Во Скопје нема струење на воздух, ниту сончев зрак

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А зошто некој купува станови од вакви згради, мислам воопшто да не размислуваш долгорочно и со своја глава + цената на овие станови е страшно висока и не вреди за тие пари.
Подобро за тие пари да се купи некоја куќа на периферијата што за 10 години ќе биде навистина урбанизирано, а не сите во центар.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
А зошто некој купува станови од вакви згради, мислам воопшто да не размислуваш долгорочно и со своја глава + цената на овие станови е страшно висока и не вреди за тие пари.
Цената вредеше кога не беа напикани згради кај може и не може.
Која е мојата вина што сум купил стан кога населбата личеше на нешто, а сега комшивката може да ми гледа на кафе директно од нејзината тераса, а да најдеш паркинг место на уличката е рамно на бинго.
Како човек да размислува долгорочно кога урбанистичкиот план се прави по принципот „ко набије (подмачка) тај добије“?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Баце,а тие од 50-та до 99-та ко бисквити ќе бидат,посебно оние лего коцки градени за време на ес еф ер еј.. тежок фушерај се и тие,градени на брзина колку само да се има станови,а и новите не се посаглам нешто,предност е што се со современи материјали градени,ама се штедело и на нив и со полош квалитет се одошто треба.
Во СФРЈ се беше по JUS.Тоа што не беше по JUS не се пушташе во промет,а ако се направеше намерен пропуст во најмала рака се леташе од работа и а тоа се пишуваше во препораката.Кој еднаш направил грешка мнооооогу тешко по втор пат наоѓаше работа.Имаше и случаеви кога луѓе беа прогласувани за неподобни па не можеа ни земјоделие да работат оти никој не им ги купуваше крајните производи

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Барем не мора да одете кај комшијата да пиете кафе доволно е само да отворете пенџерето двете страни еден спроти друг и ем кафе ќе пиете и ем муабете ќе правете или уште поубаво само да скокнете право низ пенџерето кај комшиката;):)

Ама само ако те фати комшијата....:sneaky:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Цената вредеше кога не беа напикани згради кај може и не може.
Која е мојата вина што сум купил стан кога населбата личеше на нешто, а сега комшивката може да ми гледа на кафе директно од нејзината тераса, а да најдеш паркинг место на уличката е рамно на бинго.
Како човек да размислува долгорочно кога урбанистичкиот план се прави по принципот „ко набије (подмачка) тај добије“?
Хахахахахахаха Брееееееееј ама си ме изнасмеал да си'беш векот :)))))) се ова што го кажуваш точно е батенце, ама нема , кај нас институциите , поради жешкото , кај ке идат ? кај ке р'мбаат шо се заебааш ? пфф :)))
--- надополнето: 20 јули 2012 во 01:09 ---
Ама само ако те фати комшијата....:sneaky:
Е тек тогаш го обрал бостанот , и на ежот боцките :)))

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Добро де,ај нека не биде од 50-та..ама од 63-та па по 70-ти се такви..знам х случаи за вакви фушерајски згради..а во денешно време се речиси пред распаѓање..со испукани ѕидови,влага звучна и топлотна изолација нула..итн.. не се сите такви,ама има доста голем број..како што и денес не се сите фушерај,има и квалитетни градби.
Ако збориме за оние кули као градски ѕид, не си у право. Тие се градени баш да издржуваат јаки земјотреси. Е сеаа за звучна и топлотна изолација тоа може секој засебен стан да си направи, без притоа да ја загрозува сигурноста на зградата. А напротив, новоизградениве (90-денес) се тежок фушерај. Прво со електричната инсталација направена ко мало дете да спајао тачки-бројки, а понатаму и со водоводот каде цевките се во директен контакт со електриката. А знаеш добро што значи тоа.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Скопје врие со објекти-лепенки

Мерките за оддалеченост зависат од тоа дали се градат куќи, станбени и деловни објекти или, пак, редица згради што најчесто се градат по линијата на некој булевар

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=6281291332&id=14&prilog=0&setIzdanie=22616

Не да нема воздух за дишење.. утре со боци за кислород ќе одиме по улица..

Ми е жал што и Охрид постанува таков.. од Охрид ми е потеклото, а се шо праат исто праат ко в Скопјево..
бев три недели таму, се вратив понеделникот,, потопла вода за тој период немам видено.. а внатре во градот низ центар, поготово кај шо беше старата автобуска.. таму не се дише...
срамота...

Kajgana Shop

На врв Bottom