Вонредна состојба: Поплави во Скопје-Тетово

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
И уште нешто не ми е јасно...
Каде беа екипите на Дирекција за заштита и спасување и Центар за управување со кризи, кога вечерта за време на невремето луѓе по три саати на дрва висеа и лебдеа коли по водената стихија...?
Овие две институции дали воопшто превземаа нешто вечерта...?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Каде беа екипите на Дирекција за заштита и спасување и Центар за управување со кризи, кога вечерта за време на невремето луѓе по три саати на дрва висеа и лебдеа коли по водената стихија...?
Центарот за управување со кризи функционира само во мирни времиња и имаат 614 вработени. Иначе на веб страната ја избришале временската прогноза за 6 и 7 август. :icon_lol:

Т

Триптико

Гостин
Прашај го "пола човек, пола ништо".

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Се шо се случува во оваа вукојебина а има било каква поврзаност со власта тоа автоматски е натприродно или е дело на сорос

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.438
Јас мислам дека овие институции се тотално на маргините (по важност) на дневниот ред на власта и служат само за пумпање бројка на вработеност, рамковни вработувања, партиска прераспределба на директорските места. И толку. Воопшто не можам да си поимам, дури ни пред поплавата да се случи, дека некој таму е вработен според квалификација или дека некој воопшто работи таму.

Што, мислиш Шабан е способен да направи акционен план за справување со оваа криза? Или Салиу?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Тој шабан со амди бајрам не е способен да се разбери , па со криза ќе се справувал,

Sent from my iPhone using Tapatalk

B

Bonux

Гостин
Шабан Факинг Салиу може само да направи акционен план како и на кој начин да ја смести робата на тезга на пазар кога продава/ќе продава.За овие озбилни работи треба паметни и учени луѓе да раководат кои не се партиски оптоварени.Али кога ќе видиш какви факинг типови раководат со оваа факинг држава тогаш Шабан Ф.Салиу е на вистинското место во вистинско време.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.807
Поени од реакции
6.249
Мене друго ме буни.
Онаа јасновитка, (гледачка ли, гатачка ли , како и да и гласи систематизација на работно место у влада), Кети беше, ако не грешам - шу вака затаи, дан е на одмор?
Кој ги ебе Хидрометеоролошки, ама за Кети зборам, таа барем погодува, неа и премиерот ја слуша

Дозволува некој си проф.д-р. ( ебем ти образовање) Марковски, од Катедра по географија да и ја земе работата затоа што пред години објаснувал дека имаме циклуси од +/- 20-тина години кога се јавува година со обилни дождови, па така од поплавата во 1962, па потоа 1979, па 2002 и предвидел дека најкасно до 2025 ќе имаме година со јаки дождови.

Не знам ја, сторете и абер на Кети, нека бери гајле......

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
И татко ми кажува дека поплавите кај нас (Кичево) се случуваат на 20 години, ама од тие што врни дожд по многу денови.

Ова беше невреме а не класична поплава.

Иначе сите научници во светот кажуваат дека 21 век ќе биди век на огромни метео промени-големи суши комбинирани на други места со невидени поплави и невремиња, пеколни температури, а после тоа невидени снегови и мразови(деновиве во Словенија падна снег-во Август)

така да ова изгледа ќе биди почеток на играта

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
И татко ми кажува дека поплавите кај нас (Кичево) се случуваат на 20 години, ама од тие што врни дожд по многу денови.

Ова беше невреме а не класична поплава.

Иначе сите научници во светот кажуваат дека 21 век ќе биди век на огромни метео промени-големи суши комбинирани на други места со невидени поплави и невремиња, пеколни температури, а после тоа невидени снегови и мразови(деновиве во Словенија падна снег-во Август)

така да ова изгледа ќе биди почеток на играта
Кои големи бе човек ? Имаш претстава колку време врнеше ? , за кои невидени мразови и ледени доба зборуваш

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
@gjoko-mkd врнеше неколку часови, НЕ денови! Дождот воопшто немаше да биде проблем, ако инфраструктурата беше како што треба. А за климатски промени...харпови, бомби, плутониум, курци палци...добро е што е и ваква климата.

Kajgana Shop

На врв Bottom