Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Ќе почекаме некое време, да сме живи и здрави кога вештачката интелигенција ќе ја прерачуна веројатноста да се деси фузија на два мајмунски хромозоми у еден у исто време со мутација на FOXP2.
Кој последен се смее најслатко се смее, така е со многу теми на кои се дискутирало овде, од 9 11 до ова. Држи се ти јако до приказните кои ти ги сервираат и мисли дека си гениј (y)
Не мислев тоа.
Мене фасцинантно ми е како се одлучувате на што ќе верувате.
На пример, имаш милиони примероци за еволуција, и имаш некој настан со хромозомите (за чија тема немаш познавања) и одлучуваш да веруваш дека за тој настан со хромозомите е виновен некој од друга планета???

Кои ти се критериумите на што ќе веруваш?
Како знаеш дека едните лажат а другите не?
Како проверуваш?

Или гледање видеа ти е одлучувањето (од некој друг)? Најлесниот начин.

Не се запрашуваш кој го сменил хромозомот (или што и да е) кај вонземјаните?
Како не нашле баш нас? Веројатноста за тоа?

Имаш критичко размислување?

Дури и да си наклонет кон некоја идеологија, движење, насока, нели треба истите да си ги проверуваш одвреме навреме, дали се и колку веродостојни или не?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.675
Боди, зоки, бафра, зурла се посебни случаи. Они све ќе веруваат само да не е општо признатиот наратив зошто за све мислат дека некој ги дупи.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.136
Поени од реакции
9.591
Не мислев тоа.
На пример, имаш милиони примероци за еволуција, и имаш некој настан со хромозомите (за чија тема немаш познавања) и одлучуваш да веруваш дека за тој настан со хромозомите е виновен некој од друга планета???

Како проверуваш?

Дури и да си наклонет кон некоја идеологија, движење, насока, нели треба истите да си ги проверуваш одвреме навреме, дали се и колку веродостојни или не?
Десет прашања ми постави и на крај си даде заклучаок и сакаш да трошам време тебе да ти објаснувам и да се заебавам со твоите бајаси и психолошки состојби...фала ама не. Немам проблем ја со твоето верување терај си и даље.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Боди, зоки, бафра, зурла се посебни случаи. Они све ќе веруваат само да не е општо признатиот наратив зошто за све мислат дека некој ги дупи.
Ronche nas zivotot ni e pointeresen veruvajkji u gluposti za razlika od vas materijalistive sho razmisluvaat kako svesta na server da ja aploudaat i se vakciniraat od sve i svashta.... a na kraj kje umreme site..
Не мислев тоа.

Како проверуваш?

Mene neshto drugo ne mi shtima na baza na ednostavna percepcija... za koj kurac sme tolku bolezlivi nie homosapiensite? Logicno mi e da neandretalecot e prqviot plod na evolucijata, dobro uklopen u ovaa okolinq, stapala pojaki i se po red a nie sapiensite sme ti mushi kushi ako ne se vakcinirame ima site da izumreme... evolucijata ne sozdava slabaci... a evidentno sapiensot se parel so neandretalisot pa eve ja ko se gledam retko u ogledalo odma go osecam taj genetski materijal.... bashka i dlakav.... sho po dlakav tolku pozdrav si... po ti blika taa genetika... a sapiensot i teshko pederce e, se sho gledam nedlakavo okolu mene se plashi od planetava... tako da se ova mene mi dava do znaenje deka e napraena nekoja intervencija tuka....

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.136
Поени од реакции
9.591
Дали ти уопште знаеш за што се работи у ситуацијава за која се муабети овде?
И да, те дупат....полека доаѓаш у колосек ама уште има уште чорба да јадеш. Пример пред 3 год. беше 10 пати понаивен и веруваше дека некој ти мисли добро, сега малку пркна после коронава и војнава у Русија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.675
Дали ти уопште знаеш за што се работи у ситуацијава за која се муабети овде?
И да, те дупат....полека доаѓаш у колосек ама уште има уште чорба да јадеш. Пример пред 3 год. беше 10 пати понаивен и веруваше дека некој ти мисли добро, сега малку пркна после коронава и војнава у Русија.
не викам дека не сум бил наивен. Добро е што ми се разјасниле некои ствари.

Но ова со вонземјаните мислам дека вас ве дупат и ве хранат со фејкачи за да имате што да зборите.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.136
Поени од реакции
9.591

Но ова со вонземјаните мислам дека вас ве дупат и ве хранат со фејкачи за да имате што да зборите.
Ај размисли малку....мајмуните имаат по 48 хромозоми а човекот 46. Вториот хромозом е создаден со фузија на два мајмунски(условно речено) тоа е веќе општо прифатено. И сега замисли ја ситуацијата, мајмунка некоја...може да одела и на две нозе, хуманоиди чекореле пред два милиони години раѓа човек. И у исто време му мутирал и генот што е задолжен за говор FOXP2. И замисли го првиот човек, како нашол друг човек за да се спари...пошто мора да се спари со компатибилно суштество, со ист број хромозоми. Мора значи мутација да имало и кај друг мајмун....истата. А шансите за тоа се 1:10 ^ милијарда.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
имаш милиони примероци за еволуција, и
Пример за еволуцијата....
Како тоа комарец пред повеќе од 500.000 години е ист со денешниот...
Адаптација и еволуција како што ја кажувате е сосема различно.

А ти со Хјуманот ем знаете дека системот е корумпиран, не лажел со векови и пак му верувате. Вие сте со посебни потреби, а тоа е различно од посебни случаеви. :kezec:

Еве @Human сеуште смета дека СО2 е штетно и влијае врз глобалните температури, иако досега и ќор ќе сфатеше дека нешто не штима во таа лага.

Во таков случај, треба на членовите кои не биле наивни ко тебе, да почнеш повеќе да им веруваш и подразмислиш за работите кои ги споделуваме, а не да тераш исто ко со посебни потреби да си.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.675
Ај размисли малку....мајмуните имаат по 48 хромозоми а човекот 46. Вториот хромозом е создаден со фузија на два мајмунски(условно речено) тоа е веќе општо прифатено. И сега замисли ја ситуацијата, мајмунка некоја...може да одела и на две нозе, хуманоиди чекореле пред два милиони години раѓа човек. И у исто време му мутирал и генот што е задолжен за говор FOXP2. И замисли го првиот човек, како нашол друг човек за да се спари...пошто мора да се спари со компатибилно суштество, со ист број хромозоми. Мора значи мутација да имало и кај друг мајмун....истата. А шансите за тоа се 1:10 ^ милијарда.
па и шансите што ти и ја сме се оплодиле биле 1 у милијарда. Можеби ете чудо се десило.

бафра, ја верувам кога има добра поткрепа тврдењето. Сеа боди што вика ова со хромозомите, од каде да знаеме што се дешавало пред 5000 години па и повеќе? Мене ми треба да видам вселенско летало, вонземјани или скелет од вонземјанин некој. А од тоа нема ништо, едино снимки снимани со дигитрон.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
бафра, ја верувам кога има добра поткрепа тврдењето. Сеа боди што вика ова со хромозомите, од каде да знаеме што се дешавало пред 5000 години па и повеќе? Мене ми треба да видам вселенско летало, вонземјани или скелет од вонземјанин некој. А од тоа нема ништо, едино снимки снимани со дигитрон.
Мојот пост се однесуваше на другите теми.
За вонземјани на нашава планета се имам изјаснето, сметам со 99% сигурност, леталата се изградени од човек, бидејќи такви докази има повеќе.

Луѓето повеќе би требало да не интересира зашто е забрането патување / истражување во приватна режија на одредени делови од планетава :D

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Mene neshto drugo ne mi shtima na baza na ednostavna percepcija... za koj kurac sme tolku bolezlivi nie homosapiensite? Logicno mi e da neandretalecot e prqviot plod na evolucijata, dobro uklopen u ovaa okolinq, stapala pojaki i se po red a nie sapiensite sme ti mushi kushi ako ne se vakcinirame ima site da izumreme... evolucijata ne sozdava slabaci... a evidentno sapiensot se parel so neandretalisot pa eve ja ko se gledam retko u ogledalo odma go osecam taj genetski materijal.... bashka i dlakav.... sho po dlakav tolku pozdrav si... po ti blika taa genetika... a sapiensot i teshko pederce e, se sho gledam nedlakavo okolu mene se plashi od planetava... tako da se ova mene mi dava do znaenje deka e napraena nekoja intervencija tuka....
Во која смисла?
Пред да постои модерната медицина, луѓе умирале од обични повреди и инфекции.
Кој вели дека останатите видови животни не се подложни на болести?

Која е мерката на пример што нас луѓето не прави поподложни на болести од ете да речеме орангутаните? Од каде знаеме дека ние сме поподложни на болести?

Пример за еволуцијата....
Како тоа комарец пред повеќе од 500.000 години е ист со денешниот...
Адаптација и еволуција како што ја кажувате е сосема различно.
Да, тие се 2 различни работи. Не е само комарецот, постојат и други видови кои се немаат променето многу.

Пример би бил миленичињата што ги поседуваш, или храната што ја јадеш.
Имало пред 10 000 години вакво нешто?

Еве @Human сеуште смета дека СО2 е штетно и влијае врз глобалните температури, иако досега и ќор ќе сфатеше дека нешто не штима во таа лага.
Влијае. Знаеш и самиот. Впрочем имаш докажувано во една дискусија со мене дека СО2 и тоа како влијае врз глобалните температури.
Веројатно тебе те нервира фактот што некои луѓе го искористуваат тоа за своја корист. Уште повеќе што не си дел од нив.

Системот си е баш каков што го сакаш ти. Иронично, ама твоите избори го прават системот по твоја мерка.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
Пример би бил миленичињата што ги поседуваш, или храната што ја јадеш.
Имало пред 10 000 години вакво нешто?
Тоа нели исто би било пример на прилагодување и физичко мешање на гени. Еволуција сметам дека е можна во свеста кај луѓето.

Впрочем имаш докажувано во една дискусија со мене дека СО2 и тоа како влијае врз глобалните температури.
Нешто си помешал или не си ми ги сфатил постовите. СО2 ниту е штетно, а е толку минимално во атмосферата што нема шанси да влијае на глобалните температури.

Веројатно тебе те нервира фактот што некои луѓе го искористуваат тоа за своја корист. Уште повеќе што не си дел од нив.
Секој нормален би требало тоа да го нервира и да биде спречено, да не се дозволи да се уништува цивилизацијата.
Иако е многу ниско од твоја страна да кажуваш работи за мене што не се точни, сепак ќе те удостојам: Не сакам да сум дел од систем на перверзни и педофили. Планетава е убаво место за живеење и доколку се користи друга технологија (според принципите на природата), има простор за уште неколку милијарди "чоеци" безгрижно да живееме.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Која е мерката на пример што нас луѓето не прави поподложни на болести од ете да речеме орангутаните? Од каде знаеме дека ние сме поподложни на болести?
But the great apes are remarkably healthy despite their low levels of physical activity – levels that would make us humans ill. Their blood pressure does not increase with age, diabetes is rare and although chimpanzees have high levels of cholesterol, their arteries do not harden and block.

Imav macka koja umre od starost na 22, samo ednash beshe na veterinar... neverojatno dobra biomaahina za ovaa planeta.... a nie sme ti neshto ko ritriverite, patat od bolesti poshto ne se cista genetika... pod cista mislam prirodno razviena.... go imam doma eve...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.136
Поени од реакции
9.591
па и шансите што ти и ја сме се оплодиле биле 1 у милијарда. Можеби ете чудо се десило.
Не мислев на 1 спрема милијарда туку 1 спрема единица и милион нули 10^100000000. Шансите да најдеш Порше 911 на Марс кое никој не го направил се исти со оваа веројатност на настанување на човекот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.955
Поени од реакции
42.675
But the great apes are remarkably healthy despite their low levels of physical activity – levels that would make us humans ill. Their blood pressure does not increase with age, diabetes is rare and although chimpanzees have high levels of cholesterol, their arteries do not harden and block.

Imav macka koja umre od starost na 22, samo ednash beshe na veterinar... neverojatno dobra biomaahina za ovaa planeta.... a nie sme ti neshto ko ritriverite, patat od bolesti poshto ne se cista genetika... pod cista mislam prirodno razviena.... go imam doma eve...
све е тоа од непланско оплодување Зоки. За кравата да ја оплодиш увек го бараш најјакиот бик. Затоа телето е јако и здраво. Ако ја оплодиш со некој пред пцовисување, шансата е голема и младото да не биде ко што треба. Човекот ептен неплански се размножува, па можеби и ради тоа тие лоши гени не се исчистени.

Kajgana Shop

На врв Bottom