Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

S

StereoLove

Гостин
Другарче(Црни):) што да ти кажам:toe:
Се обидов да ти покажам што се случува околу тебе.
Ми го скрши срцето кога го стори тоа.
Кога пред некој ден рече"Нема потреба од такво нешто"
Толку ли не гледаш дека сите сакаме да ти помогнеме?
Оние кои те сакаме:pipi:оние кои те подржуваме во се.
Ама како одлучиш така:toe:
Биди само срекен:smir:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Те барам неколку месеци , неможам да те најдам , како да си пропадната во земја.
Нема да се откажам.
Чудно како не те најдов до сега,не бев упорен до крај..,најверојатно.

А има нешто посилно од мене .Опсесија со друга личност.
Повеќе би уживал еден час муабет со неа - него цела вечер :sekss: со тебе.

Дојде време и вака буљашки да размислувам:kesa:

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Имаше оргинална порака беше нешто ко:

Da me dobies e privilegija,,, Da me imas e cest,,, Da me zadrzis e borba,,, Da me izgubis e tvoja propast!

Додадов малце рима и испадна:

Да ме добиеш е привилегија, исто како да поседуваш империја, да ме имаш е чест а да те имам е добар гест, да ме задржиш е борба, не е лесно ко рецитирање стихотворба, а да ме изгубиш е твоја пропаст: ќе се чувствуваш како на пуст остров без компас.

---copyright: кој планира да го користи ова горе на FB нека спомне кајгана copyright lol

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Kad se stisnem uz tvoje toplo dupe
briga me dal marka raste il pada
jedino znam da mi je super
i da te imam... sada

Ок?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Добро зошто на машко кога ќе му покажеш малце повеќе љубов заборава дека треба да возврати со иста мера???
И што ако ти е убаво вака тебе??? А си се запрашал како ми е мене!?
Секој ден се повеке и повеке се сомневам во твојата љубов...таа избледнува...ме напушта...зарем!? Зошто толку брзо мило. Зошто баш сега кога себеси се уверив дека те сакам и дека не можам без тебе. А нели и ти ме сакаше мене? Да!? Сум заборавила. Одамна ја немам почувствувано твојата љубов вистински. Одамна ми немаш од срце речено те сакам, одамна ми немаш речено дека ти недостигам, се било со сила. Не, не сакам со сила, сакам љубов, нешто што мислев дека ќе го најдам кај тебе, нооо дали се излажав!? Гадно се заебав, повторно јас сум вљубена нешто познато и веќе видено. Повторно невозвратена љубов. Зошто!?
Ме сакаш ли мило??? Нешто не ми дава да ти верувам. Пред само некое време и на месечината ке се качеше за мене, а сега? Сега забораваш да ми речеш добра ноќ. Или да ме прашаш како сум, кај сум, а после се лутиш оти не сум ти кажувала...не бе мило, со сила убавина не бива знаеш нели!
Се трудам да ти објаснам дека грешиш во однесувањето, но ти пак по старо. Сега и фудбалот ти стана поважен од мене, а пред некое време се ќе оставеше само за да седиш со мене.
Ах колку се само променливи луѓето, колку е само љубовта навика и колку е само лесно минлива, се разбира ако не е вистинска и длабока, ако е површна.
Зарем твојата љубов спрема мене е површна. Не требаше толку да се предадам...зошто ми викаш дека ме сакаш ако не е така??? А ако е така зошто не ти верувам???
Од кога немаш нешто направено за мене...хм...не се секавам...ми недостига стариот ти, ми недостигаат моментите со тебе, ми недостига твојата љубов која несебично ми ја искажуваше, ми недостига се! Да се надевам дека ке се промениш, дека ке бидеш оној истиот мој љубен и дека се ке биде исто како порано или не? Или јас пак ке страдам??? Ох бе мило па не сакам.
Ми вети дека нема да ме натераш да плачам МИ ВЕТИ!!! А што ми правиш сега???
Дури се прашувам и дали сакам да те видам, не знам дали ти сакаш, ми одговараш како да ти е сеисто...кога сакам јас...не сум сама во врската треба да сакаш и ти, а сакаш ли??? Не си ми рекол. никогаш ми немаш речено сакам да одиме да те видам тогаш и тогаш, никогаш...секогаш јас сум била таа која викала. И не еоправдување дека оставаш на мене да ти кажам кога ке можам, сакам и ти да ми покажеш дека сакаш а за мене остај ке се снајдам како и да е и ке дојдам оти те сакам бе мило, оти не можам без тебе и оти сакам во секој момент да сум со тебе.
Во еден момент се навикнувам на тебе 24 часа во друг морам да се одвикнам.
Те чувствувам за многу близок како да си со мене 100 години и како да сме едно...ох но само јас се чувствувам така...
Зошто бе мило, зошто, зарем толку ти годи јас да се нервирам а ти да уживаш у љубовта што ти ја дарувам???
Пробај да возвратиш, не е тешко знаеш, до сега како го правеше тоа или ти здосади?
Ако да, подобро да ми кажеш...не сакам да страдам...
Толку од мене мило, другото оставам на тебе...те сакам исто, те сакам дури и повеке од што ти мислиш и од што јас мислам дека те сакам...
А ти ме сакаш како некогаш или повеќе не...!?

N

Nephthys

Гостин
"If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger: I should not seem a part of it."

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...кај и да си, кој и да си... ќе те најдам. Еден убав сончев ден ќе те најдам, жими мајка. И тогаш сите утки и грешки и останати нетребашедасеслучатвомојотживот луѓе ќе избледат и ќе биде ко никад да не постоеле. И ако треба да поминам низ уште милион грешки и солзи и утки, ќе поминам, важно знам дека ќе те најдам. Знам дека ќе најдам љубов која ќе вреди. Знам дека ќе најдам некој што ќе ме сака таква каква што сум. Исто знам дека претходнава реченица се граничи со невозможното, ама ќе чекам. Не ми треба принц на бел коњ, ми треба обичен дечко кој ќе ме сака само затоа што јас сум јас. Можеби и премногу идеализирам и очекувам и замислувам, ама знам дека ќе го најдам она што го сакам. И знам дека ќе најдам љубов. Иако е against all odds, иако е тешко, иако некогаш си излегувам од сопствената кожа и се нервирам и си ја трескам главата и сум песимистична... Тешко е, знам, ама она што вреди не доаѓа лесно. Не сум осетила пеперутки во стомаков којзнае колку време...години се во прашање, но знам дека ќе се појават. Еден ден. Ќе биде.

It was warm in the night, I was cold as a stone...

...but I still haven't found what I'm looking for...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Амбивалентно сум била врзана за мајка ми коа сум бола мала, затоа сеа вака ти се понашам.
So I blame my parents..
Нив да си им кенкаш. Особено на татко ми коа ќе ми се јави :icon_lol:
Страв ми е бе, дека периодов убав ќе заврши, или дека ќе те изгубам, па највероватно реакцијата беше повеќе од страв него од љубомора...
Океј, и од љубомора малце, ама ми е гајле пошо мене ме сакаш поише.
Си кажа! *денса*
Уствари шо се занесуам коа мене ме сакаш највише на светов..:П:
Како и да е, си стојам на се шо ти кажав. Oсобено дека очигледно е до мене енд стаф, ама ќе се помирам со тоа..
Тапа ми е шо се деси вака, прееска забораив за миг , и еве сеа решив да ти верувам у се шо ми кажа, ако си ме излажал, кажи ми уште утре, подобро ќе го сварам тоа сега, него да дознаам по некое време. кеј!?!

Уствари, единствен заклучок шо треба да го донесеш од ова е дека си сом и дека те сакам иако ти се праам.
Ај пак да ни биде убаво, сааш?
Ај сакај ме, доро?!
Мечееее си.
лове:

П.С. ти викам дека сум лигла, глеаш, глеаш...

Член од
22 март 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
Залудно е се.. Те барам. Го барам твојот глас
во оваа морничава тишина. Го барам твојот здив..
Но, залудно. Ти имаш очи само за неа.
Колку е среќна што те има. Колку и завидувам.
Би дала се да бидам на нејзино место.
Залудни се моите желби.
Сепак тајно во себе се надевам
дека еден ден тоа место ќе биде мое.. :toe:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Сакам да ме сакаш како што јас те сакам тебе... те сакам... те посакувам... како дете омилената играчка во излогот... секој момент со тебе ми е како прв и последен, доволно ми е само твоето присуство до мене и ништо повеќе... girl i just can`t get enought of you... зар многу ли барам...?

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
И на први април, те сакам, иако сите лажат.
Веќе е втори, но... Те сакам.
*и сакам со тебе да јавам коњи
*и да идам на Марс
*а може и во Крива Паланка
*сакам да ти праам палачинки
*и да водиме љубов на масата во кујна...
*сакам да патуваме со мини количка низ Македонија
*и да сликаме села и градови
*да јадеме лубеница на асфалт
*и да се бањаме во река голи
*да сушиме алишта на шофершајбна
*и да ни поцрне грбот од одење пешки.

Извадок од мојата жива животна песна на љубовта, и она што ти го кажав.
:back:

H

HITCH

Гостин
Run To You - Rich Allan, Friedman Jud

I know that when you look at me
There's so much that you just don't see
But if you would only take the time
I know in my heart you'd find
A girl who's scared sometimes
Who isn't always strong
Can't you see the hurt in me?
I feel so all alone
I wanna run to you
I wanna run to you
Won't you hold me in your arms
And keep me safe from harm
I wanna run to you
But if I come to you
Tell me, will you stay or will you run away
Each day, each day I play the role
Of someone always in control
But at night I come home and turn the key
There's nobody there, no one cares for me
What's the sense of trying hard to find your dreams
Without someone to share it with
Tell me what does it mean?
I need you here
I need you here to wipe away my tears
To kiss away my fears
If you only knew how much...

Д

ДаркхарТ

Гостин
Ниту една патетична љубовна порака неможе да го опише она што го чувствувам за тебе. Те сакам сонце мое златно!
Фала што си со мене и фала што ми го правиш животот најубав!
:тс:

Kajgana Shop

На врв Bottom