Во што веруваат вонземјаните ?

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
AhahahahHaha!
Koja glupost!
Ateistite dobivaat ljubov preku sakanje ateisti! Hahahaha!

Eve, jas sakam risjanki, a sum ateist!
Sho prajme sea?
Глупото е тоа што не разбираш а судиш.Не дали ги сакаш атеистите како луѓе туку нивниот начин на живот го исполнува атеистот со љубов.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Marcus, E pa togas treba da kupuva znaenje, ne da deli naokolu!

Ama slatko me nasmeal, krsh odgovor, za pametenje!

Mad Doc, me procita ili samo kevna kako kutrence?

Jas ljubam religiozni, vernici, a sum ateista, aj sea?! Daj uste edna smesna definicija!

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Јас имам уникатен одговор на ова прашање ... Вонземјаните веруваат во во мене ... И јас верувам во нив :) :vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас имам уникатен одговор на ова прашање ... Вонземјаните веруваат во во мене ... И јас верувам во нив :) :vozbud::vozbud::pos2::pos2::pos2:
Ќе ти помини, Ансиланче, малце транекс, одмор и опуштање...

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Jas ljubam religiozni, vernici, a sum ateista, aj sea?! !
Нема да имам мир додека не ти одговорам иако никогаш нема да разбереш.Ти ги љубиш како луѓе.Ти не ја љубиш нивната вера.

Ете се налути..
Јас никогаш не се лутам само почуствував дека моите мислења не се третирани како што треба заради моите години.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во Библијата, под сите тие вонземски суштества се подразбираат ангелите, серафимите, херувимите, архангелите, па и демоните...кои секако дека веруваат во БОГ. Не се зборува за little green men. Тоа го има само у холивудските сценарија.
Па и тие надприродни сили што ги наброја се чест дел од холивудкси сценарија. Прашањето е - Whats the fucking difference?

Ако Бог не создал други култури на други ѕвездени системи, ајде кажи ми која е причината за скоро бесконечен Мултиверзум? Имаш некоја идеја? Мислам дали Библијата има некој идеја, извини.

Јаков: 2:19 "Ти веруваш дека има само еден Бог. Добро правиш; и бесовите (демоните ) веруваат и треперат."

Замисли човеку, дури и самиот црн ѓавол верува во Господ и се плаши од Него, а тука некои ми се праат фраери.
Nothing better then a religious hotshot, huh, Синатра? :wink:

Онака, гледано од тема по тема. Се вадат некои заклучоци.

Нема да имам мир додека не ти одговорам иако никогаш нема да разбереш.Ти ги љубиш како луѓе.Ти не ја љубиш нивната вера.
Така и треба да ги љуби. Поинаку не е веќе вистинска љубов.

Јас никогаш не се лутам само почуствував дека моите мислења не се третирани како што треба заради моите години.
За твои години, имаш попаметни мислења него останативе на темава. Игнорирј безвезни критики. Особено ако се работи за твоите мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Jaс ги љубам, а мојата љубоФ кон нив не прејудицира ништо, почит и љубоф и кон нивната вера.

Не, не е до гидинките, туку е до мислењето, како сакаш да се цени кога е пресмешно и сеуште незрело, детско, лафкање. Проштевај, ама мораш да ја видоизмениш дефиницијата.

Понатаму, како треба да ги љубам?

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Jaс ги љубам, а мојата љубоФ кон нив не прејудицира ништо, почит и љубоф и кон нивната вера.

Не, не е до гидинките, туку е до мислењето, како сакаш да се цени кога е пресмешно и сеуште незрело, детско, лафкање. Проштевај, ама мораш да ја видоизмениш дефиницијата.

Понатаму, како треба да ги љубам?
Мојата дефиниција беше во ред.Ти ја прочита не ја разбра добро и кажа нешто што нема врска со мојата дефиниција.

Ќе повторам.Атеистот се чуствува среќно кога ќе слушне нешто кое ја поткрепува неговата религија.Пример,кога велеле дека Земјата е плоча.Кога атеистите докажале дека не е плоча сите атеисти се чуствувале среќни,ги сакале атеистите кои го откриле тоа и го мразеле тој што ги излажал.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Неточно. Сите се чувствуваат среќно кога нешто што посакувале им се случува, без оглед на вера.

Дете, не межај баби и жаби, обете крекаат, ама едните лапаат муви, другите локум.

Среќата нема никаква врска со атеизмот или религијата.

П.С. Што беше она со забранување смеа, хумор и радост? Пред едно илјада години? Кој го беше тоа сторил?

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Неточно. Сите се чувствуваат среќно кога нешто што посакувале им се случува, без оглед на вера.

Дете, не межај баби и жаби, обете крекаат, ама едните лапаат муви, другите локум.

Среќата нема никаква врска со атеизмот или религијата.

П.С. Што беше она со забранување смеа, хумор и радост? Пред едно илјада години? Кој го беше тоа сторил?
Па што реков јас?Сите се чуствуваат среќно кога нешто во кое веруваат се потврдува.

Ај кажи ми баш што мешам.

П.С.Не те разбирам.

S

smart ass

Гостин
Мојата дефиниција беше во ред.Ти ја прочита не ја разбра добро и кажа нешто што нема врска со мојата дефиниција.

Ќе повторам.Атеистот се чуствува среќно кога ќе слушне нешто кое ја поткрепува неговата религија.Пример,кога велеле дека Земјата е плоча.Кога атеистите докажале дека не е плоча сите атеисти се чуствувале среќни,ги сакале атеистите кои го откриле тоа и го мразеле тој што ги излажал.

Значи АТЕИЗМОТ НЕ Е РЕЛИГИЈА-нема ритуали,служења лоботомија...

Едноставно атеизмот ти е неверување во БОГ онаков каков што вели библијата куранот и сличините...

Да се чувцтвував среќен додека ја читав Short history of time Од хокинг...ма дај молим те...

Туку не разјасни љубовта-како иде,орално,или интрамускулно...да знам..

Ајде медитирај..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Мед Док - Грешен ти е постулатот дека атеистите се среќни ако се докаже нешто контра вериниците. Ние атеистите не се оптеретуваме со такви глупосЌе, ние тераме живот брате, не како вас, милозливо, покајнички, да се одрекнуваме од благодетите кои животот ги носи поради неоснована верба дека има некојси таму рај (кој и да постои гарант е здодевен, вечно на клацкалица, е досадно, милениуми танц, на та преку стојко, знаеш).

Инаку, пак не кажа, ванземаљците у шо верват?

Смартес, некому лакше у дупе, него у главу.

Па така и со љубовта, некому во главата, некому во срце, а на Аутбој у дупе!

Значи имаш, телепатски, интравенозно, интрамускуларно и нормално за Аутбој интраанално :)

S

smart ass

Гостин
Па што реков јас?Сите се чуствуваат среќно кога нешто во кое веруваат се потврдува.

Ај кажи ми баш што мешам.

П.С.Не те разбирам.
Мило потврдувањето нема врска-едноставно ако се потврди тоа во што веруваш(а имаш основа да веруваш).....ништо не се случува..

Ако испадне дека грешиш и те поправат-тогаш учиш и од сопствените грешки,а и од знаењето на тој кој ја исправил твојата грешка:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom