Во што веруваат атеистите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И да не го даваш знаењето јавно!
Да го наплаќаш.
П аза некоја година како Ошо низ Скопје со Ролс Ројс да се шеташ.
Me procita sega ....;)
Ke mi propadne biznisot

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ako sakash na tebe ke ti dadam znaenjeto i + 200 e
A moze i zamenik za istocna makedonija da te stavam....
Ima mnogu ovci, pogotovo megju ateistive, ...ke se iznapecalime
Не би рекол.
Има многу овци недоволно свесни дека самите си ја одредуваат смислата на животот, па бараат некаква смисла, дали во религија, дали во илјадниците алтернатив булшит идеологии, идат на конференции каде што шарлатани им продаваат смисла на живот спакувана во булшит книга со инспиративни копи/пејст срања, па јогата им станува религија, па почнуваат орбови и енергии да гледаат околу себе пробувајќи барем на моменти да избегаат од патетичниот им живот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не би рекол.
Има многу овци недоволно свесни дека самите си ја одредуваат смислата на животот, па бараат некаква смисла, дали во религија, дали во илјадниците алтернатив булшит идеологии, идат на конференции каде што шарлатани им продаваат смисла на живот спакувана во булшит книга со инспиративни копи/пејст срања, па јогата им станува религија, па почнуваат орбови и енергии да гледаат околу себе пробувајќи барем на моменти да избегаат од патетичниот им живот.
Abe ti se si znael....Takov se rodi ili nauci od nekoj?
Aj kazi koj te nauci da ne ostanam vo mrak i temnina, ....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Опиши како е чувството кога си како фикус ниту помалку ниту повеќе од дизентериска амеба и не мислиш ништо?

АКО

За ова има адреналински спортови и занимања.
Е има де јас не сум против нив, а има и секс-тантра но тоа е виша школа за тебе, доволно ти е секс, инаку ја не ти викам да не мислиш али нема везе, ти викам да бидеш свесен(а и онака поголемиот дел од времето ти не мислиш, туку умот мисли за тебе ти само заспано го следиш-општо не само ти мислев на сите нас)
Ај нема везе заморен сум веќе од безпотребни дискусии и онака ништо не постигнуваме со препирање и потсмевање и убедување, арно вика Хепта секој по свој пат...
Поздрав и среќно по патот (y)
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 22:37 ---
Nema logika kaj mene..ili razbirash ili ne razbirash..
eve ti eden argument......zaspan si so otvoreni oci (nishto licno)
Na tebe ostanuva dali ke se probudish...
Razbudete se lugje-isus
Буден сонувам;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Vo shto veruvaat ateistite.
Eve ke pokusham da odgovoram.

Lekcija br 4 (od priracnikot za ateisti za 7 odd-napravi sam)
ISTORIJA NA ATEIZMOT
Modernata definicija za ateizam -ne-veruva vo bog- e izmislena so pojavata na net. Vo moeto vreme(vremeto na maite) nemashe takvo znacenje. Ednostavno, ateistot veruvashe samo deka ke se pretvori vo pepel, deka nema nitu zadgroben zivot nitu reinkarnacija. Megutoa, modernite ateisti pocnaa da si go prisvojuvaat atributot spiritualen za da mozat da veruvaat vo reinkarnacija i da go napravat budizmot ateizam, i pokraj toa shto budizmot e treta religija vo svetot.
Znaci, od gledna tocka na ateistite, nivnata istoria zapocnuva od vremeto na dinosaurusite, zoshto i tie ne veruvale vo bog.
Modernite ateisti mozat da bidat:
spiritualni ateisti, filozovski ateisti, budisticki ateisti,duri i isusovi ateisti(neli i toj dal opcija deka ke se storime vo pepel), naucni ateisti...itn..itn...
Glavna karakteristika na ateistite e egoizmot. Tie tolku mnogu go imat razvieno egoto, shto znaejki kako funkcionira coveckata mashina i zaviduvam. Steta shto toa go pravat nesvesno, i nivnata kristalizacija na egoto e samo momentalno, zavisno od situacijata i okolnostite, taka da taa moja zavist preogja vo smea i zalenje na istite.
Druga karakteristika na ateistive e i NE.-VERUVANJE na ljugeto. Mislat deka site se prevaranti.
Nivni glaven BOG se parite i materjalnite dobra, Veruvaat deka tamo ke ja najdat srekata
I na kraj, ke go povtoram hepta (siromashkiot, i toj misli deka e ateist).....Ateisti od site zemji, obedinete se
Mir na balkanot :P

