- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.499
- Поени од реакции
- 13.780
И што е поентава?![]()
За ова ли е?
Последно уредено:
И што е поентава?![]()
Целата воена акција уште на почетокот се вртеше околу Керсон. Не ми се верува дека е можно сценарио каде што ќе го изгубат.Во Херсон пред војната имало 280 илјади жители, со околните села уште повеќе, пола да си отишле до сега, пак има останато над 150 илјади, русите сакале да евакуираат 60 илјади, значи пак има над 100 илјади кој ќе останат.
Причината за евакуацијата може да е ова подолу, украинците ја бонбардираат браната постојано и можеби ќе успеат да ја бутнат, па можеби ги евакуираат тие 60 илјади кој би биле поплавени.
Има доста слики и видеа од вчерашниот неуспешен обид во Херсон,
ако се сеќавате пред месец дена рерков дека русите нема да дозволат да ги изгубат Купјанск и Изум бидејќи е премнугу блиску и ќе пратат засилување, они за моја грешка (и нивна несреќа) не мрднаа со прст, исто и за Лиман не беа нешто посебно заинтересирани и поставија одбрамбени позиции кој изгледа нема лесно да се пробијат.
Колку и да не се грижеа за Харков, сега за Херсон ќе мора да дадат се од себе да го задржат, имаа 2 месеци да префрлат доволно војска, ако случајно го загубат нека се спакуваат и слободно нека се вратат и отд Урал, нема никакво оправдување, ќе биде целосен дебакл, слободно Путин може да и ја даде цела земја на Америте и барем ние во Европа да не пропаѓаме.
Во секој случај и да е под закана опстанокот на Херсон, можат да нападнат овие од Белорусија.Целата воена акција уште на почетокот се вртеше околу Керсон. Не ми се верува дека е можно сценарио каде што ќе го изгубат.
Ако го изгубат Керсон, ќе биде страшен воен удар за Русија во оваа војна и ПР пораз од кој не верувам дека Путин политички ќе се опраи. Но има кој да го замени …
Автоматски споено мислење:
А башка повлекувањето од тампон зоната, ќе им даде отворени раце да бомбардираат без да внимаваат на цивили.
Деновиве изгледа.А кога се очекува тој напад ?
Веќе е започат.А кога се очекува тој напад ?
Јас колку што гледам по телеграм групите борбите во Херсон веќе трајат 2-3 дена, можеби веќе почнала контраофанзива на украинците, пошто гледам големи загуби имаат што од техника што од луѓе, единствено ако спремаат некоја уште поголема офанзива.