Восочни револуционери

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Pogresno nasoceni sredstva vo momentot koga na Makedonija i se zakanuva ekonomska kriza. Obemot na rabota kaj najgolemiot del privatni firmi e padnat na minimum odnosno prezivuvanje. Namaleni se platite, simnata e hranarinata i patnite trosoci, taka privatnite firmi se spravuvaat so ekonomskata kriza. Za zal Gruevski i negoviot tim takozvani kindergarden boys ne reagiraat na istiot nacin kako i privatnicite samo od prosta pricina sto ne se raboti za nivni pari.
Да да знаеме.
А вие сте толку загрижени, кутрите
Требаше парите на вас да ви ги дадат:tapp:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Ti odgovoriv.

Normalno deka nie sme si makedonci mene ic ne mi cue koj sto ke kaze.

Molam moderatorite da reagiraat, ova veke gi nadminuva site granici.

Ne mi zbori za Sremski front dedo mi nosel sarac

Idi reci mu nesto protiv jugoslavija ke ti go napika saracot od mestoto kaj sto seres ( vo tvoj slucaj zboris )
хммммммммм
колку години има дедоти бе ??? на колку години носел шарац на сремски фронт?? на 15-16 гподини на колку?? нејади маслинки ако збориме за активности и чии предци учествувале повеѓе во ослободителни движења кажи, неколку мој предци се народни херои!! а ти што го спомнуваш сремски фронт и дедоти кој ве ебе и двајцата, збориме сега за восочните фигури и ај да не идеме оф топик но дедоми, му бил втор по команда на Михајло Апостолски, умре со зрно од пушко митралез во глава, кое го носеше во глава некој си 45 години мање више, стално кога кога ке добиеше напад на мигрена пцуеше и тито и југославија и удба и кос и се живо, бил инструктор во Катланово на егејските партизани, меѓу првите бил кој влегле во скопје кога се ослободувало тоест он бил со топот што ги рушел митралеските гнезда во пајко мало девет куки со митралески гнезда лично има срушено, и ти дедоти имал носено пушко митралез па преку кур, а да не те лаже дедоти случајно??? да не бил од оние со сведоци што зимале пензија а ?

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Пак ќе речам земи историја и прочитај, ти би удрил и би се заебал, на СССР би удрил оти Бугарија капитулира 1944.:toe:
Znaci edina solucija mu ostanala Italija. Toa e toa, nema zaveri.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Znaci edina solucija mu ostanala Italija. Toa e toa, nema zaveri.
Оф топик
Се надевам дека тој што ти е на сликата повеќе знае историја од тебе.:toe:

П.С. Знаеш кога Италија капитулира.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Pogresno nasoceni sredstva vo momentot koga na Makedonija i se zakanuva ekonomska kriza. Obemot na rabota kaj najgolemiot del privatni firmi e padnat na minimum odnosno prezivuvanje. Namaleni se platite, simnata e hranarinata i patnite trosoci, taka privatnite firmi se spravuvaat so ekonomskata kriza. Za zal Gruevski i negoviot tim takozvani kindergarden boys ne reagiraat na istiot nacin kako i privatnicite samo od prosta pricina sto ne se raboti za nivni pari.

Чудно, кај беше да се буниш кога беше криминалната приватизација 1993-1996 година, кога се испокраде државниот капитал, поради што Македонија е на ова економско дереџе?

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Оф топик
Се надевам дека тој што ти е на сликата повеќе знае историја од тебе.:toe:

П.С. Знаеш кога Италија капитулира.
De bre covek kazi sto sakas da kazes ne samo me prasuvaj ovde.

Да да знаеме.
А вие сте толку загрижени, кутрите
Требаше парите на вас да ви ги дадат:tapp:
Dokazi dete Dokazi

Edina firma sto ja privatiziravte ( octa ) ja usravte i plus Makedonija plati osteta :smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ај да видиме дали е така. Ако се намалат даноците ке мора да се намалат платите на администрацијата( ти така викаш). Ако се намалат платите на администрацијата( да речеме од 15000 на 12000) тие 100 000-200 000 луѓе( поима неам колку се точно) ке имаат по 3000 ден помалку пари за трошење. Тоа значи тие 100 000-200 000 луѓе нема да можат да ги купуваат сите производите што досега ги купувале!! Тоа значи дека увозот и продажбата на твојата фирма може уште повеке да се намали.:toe:
Bravo be...logika U CENTAR...:) ...ti li se rasfrlase so " ikonomija" i se raspravase so edno umno devojce tuka nekade na forumov????
...da ne si mu slucajno student na toa finansiskiot minister...za nikade...debelkiot..???? :)
......jebo vas blagi rimski papa...koja logika....koi dunsteri....:)

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Зошто знаев дека од толку едноставно прашање и одговор, ке почнеме со демагогии и комплицирање.

Добро бе Монти, се читаш ли?
Се читам бе брате. Кажи ми дали ти се читаш??
Те прашувам затоа што го подржа Елехмк кој за Тито напиша:

одобрил значи од него зависело ...
а Братот сака да укаже дека морал и прифатил ...
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2532154&postcount=33

Ај сега објасни ми како тоа он морал да прифати создавање на македонска држава??:tapp: Никоја голема сила не го присилувала да прифати создавање на Македонска држава!!( Твоето писмо го потврдува тоа) Така да он можел како и Кралството Југославија пред него да не дозволи да се формира Македонска држава.
А од друга страна да тврдиш дека Македонците биле воено толку силни, па затоа Тито морал да им ги прифати нивните барања е смешно.:toe:

Македонците кои беа незадоволни- автономистите, Тито и службата ги ликвидираа.
Точно, ги ликвидира затоа што не му одговараше Македонија да биде независна држава. Му одговараше да биде федерална држава во рамките на СФРЈ. Затоа одобри да се создаде федерална Македонија и не одобри да се создаде независна Македонија.

Тито го спроведе на дело договорот меѓу Британија и СССР, да оневозможи суверена македонска држава која би барала обединување со окупираните делови од Бугарија и Грција.

А ти да беше претседател на независна Македонија во 1945 што ке направеше? Ке им објавеше војна на Грција и на Бугарија знаејки дека големите сили се против таа идеа?? Ке придонесеше за смрта на илјадници Македонци без притоа да ја оствариш целта за обединета Македонија?

Тито ништо ниту одобрил ниту создал, туку изврши саботажа и агресија врз Македонското Народноослободително движење преку отстранување на македонските интелектуалци кои имаа за цел целосно самостојна држава.
Сам си се фаќаш во стапици.Од една страна викаш дека Тито ништо не одобрил, а од друга дека Македонците се бореле за Независна Македонија. Ако се бореле за независна Македонија тогаш ај објасни ни на сите нас зошто тоа не било остварено? Да не е можеби затоа што на Тито не му одговарало и не го одобрил??

ПС: Не сите Македонски интелектуалци се залагале за независна Македонија. Огромен дел од нив се залагале за Македонија да биде вклучена во федерација, дали е тоа Балканска или Југословенска. Тие луѓе биле многу практични, затоа што знаеле дека Независна Македонија ке имала многу повеке проблеми, нешто за што сме сведоци денес. Постоиме како независн држава ``веке`` 18 години, а со сите соседи имаме огромни нерешени проблеми.

Македонската држава беше прогласена од Македонците, а присилно внесена во федерацијата.
Изгледа не си ја прочитал декларацијата донесена на заседанието на АСНОМ. Тамо е одлучено Македонија да биде федерална држава во рамките на Југославија

Bravo be...logika U CENTAR...:) ...ti li se rasfrlase so " ikonomija" i se raspravase so edno umno devojce tuka nekade na forumov????
...da ne si mu slucajno student na toa finansiskiot minister...za nikade...debelkiot..???? :)
......jebo vas blagi rimski papa...koja logika....koi dunsteri....:)
Абе момче ако имаш забелешка на кажаното тогаш почни конкретно да дебатираш.
Ако не ке ти советувам да не се брамираш со речникот на Љубомир Фрчковски, кој самиот по себе е трагичен, а камоли кога ти го употребуваш.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Што зборуваш ти бе лепи.Кој се тие приватници?Да не се приватниците кои станаја приватници за време на валканата приватизација на месијата Бранко?Која хранарина бе и за каква патарина ти зборуваш?Која приватна фирма дели хранарини и патарини?.Ти изгледа живееш во некој филм каде сите до пред накое време живееле среќни и весели па кога дошол ДПБНЕ му ги разебал сите сметки.За нас кризата е почната уште пред 19 години и сега сигурно не не погаѓа толку.Се искради се што можеше да се искради,се разеба се што можеше да се разеби и ти сега си слушнал на ТВ како многу пари се трошеле од некои како Ушло или Шеќерка и ќа ми кажуваш за патарини.Луѓето на кои му се затворија фабриките леб немаат да јадат веќе 19 год ти зборуваш за св.криза.и за некакви хранарини и патарини кој приватник не може ни да ги замисли а не па да ги даде.Или можеби мислеше на хранарините кои се делат во текстилните погончиња каде жените работат од утро до мрак?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Зошто знаев дека од толку едноставно прашање и одговор, ке почнеме со демагогии и комплицирање.

Се читам бе брате. Кажи ми дали ти се читаш??
Те прашувам затоа што го подржа Елехмк кој за Тито напиша:

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2532154&postcount=33

Ај сега објасни ми како тоа он морал да прифати создавање на македонска држава??:tapp: Никоја голема сила не го присилувала да прифати создавање на Македонска држава!!( Твоето писмо го потврдува тоа) Така да он можел како и Кралството Југославија пред него да не дозволи да се формира Македонска држава.
А од друга страна да тврдиш дека Македонците биле воено толку силни, па затоа Тито морал да им ги прифати нивните барања е смешно.:toe:

Точно, ги ликвидира затоа што не му одговараше Македонија да биде независна држава. Му одговараше да биде федерална држава во рамките на СФРЈ. Затоа одобри да се создаде федерална Македонија и не одобри да се создаде независна Македонија.

А ти да беше претседател на независна Македонија во 1945 што ке направеше? Ке им објавеше војна на Грција и на Бугарија знаејки дека големите сили се против таа идеа?? Ке придонесеше за смрта на илјадници Македонци без притоа да ја оствариш целта за обединета Македонија?

Сам си се фаќаш во стапици.Од една страна викаш дека Тито ништо не одобрил, а од друга дека Македонците се бореле за Независна Македонија. Ако се бореле за независна Македонија тогаш ај објасни ни на сите нас зошто тоа не било остварено? Да не е можеби затоа што на Тито не му одговарало и не го одобрил??

ПС: Не сите Македонски интелектуалци се залагале за независна Македонија. Огромен дел од нив се залагале за Македонија да биде вклучена во федерација, дали е тоа Балканска или Југословенска. Тие луѓе биле многу практични, затоа што знаеле дека Независна Македонија ке имала многу повеке проблеми, нешто за што сме сведоци денес. Постоиме како независн држава ``веке`` 18 години, а со сите соседи имаме огромни нерешени проблеми.

Изгледа не си ја прочитал декларацијата донесена на заседанието на АСНОМ. Тамо е одлучено Македонија да биде федерална држава во рамките на Југославија

Абе момче ако имаш забелешка на кажаното тогаш почни конкретно да дебатираш.
Ако не ке ти советувам да не се брамираш со речникот на Љубомир Фрчковски, кој самиот по себе е трагичен, а камоли кога ти го употребуваш.
Добро де не сечи одма :).....еве ова погоре околу Македонија РЕТКО ИЗДРЖАН КРАТОК КУРС, кратко и јасно..за ова пацериве овде наоколу кои од политика појма немаат ни од П...........и кои само кога ќе ја скршат својата , ќе научат дека со глава низ зид може да се помине...., ама само со туѓа глава:)
- сепак : администрација има помала плата, помалку купува, фирмата на она момчето има помалку работа на увоз...ептен вриштеше за зезање...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom