе да се репродуцира

еве :

битие-Прва книга Мојсеева глава1
ред 26 И Бог рече: „Да направиме човек во Нашиот лик, според Нашата сличност, и нека владеат над морските риби, над небесните птици и над добитокот - над сета земја - и над сите лазачи што ползат по земјата!”

битие-Прва книга Мојсеева глава 2
18 И Господ, Бог, рече: „Не е добро човекот да биде сам, ќе му направам помошник соодветен нему.”

21 Тогаш Господ, Бог, му нанесе длабок сон на човекот та тој заспа, и му извади едно од неговите ребра, а местото го исполни со месо.

22 Од реброто што го зеде од човекот Господ, Бог, обликува жена и ја доведе при човекот.

Галтите3
28 Нема веќе ни Јудеец ни Грк, нема веќе ни роб ни слободен, нема веќе ни машко ни женско,

.
.
.
ете Адам не бил обрежан а бил во рајот а според Исламот не би требало да се наоѓа таму оти не го исполнил тој исламски критериум.

..
.
или што ако вонземјаните живеат во вода
како ќе палат свеќи во водата :raz:
како ќе кадат со кандила :raz:

или што ако се слични со ајкулите па :
не може да го изговорат божјото име -- немаат гласни жици
не можат да клањаат
не може да се крстат ни со лева ни со десна......пераја

Divider

Seraphim
Член од