Во сабота без интернет?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Мислам дека брзините и капацитетите кои ги имаш наведено се дури големи за она што го нудат сателитите. Впрочем затоа и имаше масовни демонстрации по светските метрополи зошто се тие големи трошоци за сателити кога истите се неупотребливи освен за правење сенка. И испадна работата дека се е перење на пари во кои имаше замешано и наши локални фирми кои произведувале опрема за сателитите. Затоа гарант нема да го рушат интернет со сателити, ама пошто сателитите ги управуваат преку интернет можат да ги срушат нив. Од анонимни извори дознав дека од 2 сателити кои орбитираат над нас едниот има шанси да се сруши ако се прекине интернет но нема поголем ризик зошто точката на паѓање е најверојатно криволак (каде веќе имаат паднато повеќе од 3 сателити). Да не должам многу ги знам и фирмите и луѓето кои се замешани и колку пари испрале, ама тоа не е важно, туку најважно брзината не е толку мала (иако периодов е намалена поради обемни врнежи) ама многу тајни организации ја користат за снимање на разговори, сокриени камери, дури последно слушнав дека и со картичките со чипови се се пренесувало до сателит што ете ти кога ќе пресметаш од каде е тоа успорување, и од каде после се знаат за нас. Ама и тоа не е важно ако срушат интернет ... а може, тоа дека неможе тврдат провајдерите кои тајно се спремаат за најцрните сценарија да го трансформираат своето работење при што над 70% од вработените би изгубиле работа, а останатите ќе мора по новиот закон сами да ги чистат влезовите во зградите со кои стопанисуваат.
Абе се читаш ли ти што пишуваш ? :pos:
Толку ти е глуп постов да нема шанси нешто да се реплицира,мислам што мислиш првачиња го читаат форумов ? Па и уште 3 сателити имало паднато на криволак :vozbud: :pos:
Дај банирај се самиот жити се :confused:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Абе се читаш ли ти што пишуваш ? :pos:
Толку ти е глуп постов да нема шанси нешто да се реплицира,мислам што мислиш првачиња го читаат форумов ? Па и уште 3 сателити имало паднато на криволак :vozbud: :pos:
Дај банирај се самиот жити се :confused:
А што те чуди со Криволак? Може не се 3, ама сигурно за 2 знам, а едниот и сам го видов минатата година. А вие ако не сакате да ја научите вистината тогаш не читајте а за банирање утре со екипата ќе видите како се ќе се срушиме, па така автоматски и вие ќе сте сите банирани од секаде.
И сега ако мислиш со смешки ова-она да ме натераш да прозборам нема шанси, си чувам јас имиња кој што е замешан со сателитите, па кој не верува за пола година ќе се увери. Маите фино си кажале за декември 2012 а ако мислиш дека случајно во нивните записи се сретнуваат сателити се лажеш. Ама не ги лажи и другите знам дека ми веруваат за Криволак затоа што ако не е објавено на телевизија не значи дека не ми веруваат. Ќе видиш утре што значи спор сателитски интернет кога го нема.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
А што те чуди со Криволак? Може не се 3, ама сигурно за 2 знам, а едниот и сам го видов минатата година. А вие ако не сакате да ја научите вистината тогаш не читајте а за банирање утре со екипата ќе видите како се ќе се срушиме, па така автоматски и вие ќе сте сите банирани од секаде.
И сега ако мислиш со смешки ова-она да ме натераш да прозборам нема шанси, си чувам јас имиња кој што е замешан со сателитите, па кој не верува за пола година ќе се увери. Маите фино си кажале за декември 2012 а ако мислиш дека случајно во нивните записи се сретнуваат сателити се лажеш. Ама не ги лажи и другите знам дека ми веруваат за Криволак затоа што ако не е објавено на телевизија не значи дека не ми веруваат. Ќе видиш утре што значи спор сателитски интернет кога го нема.
Чекај сега пред да започнам да те симејувам,прво кажи дали си сериозен со муабетиве ?
Кој црн сателит си видел бе да падне ? Кој црн криволак па и траекторија да падне баш на криволак:pos:
Дефинитивно нешто не е во ред тука или имаш 14 години или ...

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Чекај сега пред да започнам да те симејувам,прво кажи дали си сериозен со муабетиве ?
Кој црн сателит си видел бе да падне ? Кој црн криволак па и траекторија да падне баш на криволак:pos:
Те зеза.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
... или ти не го прочита постот на кој јас реплицирав. Типот, кој и да беше, толку невистини истресе за сателитскиот интернет притоа исмејувајќи го оној пред него ... така да мојот пост гледај го како ода на глупоста на претходниот. Иако, не сум сигурен, можеби од нешто напишаното е и точно, кој знае што се кријат на криволак од нас ... ај дај рака за 1 сателит, под тоа не спуштам веќе.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
... или ти не го прочита постот на кој јас реплицирав. Типот, кој и да беше, толку невистини истресе за сателитскиот интернет притоа исмејувајќи го оној пред него ... така да мојот пост гледај го како ода на глупоста на претходниот. Иако, не сум сигурен, можеби од нешто напишаното е и точно, кој знае што се кријат на криволак од нас ... ај дај рака за 1 сателит, под тоа не спуштам веќе.
Давам рака ама за соларен панел од сателит,повеќе не МОЖЕ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom