Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
ФФМ ризикува суспензија
Југослав Костовски

13.04.2011

Архива

Продолжува падот на нашата фудбалска селекција на фифа ранг листата. ФФМ во расчекор со УЕФА. Нема конкретни резултати за усогласувањето со статутот на Европската куќа на фудбалот.

Европјаните си заминале од Скопје незадоволни по вториот работен состанок.

Претставникот на УЕФА Марсел Бенц најавил негативен извештај што би можел да го смести ФФМ во ситуација слична на онаа со ФФ на БиХ, која е пред суспензија.

Неофицијално, денеска состанокот завршил во нарушена атмосфера како логично финале по вчерашниот прекин кога имало и повишени тонови. ФФМ се обидува и натаму да ги контролира општинските сојузи и сака да го ескивира собранието, на кое УЕФА инсистира и кое е најавено за 30 април.

Се шпекулира дека ФФМ не се согласил да ги имплементира во новиот статут препораките што се во согласност и според според теркот на оној на УЕФА. Во меѓувреме нашата фудбалска репрезентација назадуваше на ФИФА ранг листата, овојпат за две места, и се најде на 85-то место. Пад и за 18-та Русија која е најдобропласирана во нашата квалификациска група за ЕП, како и за 27-та Словачка, Република Ирска останува 34-та, Ерменија напредуваше на 62-та позиција, Андора е зад нас како 202.

На врвот останува Шпанија пред Холандија, а Бразил ги прескокна Германија и Аргентина.
izvor

Да не му се ближи крај на хари ?! или пак на ФФМ ?!

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.310
Поени од реакции
3.697
^ Кога ќе се скараат Хари и Платини тогаш... Не знам како не ви се смачи во секое мислење да пишувате делегацијата на уефа си замина незадоволна, ќе ја избркаат ффм од уефа и фифа, ќе биди ова ќе биди она.... Едностав сватете дека додека Хари им помага да сите полнат џебови а процент да има и за него и неговите нема да има промени па ако сакаат и на глава да застанат сите ... Фифа/Уефа лично ми личат на некои масонски движења , нив и нивните поданици (читај Хари и ФФМ на која тој е прецедател) полиција не ги гони , суд не ги суди ... Каже ми едне контра аргумент кои има основа и ќе речам во право сте до тогаш праксата докажува дека хари ќе е прецедател додека тој сака или додека другите од надвор сакаат да е така ... кој ги шиша македонија и од така речи фудбалски одбори низ неа ...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
ФФМ не прифаќа предвремени избори

Актуелното фудбалско раководство на Македонија не прифаќа предвремени избори и амнестија за спортските работници, кои во меѓувреме заработија казни. Без овие одредби од нацрт-статутот што го подготвуваше работната група во која учествуваше и претставник на опозицијата, а сето тоа беше под надзор на претставниците од ФИФА и УЕФА, е испратен прочистен текст до делегатите. В сабота на редовна собраниска седница на ФФМ, во Охрид, треба да биде усвоен новиот Статут, што го бараше УЕФА од ФФМ. За да стапи во сила новиот статут потребно е да го прифатат две третини од 117-члениот состав на Собранието.

Во преговорите опозицијата бараше, а набљубувачите сугерираа, да се распишат избори за ново фудбалско раководство, кои би се одржале два месеца по усвојувањето на новиот статут. Ваквиот предлог не го прифати УО на ФФМ на својата седница на која одлучи да не ги покани ниту казнетите делегати по изборите во 2009 година.
izvor

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
По вчерашниот срамен пораз добор би било да се размрда темата
Значи освен што има шпекулации дека е наместена нема ников друг чекор или да крене некој глас портив хари маајмунот мислам на тие што треба да се бунат против него некој до прославените фудбалери-легенди за негова смена !
За МВР и вмро да не споменувам дека немаат абер да го гонат или од уефа така да ни останува форумот и фб групите :facepalm:
http://www.facebook.com/events/111701142287571/

http://www.facebook.com/pages/Харалампие-убиец-на-македонскиот-фудбал/152162281474299

http://www.facebook.com/pages/Оставка-за-Харалампие-Хаџи-Ристовски-убиецот-на-македонскиот-фудба/353634041344076

FIFA=UEFA=FFM=MAFIA

MVR+VMRO+HARI=FFM

HARI PEDER !!!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Чкембари Битола
повик до сите ЧКЕМБАРИ и љубители на фудбалот, утре (07.03.2012 Среда) ќе има организиран превоз до Скопје пред седиштето на ФФМ (Федерација на Фудбалска Мафија) на ПРОТЕСТ против ова раководство, и претседателот кои одамна му е дојдено времето за да си заминат, кога не може милум тогаш силум !!! Поаѓањето најверојатно ќе биде во 12:00h пред спортска сала Младост. ХАРИ УШТЕ МАЛКУ ВО ФФМ АРАМИЛАК ПРАВИ, НО ДОБРО ЗНАЈ ТИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ !!!!

УТРЕ СИТЕ ВО 12:00h ПРЕД СПОРТСКА САЛА МЛАДОСТ ОДИМЕ НА ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ ПРЕД ФФМ !!!! ПРЕВОЗ Е ОБЕЗБЕДЕН

--- надополнето: пред неколку секунди ---
Чкембари Битола / Ckembari Bitola
повик до сите ЧКЕМБАРИ и љубители на фудбалот, утре (07.03.2012 Среда) ќе има организиран превоз до Скопје пред седиштето на ФФМ (Федерација на Фудбалска Мафија) на ПРОТЕСТ против ова раководство, и претседателот кои одамна му е дојдено времето за да си заминат, кога не може милум тогаш силум !!! Поаѓањето најверојатно ќе биде во 12:00h пред спортска сала Младост. ХАРИ УШТЕ МАЛКУ ВО ФФМ АРАМИЛАК ПРАВИ, НО ДОБРО ЗНАЈ ТИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ !!!!

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Од скопскиве групи нешто организирано? Ако има, нека ме цитира некој со информација. Би сакал да учествувам.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Од скопскиве групи нешто организирано? Ако има, нека ме цитира некој со информација. Би сакал да учествувам.
na nastanot ima pisuvano i vodzat na komiti deka i tie ke pisustvuvaat a oficijalno po se izgleda i tie ke bidat tamu no samo zakasnija so reakcijata i objavata :)

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
na nastanot ima pisuvano i vodzat na komiti deka i tie ke pisustvuvaat a oficijalno po se izgleda i tie ke bidat tamu no samo zakasnija so reakcijata i objavata :)
Не треси зелени, сите можат да пишуваат на фб. Комити официјално нема да присуствуваат како група, индивидуално кој сака ќе си оди.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Не треси зелени, сите можат да пишуваат на фб. Комити официјално нема да присуствуваат како група, индивидуално кој сака ќе си оди.
Од пред некое време раскрстив со навивањето ама сакам да одам како граѓанин на државава на кој му е дојдено преку кур од мајмунов. Ако има некое (не)официјално собирање некаде, ќе дојдам и јас. Пошо нема да знам никого таму, ако сака некој од форумов да ме дружи, нека ми пише :) БлагодарИм однапред :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.707
Кој ви организира превоз жити се :pos:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Зошто официјално не присуствувате ? Нели и вие сте против хари или повеќе не сте да не борчите нешто кај дон хари или грешам... ...салтомортале :tapp:

Кој ви организира превоз жити се :pos:
Погоди од три пати :свиркам:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.707
Погоди од три пати :свиркам:
Везе неам :icon_mrgr:
Одеднаш ми дојде, вие на гостувања не одите пошто наводно немате финансии, па одеднаш организирате слободен превоз за кој сака. Ако дојдат 10 000 луѓе што правиме? :icon_mrgr:
А и Војводи имаат организиран превоз гледам :eek:
А и сте го погодиле денот, работен ден во работно време, сигурно ќе има многу луѓе :unsure:

