Војната на патиштата

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.849
имаше еден пред 15-20 години што возеше со преголема брзина и од улицата влета во кафиќот кај ТЦ Зебра и усмрти жена која седеше на маса во кафиќот.... мислам дека тој доби најголема казна за сообраќајка до тогаш... Мислам дека има дело ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ ОПШТА ОПАСНОСТ СО СМРТНИ ПОСЛЕДИЦИ, само не знам колкави се казните по тој член...
Од 4-20 години. Затоа јас погоре пишав заборавете на доживотна, најмногу што ќе му дадат е 20 што е и највисоката, ама и толку не верувам дека ќе добие, ќе му најдат олеснителни околности, млад, неженет, застанал кога ја удрил, се кае за делото и тн... Еве јас би рекла дека ќе добие 10 години највеќе заради притисокот на јавноста. Иначе 6-7.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.698
Поени од реакции
4.609
Од 4-20 години. Затоа јас погоре пишав заборавете на доживотна, најмногу што ќе му дадат е 20 што е и највисоката, ама и толку не верувам дека ќе добие, ќе му најдат олеснителни околности, млад, неженет, застанал кога ја удрил, се кае за делото и тн... Еве јас би рекла дека ќе добие 10 години највеќе заради притисокот на јавноста. Иначе 6-7.
I ke odlezi pola kazna, i zakonski moze da pobara da bide pusten na uslovno za ostatokot od kaznata.. taka pravat site, apelacija dozvoluva posto zatvorite se prepolni..

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.180
Поени од реакции
11.947
ја иступивте тотално.........направено е убиство ,загрозен е сообраќајот и учесниците , ваквите се темпирана бомба............најстроги санкции за сторителите за во иднина ништо вакво да не се случи повеќе

пешаците се најранлива категорија и треба да знаат како да постапат за да се САМОЗАШТИТАТ,нема тука кој има предност, лимот се витка и исправа , здравјето не се враќа,треба да се вразумат сите конечно и да сватат суштински работи......изгубеното здравје не се враќа, не може да трчате преку улица без разлика дали сте во право додека не застанат да ве пропуштат
Прашањето е само кој да ги спроведи тие најстроги казни, ништо повеќе.

Posle tolku tmurni textovi eve edno malo muzicko osvezhuvanje.
Ako nekoj se pronajde neka kazhi koj e :D

Би им одзел на сите возачка, трајно. Оди после вози кај ќе ти прдни и како ќе ти прдни. Пешки, на точак или со јавен превоз.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.509
Поени од реакции
8.263
Би им одзел на сите возачка, трајно. Оди после вози кај ќе ти прдни и како ќе ти прдни. Пешки, на точак или со јавен превоз.
Nekni chitav, sekoj vtor zastanat skopjanec bin za nekakov prekrshok kaznet( bez vozachka,neregistrieana,prebrt,alkohol....)

Vo prevod, pola sopjani od forumov se od toa veselo drushtvo.
Znachi ne baraj zdrava diskusija.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.180
Поени од реакции
11.947
Nekni chitav, sekoj vtor zastanat skopjanec bin za nekakov prekrshok kaznet( bez vozachka,neregistrieana,prebrt,alkohol....)

Vo prevod, pola sopjani od forumov se od toa veselo drushtvo.
Znachi ne baraj zdrava diskusija.
Мора ригорозни казни да се воведат, за да се среди нешто воопшто.
Казните секако да не бидат од типот, ќе кренам телефон и завршена работа.

Прво парични огромни, втор ист прекршок во рок од 5 години трајно одземање возачка.
Има бајчиња сите да бидат и да си легнат на брашното.

Само треба и пешаци да се казнуваат, не само возачи пошто и тие и какви ги има па,... ене да оди Велес човек треба само и да ги види како скокаат ко Ирваси од тротоари „само затоа шо имало пешачки и имал предност“ и ќе ти се тупоса пред кола од нигде никаде. Ако не си ги отвориш 20 како возач му еба мајката на некој, ќе го крениш на хауба.

Треба казни за сите воопшто и ќе се нормализираме малку од малку.
За овие со тротинети електрични да не ни почнувам муабет...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.415
Поени од реакции
30.879
This.
Вака, јас сосема ги разбирам родителите на Фросина, нивната болка, огорченост, тага, жал и се останато, ама некако ко да сакаат да креираат малце повеќе од потребното агресивен наратив околу случајов. Некња ја гледав КОД емисијата и интервјуто со таткото на Фросина, и на прашањето што има да каже за прес конференцијата на родителите на Васил тој рече дека не го признава тоа и дека е лицемерно, ајде ок можеби и е, не навлегувам подлабоко, а второ вика Васил стори убиство со умисла, поточно однапред го знаел тоа и планирал, нешто у тој фазон беше да не барам на видеото и да не цитирам сеа. Чекај малце друже, како тоа го планирал?? Планирале Палчо и компанија да ја упукаат Вања, а Васил не планирал ништо туку не размислувај со тоа лејката зелена дека може да направи беља. Да, убиство, да, треба да лежи максимално, ама дека планирал унапред да ја гази Фросина малце е безвезе констатација. Пак ќе кажам, сфаќам дека имаат огромна болка и дека ништо не може да ги утеши во моментот, ама вакви изјави не се во ред според мене. Со нив сум 100% за случајот да се истурка до крај и Васил да ја добие максималната казна, да не помисли некој дека го бранам Васил или слични работи.
Сега ќе излезе Буревесник со ексклузивни факти дека Фросина му должела 1000 евра на Васил

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.849
Откажале присуство на подкаст и некоја си емисија родителите, откако потврдиле дека ќе одат, со изговор, да не налевале бензин во оганот и да не навлекуваат поголем гнев.

Ова со овие родителиве та едните, та другите ги премина сите граници на нормалното. Има еден филм https://m.imdb.com/title/tt0043338/
човек е заробен во урнатините и случајот стана толку актуелен што почнаа сите да одат ко божем којзнае која сензација се дешава, па панаѓури, шеќерна волна, играчки се продаваат, рингишпили и триста чуда, заборавија дека човекот треба да се извади од урнатините. Новинарите ко лешинари за малце гледаност, луѓето ко муви без глави пола за сеир, пола не ни знаат за што се таму. Е исто.
Со драмите на родителите се заборави дека некој правда чека. И не е под урнатини заглавен, него три метра под земја.

Господ да ме прости ама нема да ми биде чудно да почнат и за реклами да ги викаат. И да одат.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.509
Поени од реакции
8.263
Сега ќе излезе Буревесник со ексклузивни факти дека Фросина му должела 1000 евра на Васил
Abe da ne rechat zhenska mu bila i koga go videla v kola so nekoja druga od ljubomora skoknala za da go tepa ama se zaebala vo procenkata

Член од
14 јануари 2025
Мислења
44
Поени од реакции
76
Пет парачки причи стана темава ...
Клошарот пијан,нашмркан од magic dust, башка искомплексирано говедо, башка не му е првпат удира со 130 во девојче на пешачки премин.
Дали треба да добие доживотна ? Да.
-Дали ќе добие ? Не. Најмногу 20 години.
Мислам дека е навистина доста од сарказам и иронија на темава и филозофирање од типот "дали можела да скокне да се спаси" итн итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom