Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.390
Поени од реакции
84.643
Пиша за наци амблеми на официјални девизии на армии на држави, и јас ти ги постирав Вагнер и Русич дивизиите.

Овие вторите тероризираа уште од 2014 низ украина, после и официјално стапија во рамки на Руската армија.

Да ти постирам уште вакви, сакаш?
Не. Ти ми постуваш исто што и текстон погоре, за тоа како Украинците сами си шарале наци обележја на шлемовите.
Ова не се ни руски војници, туку на Вагнер. Небитно. Битно не ме интересира што Украинецот, или Русот си пишал на маица. Јас ти посочив на официјални амблеми на воени единици на Украина. Дивизии нивни, на нивната армија. Како Азов, кој имаше амблем ист како Дас Рајх. И уште една дивизија.
Малку сметаше тој отворен нацизам, па ги оставија во Мариупол.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.419
Поени од реакции
23.277
Situation southwest of Donetsk: Ukrainian Army retook again the town of Novodarivka while troops are trying to enter in Levadne, which was vacated by Russian Army. In addition, Ukrainian forces made some advances west of Novodonets'ke. On the other hand, the town of Makarivka is now contested following Russian counterattack.

IMG_20230613_062043_885.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.419
Поени од реакции
23.277
Се стиши нападов на ВСУ колку што пратам. Мене барем ми нема логика таму зошто нападнаа, дали дефокус дали па навидум лесна мета за земање на територија колку толку. Да речеме да пробијат и дојдат до руската линија, ја пробиваат и неа. Што потоа, Мариопул е на 100 километри, а до таму уште линии на одбрана има.

Мислам дека нападот накај Токмак им беше најсилниот ас те место со најголема добивка доколку имаат успех, затоа и Леопарди и Бредлиња имаа таму.

Ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата, гледам дека и западњаците почнаа со статии во кои се прашуваат украинските тактики и цели.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.497
Поени од реакции
35.240
Украинциве и тие последни неколку хеликоптери што ги имаат, ги спичкаа на Бахмут Артемовск.

Автоматски споено мислење:

Јаки кадри, кој може да гледа... Кој не може што да му правам.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.497
Поени од реакции
35.240
Еве на твитер (она од претходниот пост), за тие што не можат да отворат. Рововски борби.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.146
Поени од реакции
13.495

Малце перспектива околу тоа што се случува после рокање на бранат.

Видете 2-3 дена траеше наративот дека Русија е . Истрчаа тука и на форум, и во медиуми. Еве гледаме прават објективна истрага исто така. Исто како и Буча.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.497
Поени од реакции
35.240

Koja e логиката да си уништуваш луѓе и опрема низ вака густо миниран терен? Леминзи ебaгo.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924

Koja e логиката да си уништуваш луѓе и опрема низ вака густо миниран терен? Леминзи ебaгo.

Овие глупи се или одат на спремање. Со сиот ум на сред бел ден по асфалтен пат се движат кон линијата на фронтот.

Kajgana Shop

На врв Bottom