Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Земаат 1000 евра?..ама колкави давачки имаат за комунали и храна?..ист е стандардот тука и таму?..оти не ги спомна тие што земаат 5000 евра на пример?..тие да не ти застанат да ти тргаат знаме?...и плус добра споредба направи..во Грција нема 1% Македонци, а во Македонија се 30% Албанци и се веќе дел од оваа држава..што можиш да му направиш?..да ги избркаш?.
Ти каза дека ако сне земале 40.000 плата на никој нема да му биде гајле за знамињата.Ти давам пример,во грција имаат стандард но оди куре закачи македонско знаме.И ајде викас македонците не се ни 1%,но албанци има над милјон.Што не закачат они знаме да ги видам.Но грците знаат како се чува држава,а не пички ко нашиве за петсто евра цело Тетово ќе им го дадат.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Gi izbroj :)? Kako znaes inace koga ovde od 2002 nemase Potpis. Dva pati bese odlozen bas od Albancite radi navodni neregularnosti. Zasto da nemame potpis pa da vidime kolku se. Zarem ne ti e sumlivo sto sakat bez Potpis da izturkat i Dvojazicnost i Federalizacija. Ako gi imase 45% na primer nie vise 3 pati ke imavme potpis. Nesto drugo e problemot.
За пописот не се проблем само Албанските партии туку самите Вмро и Сдсм не сакаат попис..како прво тргни од тоа дека и двете партии никаде во програмите немаат спомнато попис и нема ни да спомнат бидејќи драстично ќе се намалат советничките места во многу градови (бидејќи драстична е намалена бројката на жителни која живее во Македонија) и со тоа ќе изгубат најмногу Вмро и Сдсм како најголеми партии.

Како второ попис и да сакаат да се направи неможи никако,и практично и теоретски..во Македонија има над 80.000 граѓани со Бугарски пасоши каде наизменично живеат и во Шведска/Германија/Англија и во Македонија..тие како ќе се водат?..еве јас двајца другари имам во Англија си работат со Бугарски пасош и во Македонија идат онака на 1 месец..тие како ќе се водат?..колку други Албанци има што се во Швајцарија заминати нелегално свесен си?.нелегално значи дека се водат како туристички да заминале во државата а всушност му ја летнале за секогаш..тука што прајме?

И јас од моја гледна точка сигурен сум дека има 30% Албанци во државата..кога ја видов официјалната бројка на средношколци и основци според етникум во 2015 година каде изнесуваа 36% со 34% тогаш веројатно и целовкупната бројка е таа со оглед дека раѓаат повеќе деца од нас а иселувањето е наизменично од двете страни.[DOUBLEPOST=1480617380][/DOUBLEPOST]
Ти каза дека ако сне земале 40.000 плата на никој нема да му биде гајле за знамињата.Ти давам пример,во грција имаат стандард но оди куре закачи македонско знаме.И ајде викас македонците не се ни 1%,но албанци има над милјон.Што не закачат они знаме да ги видам.Но грците знаат како се чува држава,а не пички ко нашиве за петсто евра цело Тетово ќе им го дадат.
Види да се разбериме...дека сме продаени души сме..за тоа немам коментар..ама дека споредбата не ти лежи и ти нема логика и за тоа искрено не си во право..неможи да не споредиш нас со Грците..нас 5 века Турците на суво не ебаваа и понизноста ни е влезена во менталитетот длабоко веќе,браќа со браќа се предаваме..ние Македонците во глобала сме нелуѓе,и Албанец милион пати побрзо ќе ти поможи отколку некој наш.

А за тоа дека ако сите земаа 40.000 денари плата сум страшно во право бидејќи немаше да ти биди гаље за знамето туку ќе одеше да си купиш нешто или да се развеселиш некаде а не да се замараш со глупости.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Абе ко кучиња сте секој мора да се подмоча на бандера за да не се изедете. Еееее 2017та сигна требаше да има летечки коли колонија на Месечина и Луѓе на Марс. Ние ќе се караме за племенски разлики. Не ги бива балканци.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.881
До сега немав прочитано толку предавничко мислење.
Тоа е реалноста другар, колку сакаш негирај ја.

Пумпајте пумпајте бројки, а ако се повеќе од 13-15% сунет ќе си правам
Кај кој оџа сакаш да ти закажам уште од сега?

