Во што веруваат атеистите?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Ах со твоите предрасуди ми ги отече да не кажам што...
Тие не знаат ништо а ти знаеш се... Јас не знам ништо и Книгата на Законот е не знам што, а ти знаеш подобро од мене за мене.
Ајде малку на земја... сите на земја... не ми забегувајте со вашите его трипови.
Ако според тебе не ги бидува за дискусии луѓево, оди си подалеку од форумов што ги отекуваш со твоите размисли? Ако некој ти смета игнорирај го, што се буткаш меѓу нив? Да ги исмеваш? Тоа ти е целта? :cautious:
Абе ајде почна толку силно со јога, со просветлување со триста пукања во височина и што... целта било да се исмева некој бидејќи ти мислиш дека тој не е достоен соговорник. Испаѓа ти како добр „играч“ бираш недобри играчи на танго и така и двајцата изгледате бедно со своето тетеравење низ подиумот.

Да те удостојам со еден цитат:

.’. Не брзај другите да ги осудуваш; како можеш да знаеш дека ти на нивното место би одолеал на искушението. И дури да е така, зошто би презирал некого кој е послаб од тебе? Liber XXX

Ти реков да ми дадеш линк до тоа прашање, да не барам јас... А и реков ако не ми се допаѓа прашањето, нема да го одговорам... така да се надевам дека сме јасни.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Хептаграм XI, post: 5115511, member: 37642"

Да те удостојам со еден цитат:

.’. Не брзај другите да ги осудуваш; како можеш да знаеш дека ти на нивното место би одолеал на искушението. И дури да е така, зошто би презирал некого кој е послаб од тебе? Liber XXX

Ти реков да ми дадеш линк до тоа прашање, да не барам јас... А и реков ако не ми се допаѓа прашањето, нема да го одговорам... така да се надевам дека сме јасни.[/quote]
Ova kako Isus....neka go frli prviot kamen koj e bezgreshen
Abe vie ateistite od Isus da ne ucite?
Ili i toj bil ateist?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
...
Ili i toj bil ateist?
Ова ти беше прашањето од „мануалецот“ до атеистите?:facepalm:
На ова бараш да ти одговори некој?
Ах што се не ја гази Земјата...

П.С. Исус според муслиманите не е бог туку пророк, така да :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ова ти беше прашањето од „мануалецот“ до атеистите?:facepalm:
На ова бараш да ти одговори некој?
Ах што се не ја гази Земјата...

П.С. Исус според муслиманите не е бог туку пророк, така да :)
;) So pepelot shto ke pravime.....
Strashna vistina: " Od pepel sme nastanati, pepel ke se storime"
Zoshto taka rekol? neli Isus nudeshe raj i pekol?. Zoshto ja dal i ovaa opcija?
Nemash odgovor ni ti a?
Eeeee...ti velam jas go nema na wiki..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
;) So pepelot shto ke pravime.....
Strashna vistina: " Od pepel sme nastanati, pepel ke se storime"
Zoshto taka rekol? neli Isus nudeshe raj i pekol?. Zoshto ja dal i ovaa opcija?
Nemash odgovor ni ti a?
Eeeee...ti velam jas go nema na wiki..
:pos: Лелеееее, нема на ова да коментирам... нема што да се кажи...
Ти да не си скриен христијанин што верува дека Гурџиев му понудил поеќе од Исус? Имаш некое тајно знаење што дури ниту христијаните не го знаат!?
И ти се потсмеваш на другите,а прашањата до атеистите ти се глупост и бедност.

Исус нудел рај и пекол, не сум знаел дека нуди тоа... Ах да нудеше тој курви и пиво да видиш ти што ќе беше рај на земјата :)

Абе ајде оди таму во мистерии и бркај самовили... Јас одам на пиво, за курви не знам дали ќе наидиме вечерва на некои... (n)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:pos: Лелеееее, нема на ова да коментирам... нема што да се кажи...
Ти да не си скриен христијанин што верува дека Гурџиев му понудил поеќе од Исус? Имаш некое тајно знаење што дури ниту христијаните не го знаат!?
И ти се потсмеваш на другите,а прашањата до атеистите ти се глупост и бедност.

Исус нудел рај и пекол, не сум знаел дека нуди тоа... Ах да нудеше тој курви и пиво да видиш ти што ќе беше рај на земјата :)

Абе ајде оди таму во мистерии и бркај самовили... Јас одам на пиво, за курви не знам дали ќе наидиме вечерва на некои... (n)
Samo vo boldiranoto se slagam so tebe....
E sega ..ti rekov i porano...prashaj shto ne ti e jasno i ke ti bide odgovoreno.
Ti rekov deka vistinata e skriena..ja ima vo svetite knigi ama vo skriena forma....
Ushte kolku raboti ne znaesh.....:(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Samo vo boldiranoto se slagam so tebe....
E sega ..ti rekov i porano...prashaj shto ne ti e jasno i ke ti bide odgovoreno.
Ti rekov deka vistinata e skriena..ja ima vo svetite knigi ama vo skriena forma....
Ushte kolku raboti ne znaesh.....
За болдираното: Сфаќаш колку смешно и забегано изгледа ова кога го чита некој на форумов? Да те праша некој атеист за свети книги, полни со богови и демони, за да ти му одговориш бидејќи имаш тајно знаење за христијанството и нивниот Исус? А да те прашам вака, ти нешто супстанции си користел? Хашиш, опиум... LSD нешто...Озбилен сум, прашувам за да знам...

Ти немаш општо познавање, не пак тајно бре гурџиев... што забегуваш што филмови си праиш и на самиот себе и на нас не знам... Кажи ако сакаш да те сметаме за пророк ајде имаме еден, спирос, и тебе ќе те додадеме во таа листа, не мора да се бламираш самиот со вакви изјави...
Те мислев за нормален ама... ми го скрши и последниот тенок мраз што го одев надевајќи се дека си ок.

Ние телемитите велиме тропни и ќе ти се отвори, но никако не велиме дека ќе ти биде одговорено од нас... Ние велиме одговорете си сами, еве ви ги праксите!

Абе егоисту, симни се бре од облаците во твојот ум, ќе те распнат забеганите мисли :)
И пак за другите: Колку не знаете... :) Ахахахахаа... Исто како боговите, им требаат другите за да постојат :) Сите на крст гурџиев, сите!

П.С. Чекај да додадам дека мислам да си го распниш егото за да тоа не те распне тебе... како што гледам веќе почнал процесот да страдаш од желбата за „виша вредност“ над другите... Форумот ќе ти помогне да не се самоубиеш, но не и да станеш подобар човек меѓу другите!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
За болдираното: Сфаќаш колку смешно и забегано изгледа ова кога го чита некој на форумов? Да те праша некој атеист за свети книги, полни со богови и демони, за да ти му одговориш бидејќи имаш тајно знаење за христијанството и нивниот Исус? А да те прашам вака, ти нешто супстанции си користел? Хашиш, опиум... LSD нешто...Озбилен сум, прашувам за да знам...

Ти немаш општо познавање, не пак тајно бре гурџиев... што забегуваш што филмови си праиш и на самиот себе и на нас не знам... Кажи ако сакаш да те сметаме за пророк ајде имаме еден, спирос, и тебе ќе те додадеме во таа листа, не мора да се бламираш самиот со вакви изјави...
Те мислев за нормален ама... ми го скрши и последниот тенок мраз што го одев надевајќи се дека си ок.

Ние телемитите велиме тропни и ќе ти се отвори, но икако не велиме дека ќе ти биде одговорено од нас...

Абе егоисту, симни се бре од облаците во твојот ум, ќе те распнат забеганите мисли :)
И пак за другите: Колку не знаете... :) Ахахахахаа... Исто како боговите, им требаат другите за да постојат :) Сите на крст!
Koj kogo sudi...jas tebe ili ti mene?
Rekov samo deka ne znaesh.....djabe propovedash so telemata koga ne ste ni blisku do vistinata.
Mislish deka sum glup ova da go tvrdam javno?
Izvini ama te smetav za po intiligenten

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Koj kogo sudi...jas tebe ili ti mene?
Rekov samo deka ne znaesh.....djabe propovedash so telemata koga ne ste ni blisku do vistinata.
Mislish deka sum glup ova da go tvrdam javno?
Izvini ama te smetav za po intiligenten
Не мислам дека си глуп... не смеам да кажам што мислам дека си, бидејќи нели ќе идеме офтопик, ќе има пријава, па банирања... а и небитно е што мислам јас за тебе на форумов.
Убивањето на форум е лесно, тешко е тоа да изгледа „политички коректно“ во очите на модераторите! :D

Твоето сметање за тоа кој каков е, јас а и многумина други го сметаме за погрешно и детско размислување за да се биде над другиот на форумов.
Како може за некој да кажеш дека не знае за прашања што се внатрешни? :) Мислам, не знам како ти размислуваш но премногу е детски, површно, не знам како да го опишам...
Па ако човек не се сложува со тебе ти веднаш го судиш дека не знае!
Абе ајде :) Диши малку и помири се дека некој друг може да знае поеќе од тебе и да има различно сфаќање од тебе... Едноставно, Диши.

Атеистите секако знаат поеќе од тебе за тоа ЗОШТО НЕ СЕ РЕЛИГИОЗНИ... и зошто ги прашуваш атеистите за богови и пророци на богови? Атеисти се, не ги интересираат богови, тоа им е смешно на нив и бесцелно... дури и зло.
Или ти гледаш од нив бидејќи тие доаѓаат и прашуваат за боговите, па ти да не си покус?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
ovie na forum, fakat religiozni se
Не знам за тоа... Не полемизирам за тоа кој е религиозен кој не.
Ако ми каже дека не е ок не си, завршен муабет, нема што да се дебатира :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Атеистите секако знаат поеќе од тебе за тоа ЗОШТО НЕ СЕ РЕЛИГИОЗНИ... и зошто ги прашуваш атеистите за богови и пророци на богови? Атеисти се, не ги интересираат богови, тоа им е смешно на нив и бесцелно... дури и зло.
Или ти гледаш од нив бидејќи тие доаѓаат и прашуваат за боговите, па ти да не си покус?
Kako ne gi interesira za bogovi,pa pogledni koj postavuva prashanja za hristijanite i muslimanite...i toa kakvi prashanja, ne da naucat neshto, nego da provociraat.
A shto e najsmeshno, golem del veruvaat vo reinkarnacija, ama jogata ja smetaat za relaksacija.
Utre ke gi prasham za nivniot bog buda, treta lekcija od manualecot......pa ke vidimi kolku znaat.
Pogolemi vernici od ateistite...zdravje,

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Kako ne gi interesira za bogovi,pa pogledni koj postavuva prashanja za hristijanite i muslimanite...i toa kakvi prashanja, ne da naucat neshto, nego da provociraat.
A shto e najsmeshno, golem del veruvaat vo reinkarnacija, ama jogata ja smetaat za relaksacija.
Utre ke gi prasham za nivniot bog buda, treta lekcija od manualecot......pa ke vidimi kolku znaat.
Офлелее... ок ок, смири се... прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. Диши...
Не мора да знам што ќе правиш и што мислиш за атеистите ниту пак тие што прават на форумов.
Доволно ми е од тебе...

В

влијателен

Гостин
gurdjieff Очигледно е дека имате многу искуство и познавања за религиите. Гледам дека соговорниците не Ви се на ниво и дека не Ви одговараат со одговори какви што очекувате.
Ве молам наместо да непродуктивно да исполнувате страници, најдете време и напишете краток осврт за Вашите гледишта кон духовноста и религијата.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Чисто информативно, веруваш ли во дедо мраз?

Kajgana Shop

На врв Bottom