Во што веруваат атеистите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
нити правам јога, нити верувам во реинкарнација.
значи дефиницијата можеби и тие точна, ми е мака да провервам пошто некако не ме опфаќа мене, што значи си погрешил во врска со мене.
и сега што правиме??
Ima i pravi ateisti....tie si go izbrale svojot pat, kako shto i religioznite svojot.
Razlikata e vo toa shto religioznite ne odat da go potcenuvaat i da go omalovazuvat vasheto mislenje za vistinata, a vie po sekoja cena sakate da gi negirate svetite knigi na religioznite.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.332
Поени од реакции
23.998
Ima i pravi ateisti....tie si go izbrale svojot pat, kako shto i religioznite svojot.
Razlikata e vo toa shto religioznite ne odat da go potcenuvaat i da go omalovazuvat vasheto mislenje za vistinata, a vie po sekoja cena sakate da gi negirate svetite knigi na religioznite.
искрено со овај последниот заклучок ама воопшто не можам да се сложам, баш напротив.
од петни сили се обидувате на сила да ја вметните религијата, да не разубедите, да се покаеме оти нормално нема да бидеме спасени и уште еден милион глупости.
така било и во минатотот, сегашноста и најверојатно и во иднината.
незнам каква реакција очекуваш.
ете земи ја само ситуацијата со билбордот.
вие сте биле навредени бла бла бла, а од друга страна не ви е гајле дека можеби ние сме навредени од верските објекти што никнуваат на секој чекор, од веронакуката во училиштата и ај да не набројувам понатаму.
така да за ова ти гарантирам дека ама воопшто не си ни најмалце во право.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас сеуште не сум видел атеисти да сечат глава на некој затоа што станал религиозен, да се дигаат во воздух во самоубиствени напади, да спалуваат луѓе, да одат во воени походи.......
Ти?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
искрено со овај последниот заклучок ама воопшто не можам да се сложам, баш напротив.
од петни сили се обидувате на сила да ја вметните религијата, да не разубедите, да се покаеме оти нормално нема да бидеме спасени и уште еден милион глупости.
така било и во минатотот, сегашноста и најверојатно и во иднината.
незнам каква реакција очекуваш.
ете земи ја само ситуацијата со билбордот.
вие сте биле навредени бла бла бла, а од друга страна не ви е гајле дека можеби ние сме навредени од верските објекти што никнуваат на секој чекор, од веронакуката во училиштата и ај да не набројувам понатаму.
така да за ова ти гарантирам дека ама воопшто не си ни најмалце во право.
A shto barash na podforumot religija?
Ako ateizmot ne e religija, ovde li ke gi barate pravata, so provokativni prashanja?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 20:08 ---
Јас сеуште не сум видел атеисти да сечат глава на некој затоа што станал религиозен, да се дигаат во воздух во самоубиствени напади, да спалуваат луѓе, да одат во воени походи.......
Ти?
Ako religijata ja sporeduvash so ekstremizam, pravish golema greshka. I kaj ateistite ima ljuge shto ubivaat sekoj den, bez povod.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ako religijata ja sporeduvash so ekstremizam, pravish golema greshka. I kaj ateistite ima ljuge shto ubivaat sekoj den, bez povod.
Steven Weinberg убаво има кажано:
“Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.332
Поени од реакции
23.998
A shto barash na podforumot religija?
Ako ateizmot ne e religija, ovde li ke gi barate pravata, so provokativni prashanja?
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 20:08 ---

оти ми се можи. затоа и форумот служи нели.
да не треба да прашам некој ??
ако нејките да ви идат на муабет нерелигиозни луѓе тогаш правете си собиранки во некој манастир или во друг верски објект со оганичен притап на луѓе.
а за екстремизмот и убиствата. не е исто да убиваш невини само ради тоа што се друга религија или не се религиозни воопшто.
а општо познато е дека религиозните многу побрзо можеш да ги навлечиш на тоа, да не речам понаивни се или по склони на манипулации. знајш финатата со девици во рајот, да ги отепаме неверниците. и ден денес се случува а не само некогаш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Steven Weinberg убаво има кажано:
“Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion.
Toa vo koja sveta kniga e zapishano?
Greshish prijatele , greshish.....niedna sveta kniga ne pishuva da moze da se ubiva...a sega shto ima budali , ima
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 20:24 ---
оти ми се можи. затоа и форумот служи нели.
да не треба да прашам некој ??
ако нејките да ви идат на муабет нерелигиозни луѓе тогаш правете си собиранки во некој манастир или во друг верски објект со оганичен притап на луѓе.
а за екстремизмот и убиствата. не е исто да убиваш невини само ради тоа што се друга религија или не се религиозни воопшто.
а општо познато е дека религиозните многу побрзо можеш да ги навлечиш на тоа, да не речам понаивни се или по склони на манипулации. знајш финатата со девици во рајот, да ги отепаме неверниците. и ден денес се случува а не само некогаш.
Gledaj, nikoj ne ti brani da sedish na forumot...
Samo pazi, ako provocirash ke dobiesh i soodvetni odgovori,,,
Nema problem, eve ima i prashanja do ateistite....tamu odgovaraj.
Utre ke go postavam tretoto prashanje od manualecot za ateisti...poveli i odgovori

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Toa vo koja sveta kniga e zapishano?
Greshish prijatele , greshish.....niedna sveta kniga ne pishuva da moze da se ubiva...a sega shto ima budali , ima
Библијата и куранот се преполни со убивање, заплашување, заканување и слично....
Тие се само средство за манипулација на луѓе кој животот го подредиле на својот страв од казна и очајна потреба за награда од некое супериорно и надмоќно битие.
Ај прашај ги муслиманите што им пишува, како да постапат кон хомосексуалците, практикантите на магии, луѓето кој се во вонбрачна заедница и слично, па тогаш тврди го истово.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Библијата и куранот се преполни со убивање, заплашување, заканување и слично....
Тие се само средство за манипулација на луѓе кој животот го подредиле на својот страв од казна и очајна потреба за награда од некое супериорно и надмоќно битие.
Ај прашај ги муслиманите што им пишува, како да постапат кон хомосексуалците, практикантите на магии, луѓето кој се во вонбрачна заедница и слично, па тогаш тврди го истово.
Ipsi, jas ne sum ekspert za koranot, najdobro e niv da gi prashash.
Imam samo dosta nauceno od dervishite, koi davaat ubavo viduvane za vistinata. Go nemam procitano koranot vo detalji za da ti dadam odgovor.Znam samo deka ljugeto kako Isus , Mohamed, Buda i drugi kako niv, nikako ne povikuvale na vojni i na ubivanje.
A sega , toa shto nekoi institucii go izvitoperile toa ucenje, go pretvorile vo masakr, ne e nivna krivica.
Drugo mi beshe zborot, bidi siguren deka i od svetite knigi na monoteistickite religii ima dosta da se nauci, samo shto vistinata e kazana vo zaviena forma, pa so godinite e izgubeno pravata vrednost.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.271
Поени од реакции
12.272
Онака оф-топик, само да те потсетам:

Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку; - Книга на Законот, Поглавје I
Мислам дека несвесно си се сложувал со ова од Законот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Онака оф-топик, само да те потсетам:

Сите зборови се свети и сите пророци вистинити; освен што тие разбираат малку; - Книга на Законот, Поглавје I
Мислам дека несвесно си се сложувал со ова од Законот.
Cekaj hepta, stani malo....so koe da se slozam, pa ushte i nesvesno...
So toa deka site proroci razbiraat malku?
Oni ja kazuvaat vistinata, samo koj da gi razbere...
Ova li ve uci knigata na zakonot?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.271
Поени од реакции
12.272
Cekaj hepta, stani malo....so koe da se slozam, pa ushte i nesvesno...
So toa deka site proroci razbiraat malku?
Oni ja kazuvaat vistinata, samo koj da gi razbere...
Ova li ve uci knigata na zakonot?
Зошто ли јас само ставам линкови кога никој не оди да ги чита... :facepalm:
Дали го најде местото каде е овој стих? Дали прочита и да пробаш да разбереш за што се мисли воопшто? Од овој цитат ти склопи ментална слика што се мисли во Книгата на Законот? Абе ајде, ти се молам...
Дали навистина мислиш дека се однесува на пророците стихот море гурџи? Зарем не се однесува на оние „кои намерно или не, ги мешаат просторните ознаки, од кои следи болка“?
Истражувај, не суди веднаш...

П.С. Мене се ме научи Законот. Мора да се знае Законот, да се живее, а дури подоцна ако треба да се критикува истиот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Зошто ли јас само ставам линкови кога никој не оди да ги чита... :facepalm:
Дали го најде местото каде е овој стих? Дали прочита и да пробаш да разбереш за што се мисли воопшто? Од овој цитат ти склопи ментална слика што се мисли во Книгата на Законот? Абе ајде, ти се молам...
Дали навистина мислиш дека се однесува на пророците стихот море гурџи? Зарем не се однесува на оние „кои намерно или не, ги мешаат просторните ознаки, од кои следи болка“?
Истражувај, не суди веднаш...

П.С. Мене се ме научи Законот. Мора да се знае Законот, да се живее, а дури подоцна ако треба да се критикува истиот.
Abe more...fudbal ima sega, shpanija- francija...koj ke istrazuva..
Sega te svativ..nema potreba da istrazuvam....
Nego drugo da te prasham...sabajle postaviv edno prashanje do ateistite, od manualecot za ateisti....
Isus rekol strasha vistina....neshto te nemashe da mi odgovorish...ova laickite ateisti ne mozea da najdat odgovor oti go nema dadeno na wiki...:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.271
Поени од реакции
12.272
Мануелец за атеисти? Што е тоа „мануалец“? :)
А и не знам за какво прашање се работи, претежно избегнувам да одговарам на прашања кои за поединци има друг точен одговор.
Ако сакаш сепак напиши го пак... да видам што толку се вие прашувате...
Само се „боцкате“ едни со други бесцелно, докажувајќи на кој му е поголем или пак како оној не знае ништо јас знам поеќе иако не сум тоа што тој вели дека е. А никаде да понудите нешто како замена ...
Глупости правите...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мануелец за атеисти? Што е тоа „мануалец“? :)
А и не знам за какво прашање се работи, претежно избегнувам да одговарам на прашања кои за поединци има друг точен одговор.
Ако сакаш сепак напиши го пак... да видам што толку се вие прашувате...
Само се „боцкате“ едни со други бесцелно, докажувајќи на кој му е поголем или пак како оној не знае ништо јас знам поеќе иако не сум тоа што тој вели дека е. А никаде да понудите нешто како замена ...
Глупости правите...
Od latinski...manu-raka....ok , od sega ke go vikam priracnik.
Ne se "bockame", samo mi se smeshni ova ateistive,sakat da se pravat deka mnogu znaat, i da gi negiraat svetite knigi, ama koga ke gi prashash neshto,a ako go nema na wiki, ne znaat na kade da se zavrtat.
Aj sega ulozi malku trud, i idi na "prashanje do ateistite", procitaj i ako sakas udostoj me so tvoj odgovor.
Ova amaterskite ateisti, da ti kazam pravo ne se ni za diskusii.
Ako nema na wiki, begaat od odgovorot kako izgoreni.

Kajgana Shop

На врв Bottom