Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

Груевски фатен во моментот како ги става Албанците во џебот на ДПМНЕ.
Oва не сум можел да го разберам никогаш па добро дали некој од нив ќе влезе некогаш во црква.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.263
Не. Со ДПА формираа влада. Па ДУИ се бунеше, протестираа на улици, бараа победничката македонска и победничката албанска партија да формираат влада. Па и СДСМ тоа го одобруваше, и од „надвор“ имавме такви сугестии. И, по изборите во 2008 г. ВМРО ДПМНЕ формира влада со ДУИ. Ќе биде интересно ако ВМРО ДПМНЕ освои најмногу пратеници на сегашниве избори (помалку од 63), а се спроведе акција да се формира влада без ВМРО ДПМНЕ, со сите други. Што ќе правиме тогаш? Ќе го прекршиме ли ова правило? Тогаш во иднина ќе може македонска партија да формира влада со албанска која има доволно пратеници да се изгласа истата.
Малце каснам со одговорот, обврски знаеш, митинзи, штабови ,ете сега само што ти пишам во живо од митингот во Битола. Едвај најдов слободен wifi, ама мора да се обработи. Нема одмора док траје обнова што би рекле нашите мили и никогаш не прежалени браќа Срби. Сигурно има нешто слично и од нашите други браќа бугариштана ама ете јас не сум запознаен. Ќе се најди некој сигурно што знае, види темата за бугарски пасоши како е активна.
Сега малце за прашањето. Видиш јас многу добро памтам што било и како било ама децата не памтат, па си реков некој да ги потсети дека СДСМ прво коалицираше со ДУИ и тоа одма по конфликтот 2001, да не речам со довчерашните терористи. Арно ама тоа или магично го заборавија или никој не им кажа па ете тука си се глупираат како и обично. Исто поприлично добро знам што се случуваше кога победи ВМРО на следните избори и со кој сакаше да коалицира па се не какви перипетии се случуваа за ДУИ да влези во владата као победничка албанска партија како тоа да има некаква врска. И така после тоа си стана правило и се друго е историја. Ако некој се интересира секако можи да прочепка ама изгледа полесно им е да тресат зелени во надеж дека и другите појма немат па демек ајде ке помини. Нешто слично како и со избирачкиот список. Имаш забележано некој да зуцни сега нешто околу тоа, сите како неми заќутија, а две години мадињата ни ги потекоја околу тоа. Списокот та списокот, 1000000 , 500000, 400000, 200000 како на пазар, доматите на Заев ги продаваме. И до последно се држеја до таа лага, направија триста глупости , течеше низ ногавици, море протести, бојкоти, непризнавања на избори и што ти јас знам. И на крајот како и обично статива.
Во врска со другото прашање околу формирањето на владата. Видиш сигурно памтиш но ако не памтиш тоа веќе се има случено во сега веќе далечната 1990 година каде иако ВМРО - ДПМНЕ освои најповеќе пратенички места мандатот да формира влада беше доделен на СКМ-ПДП со Бранко Црвенковски и после сите знаеме како тоа помина и како тоа го плативме. Секако не мора да ми веруваат на збор, кој сака може и да си провери. Така да ништо ново и ништо чудно тоа да им е план Б со оглед како на големо флертуваат со албанците, но разликата е што сега не сме 1990 и не верувам дека тоа сценарио баш така мазно ке помини на што искрено се надевам.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Во Скопје живеам и постојано ја шетам Македонија.
Скопје,Куманово,Тетово,Кичево,Струга, не се 100% албанизирани и не се само тие градови во Македонија.
За репер земи ја од 2002 картата на Македонија и целата територија споредија со кафеавите полиња
ќе видиш колкав е процентот.

И ако се 25 или 30% како што тврдат немаше да се плашат за да не ги загубат по насилен вештачки пат добиените права туку ќе прифатеа попис на двапати организиран[DOUBLEPOST=1480619928][/DOUBLEPOST]А најголема грешка на грујо во целава збрка што ја направи опозицијата е тоа што пред превремени избори во договорот од пржино НЕ БАРАШЕ ПРВО ПОПИС
Аааааа пописот омиленото националистичко магаре. Колку се луди фантазиите и делузиите дека ако Албанците се под 20% и дека некои права од рамковниот ќе ги изгубат.
1. Не се под 20%
2. И да се под 20% ќе се помести границата на 15%
Еднаш добиени права не се губат. Сега поради будалаштини на Македонците и Албанците само ние и Сомалија немаме попис 15 години. А како што стојат работите нема ни да имаме во блиска иднина. Пола државни политики и многу значајни научни проекти не функционираат поради мерење на пениси сечени и цели.
Ова е најголем пораз за сите што живеа или се иселени од Македонија.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А најголема грешка на грујо во целава збрка што ја направи опозицијата е тоа што пред превремени избори во договорот од пржино НЕ БАРАШЕ ПРВО ПОПИС
Имавме попис, како немавме. Сеа некој што не беше способен да го спроведе до крај и истиот заврши со давање отказ на директорот на Статистика, тоа е друг муабет.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А најголема грешка на грујо во целава збрка што ја направи опозицијата е тоа што пред превремени избори во договорот од пржино НЕ БАРАШЕ ПРВО ПОПИС
Прочитај убаво и се надевам ќе разбериш.
За пописот не се проблем само Албанските партии туку самите Вмро и Сдсм не сакаат попис..како прво тргни од тоа дека и двете партии никаде во програмите немаат спомнато попис и нема ни да спомнат бидејќи драстично ќе се намалат советничките места во многу градови (бидејќи драстична е намалена бројката на жителни која живее во Македонија) и со тоа ќе изгубат најмногу Вмро и Сдсм како најголеми партии.