Прошетај малку низ Македонија и согледај ја состојбата. Имаш податоци за запишани основци, ама би ти препорачал да не ги гледаш.
Види ја состојбата низ Скопје, не мора да гледаш подалеку, бидејќи е сосема репрезентативен примерок.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Словачка одобри закон со кој се блокира исламот да стане официјална државна религија

Парламентот во Братислава одобри закон со кој ефективно се забранува исламот да се регистрира како државна религија во блиска иднина.

Спонзориран од Словачката национална партија (СНС), која е членка на владејачката коалиција на премиерот Роберт Фицо, го изгласа законот вчера, јавува Ројтерс. Законот бил одобрено со двотретинско мнозинство во парламентот, а за него гласале пратеници и на владејачките и на опозициските партии.

Новиот закон повеќе од двојно го зголемува бројот на потребни следбеници на една религија за да може да се квалификува за државни субвенции и да отвора сопствени училишта. Прагот сега е поставен на најмалку 50.000 членови, за разлика од претходните 20.000, за да се добие официјален статус на религија.

Во моментов, 62 отсто од 5,4-милионската популација на Словачка се декларираат како римокатолици.

Словачката екстремно десничарска партија Наша Словачка сакала прагот да биде поставен на 250.000 членови, но предлогот бил одбиен од парламентот.

„Исламизацијата почнува со ќебап и веќе се случува во Братислава, мора да бидеме свесни со што може да се соочиме за 5 или 10 години“, изјави за Ројтерс претседателот на СНС Андреј Данко. „Мора да направиме сѐ за во иднина да не се градат џамии“.

Според последниот попис, исламот има околу 2.000 следбеници во Словачка, јавува Ројтерс, истакнувајќи дека нема официјални џамии во оваа централноевропска држава. Исламската фондација на Словачка, која засега нема коментар за новиот закон, ја проценува бројката на муслимани во Словачка на околу 5.000.

Вака се брани држава подобро да се спречи него да се лечи.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.871
pa koga ke pisi nekoj predavnici,spiuni vakvi takvi.Abe misir eden ko se site predavnici izlezi ti odi i reagiraj nekako.Toa deka sme nauceni na robstvo , nema beganje.NE ebavaat 25 godini i si cutime. Za sekoe glasanje lugeto znaete kako odbiraat za kogo ke glasaat? Ovaj kradese olku,ovaj onolku.Ovie barem kradat ama pomalce... i so ocekuvas od vakov narod poveke ?

I uste nesto ste zaboravile patriotive, a toa e deka pogolemite sili se od kaj nepismenive.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
pa koga ke pisi nekoj predavnici,spiuni vakvi takvi.Abe misir eden ko se site predavnici izlezi ti odi i reagiraj nekako.Toa deka sme nauceni na robstvo , nema beganje.NE ebavaat 25 godini i si cutime. Za sekoe glasanje lugeto znaete kako odbiraat za kogo ke glasaat? Ovaj kradese olku,ovaj onolku.Ovie barem kradat ama pomalce... i so ocekuvas od vakov narod poveke ?

I uste nesto ste zaboravile patriotive, a toa e deka pogolemite sili se od kaj nepismenive.
Се гледа која партија за што е... 100% од Албанските и 50% од Македонските се за двојазничност и сите глупости. Така да двојазичност и знамиња не ни бегаат. Ама на најголем дел од Македонците веќе им е гајле за националистички прашања. Да не ги именувам тие што се против и тие што се веќе сите знаат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Fala za iskrenosta, Neznam dali procita sto sum postiral predhodno ili samo me citiras. Ke ti poftoram: NIE NE SME SVAJCARIJA ILI BELGIJA
Makedoncite imat Pravo na svoja Drzava. Celo Vreme sborite za pravdata na Albancite a sto e so nasite Makedonski prava? Vie imate dve drzavi a nie imame edna i taa sakate da ja unistite? Sto ima fali na Albancite ovde? Albancite ovde imat povekje prava nego vo Svajcarija. Jas kolku sto znam vo Svajcarija ne se vrabotuvat eksplicitno Albanci po etnicki kluc. Kade vo Svetot edno Malcinstvo ima zadolzitelno vrabotuvanje i toa bez da gi ispolnuva ni bazicnite kvalifikacii. Makedoncite se tie koj ne se ramnopravni i toa e ovde paradoksot.

Te molam ne se sili so Albanska Diaspora i red drugi muabeti. Albasnkata Diaspora na sekoja prilika mene me vregja kako sum dosol od Karpatite. Sborite za Albanska Avtohnost i superiornost sprema drugite Drzavi na Balkanot. Dvojazicnost nema da gi stopira namerite za Golema Albanija naprotiv ke gi prodlaboci. Muabet za Podobar sozivot preku Dvojazicnost se obicna magla.
Јас имам само една држава, тука плаќам даноци и придонеси, тука планирам да си земам пензија, во Албанија или Косово си одам како турист.
Во ова држава и двајцата треба да си имаме исти права, не сум ја крив што твоите претци не можеа да ме асимилираат.
Не може мене англискиот да ми биде трет јазик, а тебе втор, уште во прво одделение сум обезправен.

Мораше да има квоти во вработувањето затоа што 100 години за албанците беше невозможно да се вработат таму кај не треба да се носи тежина или да се чисти.
Жртвување е, разбирам, може да се случи да се вработи неадекватен албанец пред повеќе подготвен македонец, ама ова жртва мораше да се прави, мораше да има поголем бран на вработување на албанци по државни институции не само за да се интегрираат и да бидат и тие дел на институциите на кои порано не им веруваа, туку и заради средтсвата кои ќе ги земаат преку плати и пензии.
Да си признаеме, бројот на албанци вработени по државни институции беше смешен.

Баба Рога не постои, ама се користи за да се плашат децата.[DOUBLEPOST=1480618528][/DOUBLEPOST]
E pile moe vo belgium site se belgijci ili swis site se swis a ne kako kaj nas
Vaka bes pari politicarite ne ebavaat kako ke im se digne i ne manipuliraat so golemi albanii,makedonii,srbii,....
Daj mu rabota i pari na narodort da vidis kako prijatelski ke bide nastroen
Па и тука со време треба сите да се викаме македонци, да имаме едно знаме и химна.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Glup, utre kadar na dui da te leci i da ti zbori na sluzben jazik a tvoj problem sto ti ne go znaes toj sluzben jazik. Nemoj samo da mi kazes deka ne bi mozelo nekoj ramkoven taka da pratat posto i onaka ima cel kup sto sedat doma. Na kraj krajeva zasto uopste da se dozvoli nesto takvo? Preku kur od komunjarski vetuvanja i nivnata "odlicna" strategija za nacionalni prasanja, lazea za imeto koe ke bese privremeno za nekoja nedela, go smenija znameto za da se digne ilegalnata blokada nekolku dena pred dobieniot spor da se oficijalizira, teritorijalnata podelba pa sega i ova. Kontinuirano ja prodavaat i unistuvaatat drzavata a gnidi sto nemozat da se snajdat i cekaat vrabotuvanje od zajko relativiziraat ovde. Ako ima kriminal od nekoj neka gi osudat, ama ovie treba da lezat za velepredastvo.
Ќе бидам малце строг со тебе, ако знаеш што е велепредаство и што е кривична и прекршочна казна добар си.
Вреѓањето на членови и симпатизери на СДСМ ќе го тргнам настрана.
Сакам само да ми кажеш кое е тоа велепредаство направено од страна на Зоран Заев за кое треба да му се суди?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јас имам само една држава, тука плаќам даноци и придонеси, тука планирам да си земам пензија, во Албанија или Косово си одам како турист.
Во ова држава и двајцата треба да си имаме исти права, не сум ја крив што твоите претци не можеа да ме асимилираат.
Не може мене англискиот да ми биде трет јазик, а тебе втор, уште во прво одделение сум обезправен.

Мораше да има квоти во вработувањето затоа што 100 години за албанците беше невозможно да се вработат таму кај не треба да се носи тежина или да се чисти.
Жртвување е, разбирам, може да се случи да се вработи неадекватен албанец пред повеќе подготвен македонец, ама ова жртва мораше да се прави, мораше да има поголем бран на вработување на албанци по државни институции не само за да се интегрираат и да бидат и тие дел на институциите на кои порано не им веруваа, туку и заради средтсвата кои ќе ги земаат преку плати и пензии.