M

MrzaRules

Гостин
верувам во вас дека можете и способни сте и на ваков настан да се испокарате а можеби и да се истепате :tapp:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Везе неам :icon_mrgr:
Одеднаш ми дојде, вие на гостувања не одите пошто наводно немате финансии, па одеднаш организирате слободен превоз за кој сака. Ако дојдат 10 000 луѓе што правиме? :icon_mrgr:
А и Војводи имаат организиран превоз гледам :eek:
А и сте го погодиле денот, работен ден во работно време, сигурно ќе има многу луѓе :unsure:
Наш член од ветрани ќе плати за автобусот ! не знам што има тука не јасно ;) ние сме против хари и ќе си одиме на протест ако сака некој нека дојде ако ен здравје ние нема што да изгубиме !Ако дојдат 10000 супер ќе биди значи имаме голема сила :D и да ти кажам право вервам дека ќе има многу оти нели идат Битолчани :vozbud:Што ако одат војводи ?демек нешто лошо е тоа или што до искажи се ...
Денот си е супер бе Среда убав ден за аирлија да тргни работата ова е само почетокот полека полека да се смени хари :гомце:

ps.мајтапот на страна сега ако не го смениме хари и заедно против него настапи не знам кога ќе го смениме реков и на вашата тема пред некој ден но очигледно е дека некој бега од одговорност и не се нафаќа да го вади овај жежок костен , што се однесува за кавги меѓу себе нема шанси да има според мене синкир нем аденој кога и каде да се решва меѓу сите нас па сега ќе треба .Прво да се расчисти со хари за добротот на сите нас потоа да се врати сијајот на вистинските дерби мечеви(Пелистер-вардар) во нашето првенство па потоа дури ....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.707
Наш член од ветрани ќе плати за автобусот ! не знам што има тука не јасно ;) ние сме против хари и ќе си одиме на протест ако сака некој нека дојде ако ен здравје ние нема што да изгубиме !Ако дојдат 10000 супер ќе биди значи имаме голема сила :D и да ти кажам право вервам дека ќе има многу оти нели идат Битолчани :vozbud:Што ако одат војводи ?демек нешто лошо е тоа или што до искажи се ...
Денот си е супер бе Среда убав ден за аирлија да тргни работата ова е само почетокот полека полека да се смени хари :гомце:

ps.мајтапот на страна сега ако не го смениме хари и заедно против него настапи не знам кога ќе го смениме реков и на вашата тема пред некој ден но очигледно е дека некој бега од одговорност и не се нафаќа да го вади овај жежок костен , што се однесува за кавги меѓу себе нема шанси да има според мене синкир нем аденој кога и каде да се решва меѓу сите нас па сега ќе треба .Прво да се расчисти со хари за добротот на сите нас потоа да се врати сијајот на вистинските дерби мечеви(Пелистер-вардар) во нашето првенство па потоа дури ....
Не бе ништо лошо, чудно ми дојде дека имате организиран превоз. За било која група од Македонија би ме чудело, пошто горе-доле знам како стоиме финансиски. Ние како група за нас неможеме да си платиме превоз за гостувања, па камоли да има организирано за сите граѓани :icon_mrgr:
Абе тапа ден е среда, нема да има народ, како што би имало на пример во сабота или недела. На крај краева знаеш како се одвиваат протеститен во Македонија, тука лушево со сајли да ги влечеш од дома не ти излегуваат па камоли за буткање на ФФМ :pos:
Али океј, мор од некаде да се почне, мада скептик сум пошто знам дека власта е зад него, и никој неможе да го смени:)

Ако трае покасно протестов би требало да дојдам, али до 15 и 30 нема теорија да стигнам...

Kajgana Shop

На врв Bottom