Војна за храна

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.341
Поени од реакции
10.210
На вибер го добив ова обавестување, е сега дали е луда теорија или навистина исполнување на теорија на заговор, ама треба да го препраќам на познати мои пријатели, со цел да дојде до будење на народот за тоа што не очекува и веројатно да се изнајде начин како овој рат за храна да се спречи.
Што мислите, има ли вистина во ова!?

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Кога ќе ми текне дека само пред околу година дена бевме на раб да го продадеме државното земјоделско земјиште на странци. Ако тоа не беше доволно за будење на рајата, препраќањето на Вибер пораки сигурно е вистинскиот начин (y)

Јас мислам дека треба да ја препратиш пораката.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.341
Поени од реакции
10.210
Кога ќе ми текне дека само пред околу година дена бевме на раб да го продадеме државното земјоделско земјиште на странци. Ако тоа не беше доволно за будење на рајата, препраќањето на Вибер пораки сигурно е вистинскиот начин (y)

Јас мислам дека треба да ја препратиш пораката.
Многу одамна, кога немавме телефони, вибери, мибери, соц.мрежи, пишувавме на лист хартија, па со неколку индига, за да ни излезат девет писма(така требаше, да се препрати на девет души), немавме фото копир и..и така...но еве сега лесна работа, отвори тема и ќе прочитаат стотици луѓе :)
Шала на страна, но мене ова на жалост ми личи на чиста вистина, човештвото допрва го чекаат страшни денови:(..ај ние постарите видовме убав живот, жал ми е за младите, за малите дечиња, која иднина ги чека:( од сите страни сардисани.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.909
Поени од реакции
42.604
Многу одамна, кога немавме телефони, вибери, мибери, соц.мрежи, пишувавме на лист хартија, па со неколку индига, за да ни излезат девет писма(така требаше, да се препрати на девет души), немавме фото копир и..и така...но еве сега лесна работа, отвори тема и ќе прочитаат стотици луѓе :)
Шала на страна, но мене ова на жалост ми личи на чиста вистина, човештвото допрва го чекаат страшни денови:(..ај ние постарите видовме убав живот, жал ми е за младите, за малите дечиња, која иднина ги чека:( од сите страни сардисани.
многу тажно тетке, ми ги насолзи очите. Си видела ти живот. Младите ќе се снаоѓаат.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.109
Поени од реакции
9.467
Со бубачки, скакулци и гуштери ли ќе се хранат!?
Да, одприлика тоа е планот.

Обичните луѓе ќе се хранат со протеин произведен од инсекти (скакулци на пример). Додека елитата ќе јаде говедина бидејќи скакулците не се кошер.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
A sho bidna so mesoto od laboratorija? Se otkazaa od ideata pa sega bubacki? Ne sum u tek sho kje se deshava so vas karnivorite.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.909
Поени од реакции
42.604
A sho bidna so mesoto od laboratorija? Se otkazaa od ideata pa sega bubacki? Ne sum u tek sho kje se deshava so vas karnivorite.
Зоки, мислев вегетаријанството ти беше фаза, како будизмот. Ти стварно си бил вегетаријанец.

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Зоки, мислев вегетаријанството ти беше фаза, како будизмот. Ти стварно си бил вегетаријанец.
Со години Рон, претераф со ќебапчињата од Турист, сега уште го плаќам данокот. Инаку уште сум будист, и таоист и магичар, алхемичар и Исусовец и Христијански атеист, зависи шо треба. Туку кажи шо бидна со месцето од лаб?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.341
Поени од реакции
10.210
Па малце на диета. Доста само хамбургери и буреци.
Алармот за узбуна одамна е активиран, но народов никако да мрдне од мртва точка, а светските лидери никако да се заложат да пронајдат мерки, решенија за гладта која му прети на целиов свет...а ке биде брзо.
Невидлива војна за храна се води и пак последиците паѓаат врз грбот на сиромасите, додека за парајлиите ќе нема зима..
Бројот на гладни луѓе никогаш не бил поголем до сега, 800 милиони луѓе гладуваат.
Па сакале, нејќеле, силом приликом ке бидеме на диета, ке немаме ниту пари, ниту прехрамбени производи.
Ама никој во државава не размислува за тоа, има "побитни "работи.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom