Восочни револуционери

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Neznam sto da ti kazam, vreme e patriotizmot da go nasocime kon segasnosta i idninata. Balkanot e kriticno mesto za cepkanje niz istorijata. Mora vo site sosedi da gledame prijateli i samo taka ke gi izlecime ranite od minatoto.

Постов ќе ти беше на место само ако Македонија беше на Скандинавскиот полуостров а не на Балканот. Што правиме со тоа што соседите во нас не гледаат пријатели само глумат пристојност, а нивните намери се .....ма што да пишувам сите ние ги знаеме, само што некои овде се прават на тошо.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Глупости. Тито ништо не морал да прифати. Ако сакал можел да ги држи Македонците без да им даде држава. Погледни што се случува со Курдите во Турција и ке ви стане јасно. Тито не го одобри креирањето на Македонија затоа што ги сакал Македонците, туку затоа што повеке му одговарало да има федеретивна Македонија во СФРЈ, отколку да има незадоволни Македонци кои ке прават проблеми во Федерацијата.
Добро бе Монти, се читаш ли?

Македонците кои беа незадоволни- автономистите, Тито и службата ги ликвидираа.

Тито го спроведе на дело договорот меѓу Британија и СССР, да оневозможи суверена македонска држава која би барала обединување со окупираните делови од Бугарија и Грција.

Тито ништо ниту одобрил ниту создал, туку изврши саботажа и агресија врз Македонското Народноослободително движење преку отстранување на македонските интелектуалци кои имаа за цел целосно самостојна држава.

Значи Тито може да ни биде само ограничувачки фактор во нашата историја во негативна конотација кога станува збор формирањето на Македонската држава и никако поинаку.

Македонската држава беше прогласена од Македонците, а присилно внесена во федерацијата.

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Патриотизмот е насочен кон сегашноста но поткрепен со минатото за подобра иднина. И не знам до кога реченицата дека Балканот е критично место за цепкање по историјата. Кажи ми ти кое место на земјината топка не е критично место за чепкање по историјата( Северна Ирска, Баскија, Курдистан, Палестина, Индиа-Пакистан, Израел- Палестина, Средна Америка, Тајван- Кина.....) Кога не сме гледале во соседите пријатели? Затоа што секогаш сме ги гледале, затоа и не зафркавале. Па заради нашите „пријателски“ односи со сите нив им дадовме дури и територии од Македонија и немој те молам да кажуваш дека ние сме непријателски настроени.
Pameten covek ne preimenuva aerodrom so cel provokacija, pameten covek ne pravi spomenik so istata cel. Pameten covek vleguva vo Nato i EU pa posle gradi sto mu dusa saka.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Со намера да биде целосна со Егејски и пирински дел ...
на емисијата на Ефтов има нешто и за Темпо ... кога се планирало да се оди на СОлун ...
само ја како шо разбрав сето тоа било запошотено за на крај да биде веќе доцна кога дошле и англичаните доле ...

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Na Tito mu bilo polesno da udri na TRST zatoa sto Italija bese fasisticka zemja. Grcka vo II sv vojna bese na dobrata strana. Odtuka i mesanjeto na Velika Britanija i ostali. Spored mene togas trebalo da se iskoristi da se udri na Pirinska bidejki Bugarija bese so nacistite.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Јас мислам дека со малку поинакво име и потпис,ќе имаме уште еден квалитетен дискутант на овој форум,вака само си ги намалуваш шансите твоите мислења да бидат прифатени како непристрасни,реални и навистина корисни за Македонија и Македонскиот народ.
П.С.:Се вратил Бранко,јак кур ако се вратил,да не беше умрен досега ебаго?:tapp:
ВОСКРЕСНА БРАНКО:pos2: А КУРОТ НЕЗНАМ ДАЛИ ВООПШТО НЕКОГАШ МУ БИЛ ЖИВ ПА СЕГА ДА СЕ ВРАТИ,уствари луѓе бе гледам еве со години само ни ебат матер и тоа секоја политичка партија, од најголема до најмала, и секој влага у политика за профит ама неможам да се начудам на вљубениве во бранко бе:toe::tapp:

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
ВОСКРЕСНА БРАНКО:pos2: А КУРОТ НЕЗНАМ ДАЛИ ВООПШТО НЕКОГАШ МУ БИЛ ЖИВ ПА СЕГА ДА СЕ ВРАТИ,уствари луѓе бе гледам еве со години само ни ебат матер и тоа секоја политичка партија, од најголема до најмала, и секој влага у политика за профит ама неможам да се начудам на вљубениве во бранко бе:toe::tapp:
potpisov sto go imas, za tebe li vazi toa ?? :pos2:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Na Tito mu bilo polesno da udri na TRST zatoa sto Italija bese fasisticka zemja. Grcka vo II sv vojna bese na dobrata strana. Odtuka i mesanjeto na Velika Britanija i ostali. Spored mene togas trebalo da se iskoristi da se udri na Pirinska bidejki Bugarija bese so nacistite.
и глуп си или каков си ??? ај земи некоја книга прочитај, го почитувам тито но несум заљубен у него како ти, за сремски фронт шоги испратил македоснките партизани па семски фронт бе бил покољ за партизаните или незнаеш?? една герванска бригада, год ржела цел сремски фронт само зада обезбедат отстапница на германските трупи кој ја напуштале грција , и си го држеле фронтот дур не се повлекол и последниот германски војник, па потоа и тие сисе повлекле,јебига небнило победа тоа, со 75,000 загинати од југословенска страна далеку од победа, повеќе чатал било пред русија,е сега збориш за трст па трст е окупиран бе од страна на југославија, и тоа нецели 30 км квадратни ептен голема територија и тоа начекале село без кучиња кога го окупирале и тито си го користе после како џокер долги години да човекот си бил супер играч и маме ебел, арно ама многу лесно можела и егејска македонија да се добие ама старово знаел дека доколку се соедини егејска со вардарска , македонија не останува во сфрј и тука убаво изиграл, треба уште ??? а потписот тие наменет тебе и на таквите ко тебе иди кај бране ајде малце пушење нее на одмет

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Neznam sto da ti kazam, vreme e patriotizmot da go nasocime kon segasnosta i idninata. Balkanot e kriticno mesto za cepkanje niz istorijata. Mora vo site sosedi da gledame prijateli i samo taka ke gi izlecime ranite od minatoto.
Но дали по секоја цена?

и дали не се согласуваш дека без историја народот е како куче без педигре?

но можеби за тебе е доволно нели почетокот од 1991 ... како изроди ние дојдовме од никаде нигде без никаква историја а?
или пак можеби и ти си со грчкиот став дека тито не измислил и создал `44-45?
не ми одговори или не ти одговара да ми одговориш?

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
не ми одговори или не ти одговара да ми одговориш?
Ti odgovoriv.

Normalno deka nie sme si makedonci mene ic ne mi cue koj sto ke kaze.

и глуп си или каков си ??? ај земи некоја книга прочитај, го почитувам тито но несум заљубен у него како ти, за сремски фронт шоги испратил македоснките партизани па семски фронт бе бил покољ за партизаните или незнаеш?? една герванска бригада, год ржела цел сремски фронт само зада обезбедат отстапница на германските трупи кој ја напуштале грција , и си го држеле фронтот дур не се повлекол и последниот германски војник, па потоа и тие сисе повлекле,јебига небнило победа тоа, со 75,000 загинати од југословенска страна далеку од победа, повеќе чатал било пред русија,е сега збориш за трст па трст е окупиран бе од страна на југославија, и тоа нецели 30 км квадратни ептен голема територија и тоа начекале село без кучиња кога го окупирале и тито си го користе после како џокер долги години да човекот си бил супер играч и маме ебел, арно ама многу лесно можела и егејска македонија да се добие ама старово знаел дека доколку се соедини егејска со вардарска , македонија не останува во сфрј и тука убаво изиграл, треба уште ??? а потписот тие наменет тебе и на таквите ко тебе иди кај бране ајде малце пушење нее на одмет

Molam moderatorite da reagiraat, ova veke gi nadminuva site granici.

Ne mi zbori za Sremski front dedo mi nosel sarac

Idi reci mu nesto protiv jugoslavija ke ti go napika saracot od mestoto kaj sto seres ( vo tvoj slucaj zboris )

Член од
17 јануари 2009
Мислења
703
Поени од реакции
703
Брат без никаква навреда ама прочитај малку историја, истите оние во Педеристан што соработуваа со фашистите потоа истите се бореа со ДАГ, по твојава логика поарно да ги испратија Македонциве на Берлин, тука нема утка, тие беа фашисти.:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Pameten covek ne preimenuva aerodrom so cel provokacija, pameten covek ne pravi spomenik so istata cel. Pameten covek vleguva vo Nato i EU pa posle gradi sto mu dusa saka.
Поголем грев е што твојот аватар го преименува името на Македонија, и ниту потоа почна да гради ниту пак влеговме во ЕУ и НАТО. Зад себе остави рушевина и апатија и задолжи многу генерации кои ќе ги исправаат неговите катастрофални потези.

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Брат без никаква навреда ама прочитај малку историја, истите оние во Педеристан што соработуваа со фашистите потоа истите се бореа со ДАГ, по твојава логика поарно да ги испратија Македонциве на Берлин, тука нема утка, тие беа фашисти.:toe:
Ja da sum bil na mesto na Tito bi udril na Bugarija.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ja da sum bil na mesto na Tito bi udril na Bugarija.
A jas da sum na tvoe mesto bi sednal i bi procital dve tri strani Makedonska istorija...
Pa mozebi i nema da ti smetat do tolku figurite na revolucionerite...
Inaku Makedonija e vo recesija 18 godini taka da ic ne se sekiraj za vreme na Branko imavme budjet od 1 milijarda evra a sega e skoro 3 milijardi...
Koga togas preziveavme ke preziveeme i denes...
Tuku jas se si mislam deka ne e problemot recesijata , nitu pak krizata , problem e sto nemozete da gi pocustvuvate revolucionerite...
Za vas seuste Tiot e faca nr.1...

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Поголем грев е што твојот аватар го преименува името на Македонија, и ниту потоа почна да гради ниту пак влеговме во ЕУ и НАТО. Зад себе остави рушевина и апатија и задолжи многу генерации кои ќе ги исправаат неговите катастрофални потези.
Imeto e Republika Makedonija, BJRM e referenca za da se vleze vo OON.

Kajgana Shop

На врв Bottom