Во сабота без интернет?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Членовите на интернет хакерската група "Anonymous" најавија дека ќе го бутнат целиот интернет на 31 март, a тој потег го нарекоа "Операција на глобално затемнување", пренесува портaлот "Neowin".
Децентрализираната група го издаде соопштението за јавноста преку интернет страницата Pastebin и на тој начин го најави својот најамбициозен проект досега.

Тие имаат намера истовремено да турнат 13 централни сервери ширум светот, кои ги формираат DNS директориумите.
Во соопштението стои дека уривањето на интернетот е порака во знак на протест против "SOPA, Вол Стрит, нашите неодговорни водачи и драгите банкари, кои го изгладнуваат светот поради сопствените себични потреби и исклучиво садистичка забава".
Иако таквиот напад, без сомнеж би влијаел на сите интернет корисници, во соопштението стои дека тоа не им е целта.
Не потсетуваат дека не сакаат да го "убијат" интернетот, туку само привремено да го турнат со цел да "удрат" таму каде што најмногу боли.
"Anonymous" е неформална децентрализирана група од анонимни хакери, припадници на разни интернет субкултури кои генерално се борат за слобода на интернет и против цензури и наплаќање на содржините.
Последните недели "Anonymous" станаа познати преку серија од акции, меѓу кои и уривањето на сајтот на Ватикан и хакирањето на повеќе од пет милиони мејлови на "Stratfor", аналитичка компанија за глобална сигурност со седиште во САД, која наводно е поврзана и со ЦИА.

Извор.зазабава.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
а јас ќе се фатам со мојата професорка по физика...:cautious:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Не е ова од точка? :eek:

НЕ ВОЗ МОЖ НО.

M

Mussolini

Гостин
Искрено, преку мочалово ми е од вести како оваа. На почетокот беа интересни за читање а сега веке порталите користат вести како таа да привлечат поголем број читатели и повеќе лајкови на страните на фб шо им се... ма дај ве молам, едноставно да поминеме преку темите како таа и да дискутираме за аргументи шо стварно има шо да се дискутира оти да не излезам хејтер, тука на та тема нема ама баш ништо шо да се дискутира ама ај... може некој ке има шо да каже така да, как шо би кажале италјанците, FORZA!!

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
mi se kaka od vakvi kakanja. Nema da ima takvi raboti, a ako imase i baba mi ke znaese i na tv ke imase. Bas me interesira sto ke se sluci vo sabota

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не е ова од точка? :eek:

НЕ ВОЗ МОЖ НО.
Од зазабава го видов..
Искрено, преку мочалово ми е од вести како оваа. На почетокот беа интересни за читање а сега веке порталите користат вести како таа да привлечат поголем број читатели и повеќе лајкови на страните на фб шо им се... ма дај ве молам, едноставно да поминеме преку темите како таа и да дискутираме за аргументи шо стварно има шо да се дискутира оти да не излезам хејтер, тука на та тема нема ама баш ништо шо да се дискутира ама ај... може некој ке има шо да каже така да, как шо би кажале италјанците, FORZA!!
Одкаде знаеш..дечките се подгрупа која се антитерористичка единица на интернет така да..ако се согласат ке го кутнат !

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ако тие се борат против цензурирање на интернетот не гледам зошто сами би го цензурирале на некој начин. мислам дека ова се глупости

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
mi se kaka od vakvi kakanja. Nema da ima takvi raboti, a ako imase i baba mi ke znaese i na tv ke imase. Bas me interesira sto ke se sluci vo sabota
Иста реплика со крај на светот -.- може само зборови а може ке видиме и дела..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што е многу - многу е.
Мислам стварно... ај.
Кој може вакво нешто да сфати сериозно?:facepalm:

M

Mussolini

Гостин
Одкаде знаеш..дечките се подгрупа која се антитерористичка единица на интернет така да..ако се согласат ке го кутнат !
Они една веб страна од калибарот на фб не можеа да соборат а ке собориле целата интернет мрежа... Да да... Sure... ;)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Отворено е за дискусија,сепак дискутираме..дали е паметно или не си останува одтаму одкадеш то излегло ја само ја пренесов информацијава..дечкиве провалија во наса,фби,влади,банки и триста глупости..

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Само ја отворив темава..да дискутираме а не мене да ме обивнувате за хакериве бог да чува -.-

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom