Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.326
Поени од реакции
8.341
Благоја Николовски
http://www.a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=114570

Екс претседателот на актуелниот фудбалски првак Македонија ЃП, Благоја Николовски, ја објави својата кандидатура за претседателското место во ФФМ.
На денешниот прес тој ја изнесе својата стратегија што ќе го постави македонскиот фудбал на позициите што ги заслужува.
Харалампие Хаџиристевски
Првата програма досега спротивставена на Харалампие Хаџиристески, прв пат без отровни стрели кон конкурентот, е базирана врз четири постулати. Нова визија за организација на федерацијата,формирање на здружение на прволигаши и второлигаши,независна и авторитетна судиска организација и развој на младинскиот фудбал.
„Најважна е транспарентноста на фудбалската федерација. Според мене фудбалската федерација мора минимум еднаш месечно да има прес конференција каде што ќе одговара на новинарски прашања, ќе ги презентира плановите на фудбалската федерација и на тој начин целата јавност ќе биде запознаена. Нејасно е зошто. Сите знаеме дека УЕФА и ФИФА имаат фондови за развој на фудбалот. Не ми е јасно зошто тоа транспарентно не се каже“ изјави Благоја Николовски
Покрај транспарентноста и чесноста во работењето, според Николовски фудбалската игра ќе се заштити од разни притисоци, скандали, корупции и со независна и авторитетна судиска организација, но посебно место во програмата на засега единствениот противкандидат на хаџиристески, завзема и развојот на младинскиот фудбал и создавање на вистински услови за негов развој.
„Ние мораме базата да ја ставиме кај младите, младите категории секаде во светот тренд е да се купуваат готови играчи со огромни пари, а другото е свртено како бизнис во младите категории. Ние ако имаме 19-години репрезентација која ќе учествува на некое Европско првенство, ние сме направиле многу“ додаде Николовски за младинскиот фудбал.
Регуларноста на натпреварувањето, ТВ права и комплетната организација на првенствата треба да профункционира на вистински начин преку здруженијата на прволигашите и второлигашите како посебни правни лица.
„Федерацијата е едно, клубовите во здруженијата ќе си направат критериум, а федерацијата е таа која што треба да врши контрола. Дали е усогласено со статутот на федерацијата и нормално со статутот на УЕФА“ Николовски изјави за здружението.
Благоја Николовски летоска се повлече од функцијата претседател на ФК Македонија ЃП со која ја освои историската прва шампионска титула а во трката со Хаџиристески, според најавите, треба да влезе кон крајот на годината на собранието на ФФМ
Е сега едно прашање до сите навивачи и гледачи на макфудбалот дали овај е подобар од хари или да биде некој трет .
по мое мислење не го знам многу ќовекот ама не ми е баш некој добар избор уште како прво штом се фатил во велија сумлив ми е од старт и толку на сила да го туркаат за прецедател плус тоа во уефа како што рекоа дека има истрага за македонија ѓорче петров за утакмици кога тој беше прецедател на клубот дека е под истрага како со ова презамње да сака да се амнестира или задскрие позади функцијата ако ја добие и тоа што ги стафил 4 точки за младите нормално секој ќе ја стави таа точка не ништо по опширно не кажаа како мисли да го направи напредокот на младите школи друго за прволигашите и второлигашите да направат повторно свои здружениеа е стара работа која не баш функционираше и тогаш сеамо се поделија клубовите на блокови и си даваа подршка едни со други сепак сум да ги има здруженијата ама не е измислена топла вода туку само ќе се обноват старите работи друго за судиите како мисли да биди афторитена со свој бужет од федерацијата сами да се бираат или еден да ги бира кој судии да судат како што сега ми се гледа тој попчев ќе сакаат да го местат стално е на тв многу не јасни работи и кратко објаснето што и како мисли да направи со мак фубалот и што е најтрагично уште не преземена функцијата се оградува од успеси демек ќе требало време и години да се средат работите за да има резултати предвреме ескивира мнгу ми е сумлив па и немал делгати така се кандидирал море мајката е ај јас да се кандидирав без никој и зад мене а чудно

ps.барам подетално навивачите од ѓорче да се искажат за овај човек мислам секој што го знае не дека ние ќе решиме кој ќе биде само да знеме на што сме и како сме дали ќе биде подобар или исти или полош од хари :smir:или пак трет :helou:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Било кој, повторувам, било кој што би го сменил Хаџиристевски, е позитивна промена за МК фудбалот.

Е сега, вакви добри вести во најава слушам со години, ама јалово некако тече работата...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.326
Поени од реакции
8.341
Било кој, повторувам, било кој што би го сменил Хаџиристевски, е позитивна промена за МК фудбалот.

Е сега, вакви добри вести во најава слушам со години, ама јалово некако тече работата...
што знам брат овај кај што се фатил со копаните хедисот многу е упорен ако решат ќе го сменат само да не појави и трет па да ја заебе работата а за тоа поарен незнам за тоа прашав некој што го знае човекот да кажи збор два за него :smir:

I

InF3cTeD

Гостин
едно нешто мислам дека на сите ни е јасно и тоа не е само во спортот туку секаде во пред изборна да ја наречам кампања е тоа дека сите ветуваат се и сешто се додека не седнат на меката фотеља...е тогаш забораваат шо и како ветиле

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
bilo koj samo da ne e kopileto haralampie

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Истот и јас го викам, и Блаже Ристовски да го стават, ја би се согласил!
Само овај морон да се тргне до ФФМ!

што знам брат овај кај што се фатил со копаните хедисот многу е упорен ако решат ќе го сменат само да не појави и трет па да ја заебе работата а за тоа поарен незнам за тоа прашав некој што го знае човекот да кажи збор два за него :smir:
Николовски, според мене добро работеше со Македонија Ѓ.П. , сите видовме до кај стасаа и тоа со не толку јаки играчи, туку со добра работа и добра организација!
Веки од А1 сите знаеме дека бара место за перење на неговите пари, но затоа пак тој тоа шо го направи со Хедис Лигата, никој не го направи до сега. Затоа велам, ако сака не пари, и гаките на бабаму ако сака нека ги пере таму, само да има напредок, затоа што сме во најсрамната ситуација во историјата на Македонскиот Фудбал!

Затоа кога мене би ме прашале ја би гласал со двете раце за промена на Дон Хари!:toe:

ps.барам подетално навивачите од ѓорче да се искажат за овај човек мислам секој што го знае не дека ние ќе решиме кој ќе биде само да знеме на што сме и како сме дали ќе биде подобар или исти или полош од хари :smir:или пак трет :helou:
Трет а можеби и четврт сигурно ке има, веке се најавува дека и Поповски од Работнички ке излезе со кандидатура.

Па затоа мислам дека ке се распрчкат сите и тоа ке биде во полза на Дон Хари!

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
само не Харалампие било кој како што кажа фантоМ

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Еве од навивачите на Ѓорче јас сум најактивен тука,па да пишам нешто за него...

Додека беше претседател на Ф.К Македонија Ѓорче Петров,работата ја вршеше најпрофесионално што можеше,не се доцнеше со исплатата на платата на сите играчи,кога ке ветеше премија се некој резултат или пак за трофеј,даваше тоа што говетил,едноставно си ја знаеше премногу добро работата што ја вршеше.Ако се секавате,една година претседателството му го префрли на синот негов,и со него на чело таа година завршивме катастрофално на 7 позиција.Следната година се врати на чело на клубот,почна сезоната добро и мислам дека бевме вицешампиони тогаш,не се секавам баш добро.
И јас се сложувам во Фантом,секој освен Хари на тоа место би бил идеален !!!

Само за навивачите нема да биде добро ова...пошо тој не ги сака навивачите многу многу,сака клуб нешто како Реал Мадрид,квази навивачи да има,не сака некој жестоки на пример како Гробари,Делије и таквите како нив.
Тоа не ми се допага кај него,и башка кажал човекот,ке доведел закон за навивачите...:tapp:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
........................

Само за навивачите нема да биде добро ова...пошо тој не ги сака навивачите многу многу,сака клуб нешто како Реал Мадрид,квази навивачи да има,не сака некој жестоки на пример како Гробари,Делије и таквите како нив.
Тоа не ми се допага кај него,и башка кажал човекот,ке доведел закон за навивачите...:tapp:
Николовски се кандидира за ФФМ, а не за Уставен суд или за Парламент.
Се знае кај нас кој носи закони.
Инаку закон за навивачи недостасува, не знам зошто таков закон го сметате како чин против навивачите? :toe:
Кој сака да навива пак ќе навива. Кој сака да прави бељи - апс, казна ...

За кандидатурата на Николовски и јас сум како и повеќето овде. Било кој само да си отиде овој сегашниот.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И ја се согласуем дека кој и да дојде, ќе биде поарен од мајмунов! Не дека наредниот што ќе дојде нема да краде, ама сигурно нема да биде ваков...кради а за фудбалот ич кур да не те боли. Само него да го нема...А овој Благоја ми седи како добар човек, одговорен. Од Ѓорче успеа да направи тим за респект, си ја знае работата...па би требало да биде таков и на чело на ФФМ (доколку дојде).

Него гледај ги бе еј, како браќа се :):) Иста муцка :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Николовски се кандидира за ФФМ, а не за Уставен суд или за Парламент.
Се знае кај нас кој носи закони.
Инаку закон за навивачи недостасува, не знам зошто таков закон го сметате како чин против навивачите? :toe:
Кој сака да навива пак ќе навива. Кој сака да прави бељи - апс, казна ...

За кандидатурата на Николовски и јас сум како и повеќето овде. Било кој само да си отиде овој сегашниот.
Ако се донесе закон друже,ке биде апла против навивачите и навивачкото движење во земјава,се со цел да се умртви бодрењето на клубот од страна на органзиирани групи,во Србија почнаа таква хајка,но таму нема шанса да биде така,пошо има многу ватрени навивачи,не е како тука,ке дремеме како мулиња сите додека некој носи закон на штета на навивачите.

Онтопик-Благоја ако биде избран,а 80% ке биде избран,го крева нашиов фудбал на повисоко ниво,знае што треба да направи за тоа да дојде до израз,ја знае целата работа човекот,како што се вика по нашки доктор е за тие работи...

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
И ја се согласуем дека кој и да дојде, ќе биде поарен од мајмунов! Не дека наредниот што ќе дојде нема да краде, ама сигурно нема да биде ваков...кради а за фудбалот ич кур да не те боли. Само него да го нема...А овој Благоја ми седи како добар човек, одговорен. Од Ѓорче успеа да направи тим за респект, си ја знае работата...па би требало да биде таков и на чело на ФФМ (доколку дојде).

Него гледај ги бе еј, како браќа се :):) Иста муцка :)

Стварно бе еееееј види ги!:pos2:
Нешо ми е матно тука!:nesvest:

Ако се донесе закон друже,ке биде апла против навивачите и навивачкото движење во земјава,се со цел да се умртви бодрењето на клубот од страна на органзиирани групи,во Србија почнаа таква хајка,но таму нема шанса да биде така,пошо има многу ватрени навивачи,не е како тука,ке дремеме како мулиња сите додека некој носи закон на штета на навивачите.

Онтопик-Благоја ако биде избран,а 80% ке биде избран,го крева нашиов фудбал на повисоко ниво,знае што треба да направи за тоа да дојде до израз,ја знае целата работа човекот,како што се вика по нашки доктор е за тие работи...

А шо штета може да ни направе!???
Освен да ни забрани да навиваме или гостуваме (шо нема шанси) друго ја не гледам дека може да ни наштети!

Е сеа како шо кажа ИДМАК мислам, ако правеш инциденти бујрум, ама после пендрак!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.732
Поени од реакции
22.727
Било кој да е само да го сменаат тој криминалецот..

F

fantomX

Гостин
Не би Велија да се смеша, тогаш не гледам нешто за радување. Инаку, нека биди овега, и така не е проблем само до еден човек. Плус, Ѓорче Петров колку шо знам, е доста добар проект од господинов.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
mislam deka blagoja ke go krene fudbalot bidejki i fk mkd gjorce petrov ja napravi mnogu jaka ekipa vo rok od 5,6godini

Kajgana Shop

На врв Bottom