Епа тоа е поентата. Затоа Русија настапи со 200 000 - 250 000 војници. Едноставно веќе си има сепаратисти кои се искусни на теренот во Украина.Туку само мене ми е сомнителни дека само Вагнерци, Чеченци и трупи на ДНР/ЛНР гледам? Руска армија речиси и да нема на терен.![]()
Па гледај ги проукраинците што пишуваат тука.Наводно ВСУ ја преместиле речиси цела артилерија од Донбас во Херсон, затоа и големите загуби и во луѓе и во територија таму.
Патем кога веќе го спомнав Херсон.
Прегледај го приврзокот 340751
Русите помагаат со авијација, ракети и опрема, али во глобала борците на ДНР и ЛНР се тие што гинат на терен и што освојуваат села и градови. Со месеци (години) е така.Туку само мене ми е сомнителни дека само Вагнерци, Чеченци и трупи на ДНР/ЛНР гледам? Руска армија речиси и да нема на терен.![]()
Јас до сега не видов никави повикувања на преговори од Русите периодов. Дај баш да прочитаме или од ракав истресе дека барале преговори? Па ќе ја тресеа другата темата едноклеточните амеби ако имаше такво инфо.Ја па мислам пробуваат да одржат некаков stalemate. Да го намалат интензитетот на војување. Русите се и едини кој бараат некакви преговори.
Нормално нема да видиш, ти дркаш на Русија секакоЈас до сега не видов никави повикувања на преговори од Русите периодов. Дај баш да прочитаме.
Не ме цитирај ако не знаеш муабет да праиш. Имаш изјава на Песков дека Украина се повлекла од преговори.Јас до сега не видов никави повикувања на преговори од Русите периодов. Дај баш да прочитаме или од ракав истресе дека барале преговори? Па ќе ја тресеа другата темата едноклеточните амеби ако имаше такво инфо.
Делумно се согласувам дека садизмот има надминато секакви граници.Садизмов у војнава надмина секакви граници. Откако Азовциве кастрираја руски војници, имаше на телеграм видео што не можев да го изгледам ниту 5 секунди од ко сфатив што стануе збор. Кастрација на украински војник снимено и аплоадирано. А уште позагрижувачки е што има такви јебени садисти на интернетов што се диват на ова.
Дивљаштвово на Русија и Украина ги прелеа дури и најзабеганине работи од војнава у екс Југославија. У пички матер и човештво и рат.
Ако веч решаваш да утепаш POW што е исто таке ретардирано, барем дај му брза смрт пичка му матер. Ова све под дрога е.
Мене ми смета кастрацијата у глобала освен ако не е наменета врз педофили и тоа live за да таквите копилиња не можат да направат злочин на никого.Делумно се согласувам дека садизмот има надминато секакви граници.
Поконкретно не ми смета кастрацијата пред камери, туку ми смета врз кого ја вршат истата.
Треба да емитуваат директен пренос од кастрацијата на ѓубрињата од луѓе наречени политичари кои ги доведоа до ова дереџе, еве јас лично би прифатил враќање на радиодифузна такса под услов секој ден на МРТВа да се емитува директен пренос од минимум 10 (ДЕСЕТ) кастрации на анти-македонски паразити, верувам дека за жал имаме богат фонд на такви гнаси од суштества, а кој мора под итно да се испразни до чиста нула.