Баба Рога не постои, ама се користи за да се плашат децата.[DOUBLEPOST=1480618528][/DOUBLEPOST]
Па и тука со време треба сите да се викаме македонци, да имаме едно знаме и химна.
Ако некој е помалку образуван што е келав ќе имаме само келави чистачи на клозети. Мене не ми смета и не се групирам во некоја рандом група. Смешно е за ова да се зборува сега. Секој кој е способен треба да успее.
Немам ништо против албанскиот може и во иднина да го доучам. Јас сум и за Албанци ако не сакаат да незнаат Македонски никој со сила не треба ништо да учи ама за тоа да си ги сноси последиците на своите дела.
За мене етничката припадност е работа на минатото не на иднината. Дури можеби најпаметно е да туриме англиски за официјален јазик и да заебеме цела глупост со јазиците. Дури и бугарите би се согласиле.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Да ти понудат и тебе и ти ќе продадеш, на прсти се тие што не продале.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Додека полемизираме за знамињата сдс поточно проливер за времме на изборна кампања си вработува партиски газолижачи

http://kajgana.com/antikorupciska-pobara-od-obvinitelstvo-da-otvori-istraga-protiv-opoziciski-funkcioneri

Антикорупциска побара од Обвинителство да отвори истрага против опозициски функционери

Државната комисија за спречување на корупцијата побара од Основното јавно обвинителство Скопје да отвори истрага против министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за незаконско распоредување и унапредување на вработени во МВР, по распишување на одлуката за предвремени парламентарни избори, што според комисијата, е кршење на членот 8-а од Изборниот законик на Македонија.

Комисијата денеска оваа одлука ја донесе на јавна седница, едногласно, откако претставка на Спасовски му поднел дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Оливер Андонов.

Известителот за овој предмет Фарие Алиу, ги прочита наводите на Андонов во претставката против Спасовски, дека на унапредените началници во МВР, Спасовски им ја зголемил и платата.............

А јадат :гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце::гомце: за позициски партиски вработувања и судир на интереси.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Пумпајте пумпајте бројки, а ако се повеќе од 13-15% сунет ќе си правам
Не знам искрено кај живееш ама вакви податоци се смешни..треба едноставно да прошеташ малце низ Западна Македонија плус Скопје и Куманово и јасна ќе ти биди ситуацијата....Најголеми градови после Скопје во Македонија се Куманово и Тетово поради огромниот прилив и наталитет на Албанското население претежно од соседните села како и од Косово...за споредба порано пред 15-тина години Битола и Прилеп беа најголемите градови после Скопје но бројката на Македонците драстично е во девалвација поради иселувањата и мизерниот наталитет ...дури една Струга со Лабуништа и Велешта како најголеми села го надвладеа тотално Охрид според бројката на жители....

Години наназад веќе Струга,Тетово и Куманово имаат највисок наталитет и експанзија во населението а Битола,Прилеп и Охрид умираат како градови..посебно Битола која важеше за втор најголем град а сега е пустина..па направи си Математика.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514

Ако се запосли неадекватен албанец пред адекватен македонец за една работна позиција или обратно тогаш не е тоа уживање на правата на етничка припадност. Тоа е тонење на институција предводена од партиски полтрони.
Запослување според етничка припадност треба на функциони на начин, каде има конкурс за адекватен македонц и адекватен албанец да влезе кој било во зависност од процентуалниот договор на таја етничка група.
Тогаш ќе имаме здрава институција која ќе биде во служба на граѓаните.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не знам искрено кај живееш ама вакви податоци се смешни..треба едноставно да прошеташ малце низ Западна Македонија плус Скопје и Куманово и јасна ќе ти биди ситуацијата....Најголеми градови после Скопје во Македонија се Куманово и Тетово поради огромниот прилив и наталитет на Албанското население претежно од соседните села како и од Косово...за споредба порано пред 15-тина години Битола и Прилеп беа најголемите градови после Скопје но бројката на Македонците драстично е во девалвација поради иселувањата и мизерниот наталитет ...дури една Струга со Лабуништа и Велешта како најголеми села го надвладеа тотално Охрид според бројката на жители....

Години наназад веќе Струга,Тетово и Куманово имаат највисок наталитет и експанзија во населението а Битола,Прилеп и Охрид умираат како градови..посебно Битола која важеше за втор најголем град а сега е пустина..па направи си Математика.
Во Скопје живеам и постојано ја шетам Македонија.
Скопје,Куманово,Тетово,Кичево,Струга, не се 100% албанизирани и не се само тие градови во Македонија.
За репер земи ја од 2002 картата на Македонија и целата територија споредија со кафеавите полиња
ќе видиш колкав е процентот.

И ако се 25 или 30% како што тврдат немаше да се плашат за да не ги загубат по насилен вештачки пат добиените права туку ќе прифатеа попис на двапати организиран[DOUBLEPOST=1480619928][/DOUBLEPOST]А најголема грешка на грујо во целава збрка што ја направи опозицијата е тоа што пред превремени избори во договорот од пржино НЕ БАРАШЕ ПРВО ПОПИС

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom