Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
IsusHristos напиша:
Гласав не ,бидејќи ако има цивилизации освен нашата тие гарант се во некоја фаза како нашата.а понапредна цивилизација можеби има ама не верувам бидејќи лично ништо не сум видел.ако видам и такво нешто моите мислења ке бида различни.
значи ти си човек што го видел Исус или пак Бог? Чим не веруваш во тоа што не си го видел.....оти гледам верник си .

тоа би било вака ...''koга ти зборуваш со бог се вика молитва , а кога Бог зборува со тебе се вика шизофренија''...

Инаку јас верувам во тоа да има живот на друга планета...кога веке поддржуван една друга теорија...т.е. на чичко Дарвин

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
GoKi^Elite^90 напиша:
е добро де што си сликал и каква врска има сликава со темата?????
Ми викаш де ка тоа во небото нема никаква врска со темава?:tapp:

едит:

Група швајцарски астрономи верува дека пронашле планета која кружи околу ѕвезда од соѕвездието Вага (околу 20 светлосни години од нас), која има можност да подржува живот. Верувањата се базирани на основа на големината на планетата (околу 1.5х поголема од Земјата) и на основа на веројатната температура (веројатно во интервал од 0 до 40 степени Целзиусови)пресметана од раздалеченоста од ѕвездата и претпоставената темепратура на ѕвездата.

Сепак има неколку работи кои ми се сеуште сомнителни. Планетата има пребрза револуција, а исто така има претпоставена маса од околу пет пати повеќе од Земјата... Останува откритиево во следниве неколку дена да го конфирмираат и другите вселенски агенции..

http://www.sciam.com/article.cfm?art...6&chanID=sa007

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Гласав “да“. Еве една случка: пред 2-3 години се шетаме брат ми и јас покрај обалата (саатот некаде 20:00 - таман се стемнува) и гледаме накај небото една точка се посилно и посилно свети. На крај малте не имаше големина на месечината и наеднаш ја снема.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Saladin напиша:
Гласав “да“. Еве една случка: пред 2-3 години се шетаме брат ми и јас покрај обалата (саатот некаде 20:00 - таман се стемнува) и гледаме накај небото една точка се посилно и посилно свети. На крај малте не имаше големина на месечината и наеднаш ја снема.
гарант бил некој авион и имало облаци изгледа.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
Apash напиша:
значи ти си човек што го видел Исус или пак Бог? Чим не веруваш во тоа што не си го видел.....оти гледам верник си .

тоа би било вака ...''koга ти зборуваш со бог се вика молитва , а кога Бог зборува со тебе се вика шизофренија''...

Инаку јас верувам во тоа да има живот на друга планета...кога веке поддржуван една друга теорија...т.е. на чичко Дарвин
читај што пишува
Верувате ли дека постојат вонземјани и дека тие директно дејствуваат на нас?

Apash

Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
IsusHristos напиша:
читај што пишува
Верувате ли дека постојат вонземјани и дека тие директно дејствуваат на нас?

офф топик..Ти веруваш во Бога и дека тој директно дејствува на нас? ....еве да речиме ниту јас сум видел ниту пак ти ...што ти е толку чудно....

за мојот поуст..
само ти наведов пример колку си контрадикторен. А ако ме насочуваш на темата ..убаво си имам напишано на крајот..прочитај

S

Stef Bachatero

Гостин
Epa univerziumot e tolku golem ima tolku zvezdi sto ako samo nie sme edinstveni vo celiov univerzium ne veruvam.Zasto zivotot tuka se odrzuva i kaj mesta kadesto lugeto ne mislele deka e vozmozno kadesto nema duri ni svetlina tamu ima zivot na antartikot vo toa ezero se pronajdeni bakterii koi ziveaat na temperatura duri do -60 stepeni celziusovi.Pa sega videte kaj moze se da ima zivot na nasata planeta pa zamislete dali ima drug zivot na druga planeta.Nie poveke znaeme za zvezdite odkolku za nasata planeta neznaeme od sto e sostaveno naseto jadro na zemjata od sto dobiva energija a znaeme kako univerziumot pocnal.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
IsusHristos напиша:
гарант бил некој авион и имало облаци изгледа.
1. Точката не се движеше само се појави и сезголемуваше и на крај ја снема
2. Не беше облачно

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
sega otkrija nova planeta odalecena na 20 svetlosni godini od nasata so slicni uslovi kako na zemjata, temperatura od 0 do 40 stepeni so atmosfera i slicno.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Негде прочитав погоре дека вселената е преголема за да ние само бидеме единствената планета на која има зивот...И јас мислам дека е така бидејќи нема смисла само ние да бидеме во толкаааааааааав простор....И + се повеке има докази за нови планети со идеални услови за зивот....така да,BEWARE PLANET EARTH:zlo: :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Mari0 напиша:
Негде прочитав погоре дека вселената е преголема за да ние само бидеме единствената планета на која има зивот...И јас мислам дека е така бидејќи нема смисла само ние да бидеме во толкаааааааааав простор....И + се повеке има докази за нови планети со идеални услови за зивот....така да,BEWARE PLANET EARTH:zlo: :)
Зошто бе Бивер?

Apash

Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Martin$ напиша:
Зошто бе Бивер?
оти можи послаби ке бидиме од ниф и ке не дешнат :vozbud:

ке јадиме шлапотници

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Apash напиша:
оти можи послаби ке бидиме од ниф и ке не дешнат :vozbud:

ке јадиме шлапотници
А не ли си размислил дека можеби тие ќе дојдат и ќе ни помогнат ако се најдиме во некоја многу тешка ситуација. А, нема да ‘‘дешнат‘‘ оти ако така праеа досега ќе не имаа ‘‘дешнато‘‘ :)

Apash

Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Martin$ напиша:
А не ли си размислил дека можеби тие ќе дојдат и ќе ни помогнат ако се најдиме во некоја многу тешка ситуација. А, нема да ‘‘дешнат‘‘ оти ако така праеа досега ќе не имаа ‘‘дешнато‘‘ :)
речими дека си сериозен и ке се самоубијам.

Kajgana Shop

На врв Bottom