B

Black Guard

Гостин
spiritualni ateisti, filozovski ateisti, budisticki ateisti,duri i isusovi ateisti(neli i toj dal opcija deka ke se storime vo pepel), naucni ateisti...itn..itn...​
Јас во кои спаѓам а старо??​
Glavna karakteristika na ateistite e egoizmot.​
Од каде жити се дојде до заклучоков,зарем оние кои возат џипови вредни над 50 000 евра се алтруисти,зарем оние кои на младите Муслимани во македонија во џамиуја наместо молитва им пуштаат пртачки видеа со убивање и ги учат да убиваат,како можеш да генерализираш толку.

Од друга страна кај атеистите барем нема некоја насилна пропаганда и движење кое промовира насилство,дури и анархистите од кои повеќето и се анархисти не се насилни со исклучок на некои со блага анархо-ретардација.

Кажи ми си давал ли крв некогаш??

Ти се има ли случено неколку пати да ти се јават од болница да ти прашаат дали си во состојба да донираш крв оти ете нема а требало за оперативен зафат-мене тоа ми се случи два пати и двата одговорив на повикот т.е таа година 4 ппати дадов крв што и не е препорачливо,ама така исадна и сега каде е тука егоизмот,ауу да родителите на детулетом за кои давав крвТ9тоа беше вториот повик) ме прашаа што треба им реков само кутија цигари,и она што ме зачуди,пријатели,роднини познаници никој неќел да даде крв за дете кое е пред нож само треба крв инаку не бива,е сега повеќето од тие познаници,пријатели на човеков да ти бидат мноогу добри верници имало и рисјани и муслимани-па ајде што не дале крв,цели три дена се барало а и предходно се јавувале од болница кај други крводарители,па некој рекол ами ја па ако се повредам побрзо ќе искрварам оти нели даваш крв=имаш помалку крв на располагање првиот месец посебно,но да имаш до знаење дека е неопходно тогаш налет ризикот направи го правилниот избор-е не сите мислат така.

Ти даваш крв или само муда за бубрег??

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Од каде жити се дојде до заклучоков,зарем оние кои возат џипови вредни над 50 000 евра се алтруисти,зарем оние кои на младите Муслимани во македонија во џамиуја наместо молитва им пуштаат пртачки видеа со убивање и ги учат да убиваат,како можеш да генерализираш толку.

Од друга страна кај атеистите барем нема некоја насилна пропаганда и движење кое промовира насилство,дури и анархистите од кои повеќето и се анархисти не се насилни со исклучок на некои со блага анархо-ретардација.

Ти се има ли случено неколку пати да ти се јават од болница да ти прашаат дали си во состојба да донираш крв оти ете нема а требало за оперативен зафат-мене тоа ми се случи два пати и двата одговорив на повикот т.е таа година 4 ппати дадов крв што и не е препорачливо,ама така исадна и сега каде е тука егоизмот,ауу да родителите на детулетом за кои давав крвТ9тоа беше вториот повик) ме прашаа што треба им реков само кутија цигари,и она што ме зачуди,пријатели,роднини познаници никој неќел да даде крв за дете кое е пред нож само треба крв инаку не бива,е сега повеќето од тие познаници,пријатели на човеков да ти бидат мноогу добри верници имало и рисјани и муслимани-па ајде што не дале крв,цели три дена се барало а и предходно се јавувале од болница кај други крводарители,па некој рекол ами ја па ако се повредам побрзо ќе искрварам оти нели даваш крв=имаш помалку крв на располагање првиот месец посебно,но да имаш до знаење дека е неопходно тогаш налет ризикот направи го правилниот избор-е не сите мислат така.

Vidi brat....jas vo edna godina, koga imav 19g dadov 5 pati

B

Black Guard

Гостин
А сега уште ја покажуваш јуманоста и солидарноста макар и на овој начин?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А сега уште ја покажуваш јуманоста и солидарноста макар и на овој начин?
Neznam koja ti e poentata.....jas ti rekov deka imam dadeno 5 pati
Izgleda ne mi veruvash za toa.
Edna od karakteristikite na ateistite e i vo toa shto ne veruvaat i na lugjeto, zatoa shto mislat deka site se prevaranti i samo parite vi se vo glavata.
Mislite deka parite ke vi ja dadat srekata?

B

Black Guard

Гостин
Neznam koja ti e poentata.....jas ti rekov deka imam dadeno 5 pati
Izgleda ne mi veruvash za toa.
Ти верувам најискрено,штета си можел повеќе.

Edna od karakteristikite na ateistite e i vo toa shto ne veruvaat i na lugjeto,
Не знам за тебе ама јас имам доверба во човекот и човештвото и тоа ЦВРСТА и какви се срања ми се имаат случено сеуште не ја изгубив и нема-бидејќи не сум лоунер,не сум само јас на светов ниту сум центар пажња,.и не е светот мој и создаден САМО ЗА МЕНЕ туку за сите луѓе,

Кога сме кај довербата помеѓу луѓето,за радикалистите односно фундаменталниот ислам не не ни смета за лиѓе а камо ли пај доверба да има,истото важи за за христијаните и евреите.

zatoa shto mislat deka site se prevaranti i samo parite vi se vo glavata.
Mislite deka parite ke vi ja dadat srekata?
Да ми беше за пари ќе си куцав семинарски,а можеби и ќе дилав дрога,можеби ќе упаднев како разбојник,ЗОШТО материјализмот им го наметнуваш на Атеистите кога од небо се гледа скромноста на Христијаниве и богати муслимани и богати "Освестени" Кои купуваат покрај автомобили од над 50 000 евра,фрлаат пари на ланци па ла косте часовници-еее ајде ако се толку хумани има деца млади клои боледуваат од тешки болести па у пичку матер не би дал 12-150 000 евра за некое порше,ренџ ровер или бентли кога имаш избор и тоа добар автомобил за 15-24 000 евра а другото наместо автомобил ете фирмата нека основа своја организација,па со 10 000 евра ќе може да стпентира минимум 30 души,или пак дел од тој вишок да се оддели како хуманитарна ставка какви што имаат многу корпорации кои покрај во економкиот живот веќе поодамна добија и други приоритети освен профитот како прв,истражување и развој како втор и третиот погоре опишаното.

Имаш МНОГУ погрешна претстава за атеистите-МНОГ ПОГРЕШНА.

Ако мислиш дека грешам па објасни.

Edna od karakteristikite na ateistite e i vo toa shto ne veruvaat i na lugjeto,
Ајде бе еве Ратко Младиќ како гооолем верник не се разбираше со луѓето оти беа муслимани па изврши масовно убивање,а и на косово некако не се разбираат,над 150 стари цркви некои стари колку лешочкиот манастир и ДА-верници го прават тоа а не атеист.

Повторно навистина ме интересира како дојде до заклучокот дека атеистите се алчни и парољубци најтешки од сите....па повели,што те наведе да мислиш

zatoa shto mislat deka site se prevaranti i samo parite vi se vo glavata.
Од каде заклучокот господине.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти верувам најискрено,штета си можел повеќе.

Не знам за тебе ама јас имам доверба во човекот

Имаш МНОГУ погрешна претстава за атеистите-МНОГ ПОГРЕШНА.

Ако мислиш дека грешам па објасни.

.
aj sega pogledni shto napisha vo boldiranoto
Epa se gleda deka im veruvash na lugeto....jas rekov 5 pati a ti mi velesh deka lazam
Mojata prestava za ateizam e pogresna kolku i tvojata za religijata.
Ti rekov...religija= na vnatreshen razvoj kaj covekot, a ti mi zborish za eksteremizam vo monoteistickite religii.....teshko svakash a?

С

Само Човек

Гостин
Vo shto veruvaat ateistite.
Eve ke pokusham da odgovoram.

Lekcija br 4 (od priracnikot za ateisti za 7 odd-napravi sam)
ISTORIJA NA ATEIZMOT
Modernata definicija za ateizam -ne-veruva vo bog- e izmislena so pojavata na net. Vo moeto vreme(vremeto na maite) nemashe takvo znacenje. Ednostavno, ateistot veruvashe samo deka ke se pretvori vo pepel, deka nema nitu zadgroben zivot nitu reinkarnacija. Megutoa, modernite ateisti pocnaa da si go prisvojuvaat atributot spiritualen za da mozat da veruvaat vo reinkarnacija i da go napravat budizmot ateizam, i pokraj toa shto budizmot e treta religija vo svetot.
Znaci, od gledna tocka na ateistite, nivnata istoria zapocnuva od vremeto na dinosaurusite, zoshto i tie ne veruvale vo bog.
Modernite ateisti mozat da bidat:
spiritualni ateisti, filozovski ateisti, budisticki ateisti,duri i isusovi ateisti(neli i toj dal opcija deka ke se storime vo pepel), naucni ateisti...itn..itn...
Glavna karakteristika na ateistite e egoizmot. Tie tolku mnogu go imat razvieno egoto, shto znaejki kako funkcionira coveckata mashina i zaviduvam. Steta shto toa go pravat nesvesno, i nivnata kristalizacija na egoto e samo momentalno, zavisno od situacijata i okolnostite, taka da taa moja zavist preogja vo smea i zalenje na istite.
Druga karakteristika na ateistive e i NE.-VERUVANJE na ljugeto. Mislat deka site se prevaranti.
Nivni glaven BOG se parite i materjalnite dobra, Veruvaat deka tamo ke ja najdat srekata
I na kraj, ke go povtoram hepta (siromashkiot, i toj misli deka e ateist).....Ateisti od site zemji, obedinete se
Mir na balkanot :P
цинизам јас би додал

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

За болдираново (y)
Али пак ќе мрчнам онака ради контест на расправијата... сепак си егоистичен макар во затскриена форма доволно е што си се пофали овде на форумов... без навреда како што реков ради во контест на дискусијава па и ја да се позанесам малце...
--- надополнето: 1 јули 2012 во 09:07 ---
Инаку ај малце филозофија...
Кој ја знае приказната со камилата, лавот и детето...
Камилата: Таа го преставува поголемиот број на луѓе и нивна главна карактеристика е послушноста (доминира зборот 'да') тие цело време само акумулираат догматични знаења со цел да бидат прифатени и да можат да бидат дел од толпата. Во оваа категорија спаѓаат верниците(оние верници кои веруваат во каква и да е религија или секта слепо без да размислат си своја глава дали има нешто реално и вредно во самата догма) Тие се натоваруваат како што се полни камилата со вода за да може долго време да издржи низ пустината, така и они акомулирајки разни идеологии остануваат послушни на нив ради респектот што го добиваат во општеството. Неавтентични копии и полни со лажно знаење бидејки не е нивно и не е базирано на нивно искуство туку е позајмено од надвор...
Лавот: Он е степен повисоко и е реакција на камилата, главна карактеристика му е непослушноста и бунтот(зборот 'не' доминира) против сите системи на верување, бунт против целокупното акумулирано лажно знаење, почнува да бара вистинско знаење кое е базирнано на реални докази и лично искуство. Во оваа категорија спаѓаат атеистите по карактер, тие го отфрлаат секој секој концепт во религијата, науката , општеството итн... кој е на основа на слепи верувања и послушност, негираат се она што не е нивно лично искуство. Тие во главно се ослободени од психичкото ропство кое го создава тоа акумулирано знаење и послушноста.
Детето: Е детото за него(нема да кажам многу бидејки сеуште не сум таму, но имам по некој одблесок од таа состојба на постоење)ќе кажам дека оно е веќе надвор и од двете спротивност камилата-лавот, оно живее во моментот и главна карактеристика му е спонтаноста во секоја ситуација, гледа на светот со зачудени и секогаш свежи очи, тоа преставува одново раѓање во истот тело, во категоријата спаѓаат "мистиците"... толку не зборам повеќе за детето а и нема зборови со кои може таа состојба да се долови целосно, секогаш ќе фалат зборови...

Kajgana Shop

На врв Bottom