Како второ попис и да сакаат да се направи неможи никако,и практично и теоретски..во Македонија има над 80.000 граѓани со Бугарски пасоши каде наизменично живеат и во Шведска/Германија/Англија и во Македонија..тие како ќе се водат?..еве јас двајца другари имам во Англија си работат со Бугарски пасош и во Македонија идат онака на 1 месец..тие како ќе се водат?..колку други Албанци има што се во Швајцарија заминати нелегално свесен си?.нелегално значи дека се водат како туристички да заминале во државата а всушност му ја летнале за секогаш..тука што прајме?

И јас од моја гледна точка сигурен сум дека има 30% Албанци во државата..кога ја видов официјалната бројка на средношколци и основци според етникум во 2015 година каде изнесуваа 36% со 34% тогаш веројатно и целовкупната бројка е таа со оглед дека раѓаат повеќе деца од нас а иселувањето е наизменично од двете страни.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
И каква врска има тоа со една табла на која ќе пишува на Албански, во град каде ниту ќе има ниту има Албанци? Никој нема да ја знае ни ќе има потреба да го учи јазикот.

Ova se istite glupi argumenti ko na vremeto fyrom deka ke bide 2-3 meseci privremeno ime. Kako ponataka se ke se odviva ke vidime, ama deka ke ima efekt ke ima. Ti rekov utre tebe ili nekoj blizok neka te leci nekoj na drug sluzben jazik pa ti snaogaj se[DOUBLEPOST=1480627843][/DOUBLEPOST]
Ќе бидам малце строг со тебе, ако знаеш што е велепредаство и што е кривична и прекршочна казна добар си.
Вреѓањето на членови и симпатизери на СДСМ ќе го тргнам настрана.
Сакам само да ми кажеш кое е тоа велепредаство направено од страна на Зоран Заев за кое треба да му се суди?

Objavuvanje vo javnost segmenti od razgovori kade se diskutira strategija i nadvoresna politika i so toa potkopuvanje na drzavnite pozicii. Placenje po stranski institucii za krediti zemeni od vladata i red drugi odluki. Covekot treba da se pomiri so toa deka on ke moze da nosi odluki ako/koga dojde na vlast a vo meguvreme treba da se bori vo ramkite na normalata bez pritoa da ja srami drzavata. Ima i red drugi raboti ama i ova e dovolno.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ova se istite glupi argumenti ko na vremeto fyrom deka ke bide 2-3 meseci privremeno ime. Kako ponataka se ke se odviva ke vidime, ama deka ke ima efekt ke ima. Ti rekov utre tebe ili nekoj blizok neka te leci nekoj na drug sluzben jazik pa ti snaogaj se
Си бил во странство и знаеш како функционира јазичната бариера. Во денешно време да не се разбереш на некој јазик со некој што живее до тебе е страмота. Се поставува прашањето како било во турско како се разбирале луѓето кога немало училишта НИКАКВИ ни јазик ни читање ни бутур незнаеле.
Незнам што се замараат толку со јазици кога има глобален јазик а кај и да е за 10-15 години ќе имаме апарати што во живо ќе ти преведуваат тоа што го зборува човекот. Па двојазичноста ќе биде последен албански кловн.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Ova se istite glupi argumenti ko na vremeto fyrom deka ke bide 2-3 meseci privremeno ime. Kako ponataka se ke se odviva ke vidime, ama deka ke ima efekt ke ima. Ti rekov utre tebe ili nekoj blizok neka te leci nekoj na drug sluzben jazik pa ti snaogaj se[DOUBLEPOST=1480627843][/DOUBLEPOST]

Objavuvanje vo javnost segmenti od razgovori kade se diskutira strategija i nadvoresna politika i so toa potkopuvanje na drzavnite pozicii. Placenje po stranski institucii za krediti zemeni od vladata i red drugi odluki. Covekot treba da se pomiri so toa deka on ke moze da nosi odluki ako/koga dojde na vlast a vo meguvreme treba da se bori vo ramkite na normalata bez pritoa da ja srami drzavata. Ima i red drugi raboti ama i ova e dovolno.
Објавување на стратегија на менување на уставното име на државата, спотивно од македонските интереси е кривично дело.
За какво плаќање на кредити, во кои странски институции што ги зборуваш? Дефинирај попрецизно, не си прваче.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Си бил во странство и знаеш како функционира јазичната бариера. Во денешно време да не се разбереш на некој јазик со некој што живее до тебе е страмота. Се поставува прашањето како било во турско како се разбирале луѓето кога немало училишта НИКАКВИ ни јазик ни читање ни бутур незнаеле.
Незнам што се замараат толку со јазици кога има глобален јазик а кај и да е за 10-15 години ќе имаме апарати што во живо ќе ти преведуваат тоа што го зборува човекот. Па двојазичноста ќе биде последен албански кловн.

Da vo stranstvo. A zosto moram vo sopstvenata drzava? Jasno ti e ova deka e samo cekor kon federlazicija i podelba. Na kraj krajeva ako e se taka, zosto site ovie argumenti ne gi upotrebite za da gi smirite sipcite zosto mora da im se dava i vetuvaat vakvi raboti koj ocigledno odat na smetka na makedonskiot narod? Ova e klasicno predastvo na svojata kauza

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Da vo stranstvo. A zosto moram vo sopstvenata drzava? Jasno ti e ova deka e samo cekor kon federlazicija i podelba. Na kraj krajeva ako e se taka, zosto site ovie argumenti ne gi upotrebite za da gi smirite sipcite zosto mora da im se dava i vetuvaat vakvi raboti koj ocigledno odat na smetka na makedonskiot narod? Ova e klasicno predastvo na svojata kauza
Нема федерализација. Никогаш нема нити да има. Колку пати треба да се повтори за испрани мозоци?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Друже не се навредувај ама од вакви како тебе ни пропадна индиректно државава сега кога и самиот гледаш дека со нив нема разбирање мора да реагираш остро а не овака.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Објавување на стратегија на менување на уставното име на државата, спотивно од македонските интереси е кривично дело.
За какво плаќање на кредити, во кои странски институции што ги зборуваш? Дефинирај попрецизно, не си прваче.

Potkopuvanje na poziciite e predastvo. Utre grcija i zapadnjacite moze da gi koristat razgovorite ko argument deka ete ste razmisluvale taka i ste bile spremni na toa...

Zboram za placenja po stranskite banki da ne nudat krediti zasto makedonija bila navodno prezadolzena i demek zadolzuvanjata nezakonski. Ne se sposobni doma da si go resat problemot pa do kaj stignat placat i ja sramat drzavata.[DOUBLEPOST=1480629258][/DOUBLEPOST]
Нема федерализација. Никогаш нема нити да има. Колку пати треба да се повтори за испрани мозоци?
I treba da vi se veruva ko sto vi se veruvase so fyrom? Ili sega so dvojazicnosta? Ne sme site lobotimirani gledame kade vodat vasite politiki

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Potkopuvanje na poziciite e predastvo. Utre grcija i zapadnjacite moze da gi koristat razgovorite ko argument deka ete ste razmisluvale taka i ste bile spremni na toa...

Zboram za placenja po stranskite banki da ne nudat krediti zasto makedonija bila navodno prezadolzena i demek zadolzuvanjata nezakonski. Ne se sposobni doma da si go resat problemot pa do kaj stignat placat i ja sramat drzavata.[DOUBLEPOST=1480629258][/DOUBLEPOST]

I treba da vi se veruva ko sto vi se veruvase so fyrom? Ili sega so dvojazicnosta? Ne sme site lobotimirani gledame kade vodat vasite politiki
Од разговорите јасно се гледа дека Поповски сака да понуди друго име на Грција. Ако имаш дилема околу тоа преиспитај се себеси.

Тоа што посочи на странските банки да не даваат кредити, беше јавно, пред цела Македонска јавност. Тој потег е потег за пример. Секое задолжување носи поголеми камати. Сакаш утре да живееш во држава која ќе нема пари да исплати пензија, социјално, плата на вработените?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Чекор до поделба и федерализација не е тоа е само straw man argument и типичен fear mongering. Додуше за мене не е никакво плашење гајле ми е за државата дали е цела или не. Не гледам никава корист дури и Македонија да е до Солун. Не ми треба голема држава. Не сум од оние кои се палат на Југославија колку била добра и голема и како незнам у кој спорт сме победувале.
Тактиката е иста ако сака некој закон против дискириминација на основа сексуална ориентација веднаш е за посвојување на деца од хомоси. Прво незнам што е на сметка на Македонскиот народ двојазичност. Ништо не губат Македонците. Дури и може да добијат можност да научат нов јазик нешто што е богатсво. Си го видел светот и знаењето јазик е супер работа. Нетреба да ти мене и јас тебе објаснувам.
Инаку која ни е каузата? Јас веќе не се ни сеќавам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom