Во што веруваат атеистите?

С

Само Човек

Гостин
дететов му верува на таткото дека ринглсата е жиш.... по што се разликува од камилата ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 09:36 ---
знам дека детето вели томои е гладен,а не јас сум гладен...но шо праиме со слепаата верба
атеистите ...никако не отфрлаат наука и опшество
и лавов камила е изгледа

B

Black Guard

Гостин
За болдираново (y)
Али пак ќе мрчнам онака ради контест на расправијата... сепак си егоистичен макар во затскриена форма доволно е што си се пофали овде на форумов... без навреда како што реков ради во контест на дискусијава па и ја да се позанесам малце...
.
Тоа не е фалење,јас всушност немам ниту еден фалбаџиски пост каде шлапам како возам 180/час,како носам златни ланчиња и слично,туку поентата ми беше ти нас не атеистите не поврза со парите а ваму купо атеист КРВ даваат и денар немаат побарано,каде се религиозниве институции да организираат некоја таква акција...ма јоок.

Инаку ај малце филозофија...
Кој ја знае приказната со камилата, лавот и детето...
Камилата: Таа го преставува поголемиот број на луѓе и нивна главна карактеристика е послушноста (доминира зборот 'да') тие цело време само акумулираат догматични знаења со цел да бидат прифатени и да можат да бидат дел од толпата. Во оваа категорија спаѓаат верниците(оние верници кои веруваат во каква и да е религија или секта слепо без да размислат си своја глава дали има нешто реално и вредно во самата догма) .
Каква филозфија ова е бајка по дефиниција кога на животињата им даваш човечки способности,,се зезам ајде вака

За какви догмачки знаења мислиш,посочи примери??

. Неавтентични копии и полни со лажно знаење бидејки не е нивно и не е базирано на нивно искуство туку е позајмено од надвор..
Затоа велам за кое знаење збориш и какво,чие е??

Тие се натоваруваат како што се полни камилата со вода за да може долго време да издржи низ пустината, така и они акомулирајки разни идеологии остануваат послушни на нив ради респектот што го добиваат во општеството

Твоето знаење на што се базира-тешко ако е со книгите на ошпо и останатиот њу-ејџ креп,патем пак замеша термин,идеологија и религија и не е баш исто.

Лавот: Он е степен повисоко и е реакција на камилата, главна карактеристика му е непослушноста и бунтот(зборот 'не' доминира) против сите системи на верување, бунт против целокупното акумулирано лажно знаење, почнува да бара вистинско знаење кое е базирнано на реални докази и лично искуство. Во оваа категорија спаѓаат атеистите по карактер, тие го отфрлаат секој секој концепт во религијата, науката , општеството итн... кој е на основа на слепи верувања и послушност, негираат се она што не е нивно лично искуство. .
Што атеисти ќе беа ова бре,да не живеат сами???

Отфрли наука,батали општество,не чини и правец во село земи едно магаре,ларпланинац и двоцевка.

Тие во главно се ослободени од психичкото ропство кое го создава тоа акумулирано знаење и послушноста
ОБРАТНО-незнаењето е причина за робување и тоа најтешка форма на робување е да робуваш на предрасуди,стереотипи и на омраза по Х нелогични основи.

Детето: Е детото за него(нема да кажам многу бидејки сеуште не сум таму, но имам по некој одблесок од таа состојба на постоење)ќе кажам дека оно е веќе надвор и од двете спротивност камилата-лавот, оно живее во моментот и главна карактеристика му е спонтаноста во секоја ситуација, гледа на светот со зачудени и секогаш свежи очи, тоа преставува одново раѓање во истот тело,
Абе психички самозабременуваш??

И сега јас спиритуален атеист ли сњум или карактерен,јас науката и општесвото не ги отврлам не зааборавај ОПШТЕСТВОТО ТЕ САКА!!

во категоријата спаѓаат "мистиците"... толку не зборам повеќе за детето а и нема зборови со кои може таа состојба да се долови целосно, секогаш ќе фалат зборови..
Нели имаш знаење те молам употреби соодветен речник бидејќи басната вака е

нецелосна а уште полош0о контроверзна

оно живее во моментот и главна карактеристика му е спонтаноста во секоја ситуација,
Тогаш нема МИР,нема медитација.

И гледаш сеуште не можете да докажете дека атеистите се верници а знаешм ли зошто??

Бидејќи не веруват во бог нарочито таков како што е претставен во книгиве свети,ако му правиш психолошки профил на Господ(е ова е идеја за пишење книга,почиња дјѓурчиев).

Батали Г поарно оди со ОШО.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Тоа не е фалење,јас всушност немам ниту еден фалбаџиски пост каде шлапам како возам 180/час,како носам златни ланчиња и слично,туку поентата ми беше ти нас не атеистите не поврза со парите а ваму купо атеист КРВ даваат и денар немаат побарано,каде се религиозниве институции да организираат некоја таква акција...ма јоок.

Каква филозфија ова е бајка по дефиниција кога на животињата им даваш човечки способности,,се зезам ајде вака

За какви догмачки знаења мислиш,посочи примери??

Затоа велам за кое знаење збориш и какво,чие е??

Твоето знаење на што се базира-тешко ако е со книгите на ошпо и останатиот њу-ејџ креп,патем пак замеша термин,идеологија и религија и не е баш исто.

Што атеисти ќе беа ова бре,да не живеат сами???

Отфрли наука,батали општество,не чини и правец во село земи едно магаре,ларпланинац и двоцевка.

ОБРАТНО-незнаењето е причина за робување и тоа најтешка форма на робување е да робуваш на предрасуди,стереотипи и на омраза по Х нелогични основи.

Абе психички самозабременуваш??

И сега јас спиритуален атеист ли сњум или карактерен,јас науката и општесвото не ги отврлам не зааборавај ОПШТЕСТВОТО ТЕ САКА!!

Нели имаш знаење те молам употреби соодветен речник бидејќи басната вака е

нецелосна а уште полош0о контроверзна

Тогаш нема МИР,нема медитација.

И гледаш сеуште не можете да докажете дека атеистите се верници а знаешм ли зошто??

Бидејќи не веруват во бог нарочито таков како што е претставен во книгиве свети,ако му правиш психолошки профил на Господ(е ова е идеја за пишење книга,почиња дјѓурчиев).

Абе јас сум читал од се по нешто и наука и религија и ну ејџ крап итн... а моето знаење секогаш гледам да се базира на лично искуство ...
Туку за атеистиве не ме разбра, они не ја отфрлаат целата наука, религија и општество, туку само тој дел каде е базирано на слепи верувања ги отфрлаат а ги има и во религија, и во наука и општествот ...

С

Само Човек

Гостин

хааха
како е престтавен жити мајка ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 11:44 ---
Абе јас сум читал од се по нешто и наука и религија и ну ејџ крап итн... а моето знаење секогаш гледам да се базира на лично искуство ...
Туку за атеистиве не ме разбра, они не ја отфрлаат целата наука, религија и општество, туку само тој дел каде е базирано на слепи верувања ги отфрлаат а ги има и во религија, и во наука и општествот ...
политар е членот што ќе те разбере

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
хааха
како е престтавен жити мајка ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 11:44 ---

политар е членот што ќе те разбере
Не верувам дека политичар може да ме разбере, а ако ме разбере или јас сум нешто во грешка, или не бил ептен политичар до срж-та...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
,,,,,,,,,,,,aaaiiiiiiiiiiiii,,,,,:icon_mrgr:,,,,ushte ateistive lazhat deka ne veruvaat,,,,,,:place::D,,,bez dbeck,,,stavrogin ,,,i ateist,,,,,diskusiive se nekako prazni,,,,nema so kogo ,,,chovek ,,onaka chovechki da se spuka ,,,,,:(:свиркам:,,,,,,,///gi nema neshto vo posledno vreme ,,, aj malku da se rasonat,,,,,////

,,,,inaku ,,,ateistite se najgolemite vernici ,,,bidejki od petni zhili ,, ke dokazhuvaat deka vo nishto neveruvaat ,,, a najgolemoto veruvanje ,,e neveruvanjeto ,,,,,
,,,ete vo toa veruvaat ateistite ,,,vo neveruvanjeto,,,,:icon_mrgr:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Chudesno e kakvi sve debilshtini i losh humor se iznacitav na poslednive dve strani.

Aj podmochajte se ushte malku, pa kje zachistime vecer posle fudbalot.

shutrak Dobredojde, kolega! Long time...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.690
Поени од реакции
31.705
,,,,,pozdrav ,,,dbeck,,, ama stav ,,,ot go nema ,,,ama dodushe ,,,/vednash religiski,,/,,,,,a i jas neshto slabo tuka ,,,,:icon_mrgr:,,,,,

,,,,ete gledash deka ,,,veruvash,,,,:D,,,,vo prijatelstvo,,,,/a vie shto ne znaete ,,onaka lefterno kazhano ,,,treba da znaete ,,deka tuka vojni se vodea,,,,,a vie sega ,,,,kazhimi da ti kazham,,,:LOL:/

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
,,,,,,,,,,,,aaaiiiiiiiiiiiii,,,,,:icon_mrgr:,,,,ushte ateistive lazhat deka ne veruvaat,,,,,,:place::D,,,bez dbeck,,,stavrogin ,,,i ateist,,,,,diskusiive se nekako prazni,,,,nema so kogo ,,,chovek ,,onaka chovechki da se spuka ,,,,,:(:свиркам:,,,,,,,///gi nema neshto vo posledno vreme ,,, aj malku da se rasonat,,,,,////

,,,,inaku ,,,ateistite se najgolemite vernici ,,,bidejki od petni zhili ,, ke dokazhuvaat deka vo nishto neveruvaat ,,, a najgolemoto veruvanje ,,e neveruvanjeto ,,,,,
,,,ete vo toa veruvaat ateistite ,,,vo neveruvanjeto,,,,:icon_mrgr:
Ovie shto gi nabroi se.... bistri ateisti.....
gi procitaa i gi nauchija 4te lekcii za ateistite -napravi sam-.
Sega se nekade po crkvi i djamii, i se molat bog da im prosti-:ROFLMAO:
--- надополнето: 1 јули 2012 во 16:46 ---
,,,,,pozdrav ,,,dbeck,,, ama stav ,,,ot go nema ,,,ama dodushe ,,,/vednash religiski,,/,,,,,a i jas neshto slabo tuka ,,,,:icon_mrgr:,,,,,

,,,,ete gledash deka ,,,veruvash,,,,:D,,,,vo prijatelstvo,,,,/a vie shto ne znaete ,,onaka lefterno kazhano ,,,treba da znaete ,,deka tuka vojni se vodea,,,,,a vie sega ,,,,kazhimi da ti kazham,,,:LOL:/
shutrak...ne se grebi kaj ateistite....
nie novite naucno i dokazavme deka se falshni ateisti.....;)
duri i priracnik za ateisti i dadovme....:facepalm:
deckite se bistri....sega si go nosat pod mishka i vo tekot na denot si povtoruvaat...normalno,.koga se nadvor od crkvata :vozbud:

M

Muranyi

Гостин
И?Што научивте?Во што веруваат атеистите?
П.С.Има некој торент од прирачникот за атеисти за 7 одделение?:facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Vo shto veruvaat ateistite.
Eve ke pokusham da odgovoram.

Lekcija br 4 (od priracnikot za ateisti za 7 odd-napravi sam)
ISTORIJA NA ATEIZMOT
Modernata definicija za ateizam -ne-veruva vo bog- e izmislena so pojavata na net. Vo moeto vreme(vremeto na maite) nemashe takvo znacenje. Ednostavno, ateistot veruvashe samo deka ke se pretvori vo pepel, deka nema nitu zadgroben zivot nitu reinkarnacija. Megutoa, modernite ateisti pocnaa da si go prisvojuvaat atributot spiritualen za da mozat da veruvaat vo reinkarnacija i da go napravat budizmot ateizam, i pokraj toa shto budizmot e treta religija vo svetot.
Znaci, od gledna tocka na ateistite, nivnata istoria zapocnuva od vremeto na dinosaurusite, zoshto i tie ne veruvale vo bog.
Modernite ateisti mozat da bidat:
spiritualni ateisti, filozovski ateisti, budisticki ateisti,duri i isusovi ateisti(neli i toj dal opcija deka ke se storime vo pepel), naucni ateisti...itn..itn...
Glavna karakteristika na ateistite e egoizmot. Tie tolku mnogu go imat razvieno egoto, shto znaejki kako funkcionira coveckata mashina i zaviduvam. Steta shto toa go pravat nesvesno, i nivnata kristalizacija na egoto e samo momentalno, zavisno od situacijata i okolnostite, taka da taa moja zavist preogja vo smea i zalenje na istite.
Druga karakteristika na ateistive e i NE.-VERUVANJE na ljugeto. Mislat deka site se prevaranti.
Nivni glaven BOG se parite i materjalnite dobra, Veruvaat deka tamo ke ja najdat srekata
I na kraj, ke go povtoram hepta (siromashkiot, i toj misli deka e ateist).....Ateisti od site zemji, obedinete se
Mir na balkanot :P
Eve da si ja povtorite lekcijata.....julska sesija primam za ispit...:P

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Атеистите веруваат во себе бидејки мислат дека нема да им помогне некој горе од небото.

Kajgana Shop

На врв Bottom