Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 459 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.193
M

Muranyi

Гостин
Во Сибир беше пријавено дека голем метален објект „паднал од небото“ и иако на почетокот се веруваше дека е дел од ракета, дополнителните истражувања покажаа дека сепак неговото потекло останува неидентификувано.

Вселенските експерти сè уште се обидуваат да ја решат мистеријата позади „фрагментот од неидентификуваниот објект“ кој падна во едно сибирски село, пренесува Daily Mail. Првичните претпоставки дека е дел од ракета или некој друг вселенски објект се отфрлени, а објектот е ставен под полициски надзор.Објектот кој се „сруши“ во Сибир во декември, тежи 200 килограми, висок е два метра, а наликува на голема сјајна канта за ѓубре. „Најдениот објект не е поврзан со вселенската технологија. Конечен заклучок ќе може да се даде после деталното испитување од страна на експертите“, велат од руската вселенска агенција Роскосмос. Досегашните испитувања единствено покажаа дека не е радиоактивен и дека е направен од ултра цврст титаниум.

B

Black Guard

Гостин
Жалам што ќе ви го скршам филмот ама што е тука е....

Знаеме дека русија ја снабдува моментално ISS ама малкумина знаат дека русија призна 4 катастрофи(нејсе важно е дека ISS ги добила намирниците,вода некој пола тон,800кг опрема исто толку и пропелант и некои 50 кг кислород) од 2011 па до ден денес и јасно дека ќе биде од титаниум поточно

very light weight and durable alloys of titanium, aluminum and magnesium are commonly used.
In the near future we may use combinations of plastics and various hybrid materials such as metal-matrix composites that will greatly reduce the weight of a spacecraft, and greatly reduce launch costs
Знаете дека температурата во вселената надминува минус 200 степени така да јасно е зошто имаме титаниум,зошто празно??

Очигледно после излезот во вселената корисниот товар не стигнал до ИСС односно го лапнала вселената а ова "UFO" продолжило да орбитира па потоа од земјината гравитација да се врати дома:)

Значи официјално Имаат русите 4 катастрофи, засега русите кажаа каде им паднаа Трите(значи ова е четвртото) кои го пренесоа товарот па затоа се толку лесни(читај цитатот горе)

Roscosmos PAO: "Progress M-05M Deorbited".
Progress M-05M autonomous mission was completed on Nov. 15.
In line with the program uploaded by MCC, Progress retroburn was initiated at 11:50 Moscow time. The main engine operated for 186.2 sec, providing the braking burn of 89.7 mps to the vehicle. Remaining parts of the Progress, not burnt during the reentry fell down in the south area of the Pacific ocean at about 12:35 MSK. Coordinates of the splashing-down center are: 47°57` s.l., 220°44`w.l.
Повелете линк

И другото

Russia's Progress
M-03M
cargo spacecraft was taken out of orbit and buried in the Pacific Ocean after its service life came to an end on Thursday, mission control said.
The module was undocked from the International Space Station (ISS) on May 10 and was used as an ISS research lab for 51 days.
Mission control said fragments of the spacecraft that had not burned up in the atmosphere upon reentry sank safely in a designated part of the Pacific that is not used for shipping.
Decommissioned Russian cargo modules are typically used as space platforms in a variety of research projects and experiments for some time before they are finally discarded by being burned up in Earth's upper atmosphere.
On Wednesday, the latest Russian cargo spacecraft, Progress M-06M, lifted off toward the ISS. It was launched from the Baikonur space center in Kazakhstan on a Soyuz-U booster rocket.
The freighter will deliver fuel, oxygen, scientific equipment and video and photo equipment to the ISS, as well as food, water and personal items for the crew.
The spaceship is to dock with the space station on July 2 at 20:55 Moscow time [16:55 GMT].
MOSCOW, July 1 (RIA Novosti)
еве и линк

Ова е најверојатно Прогрес М-03М штета што не ја довршил мисијата

A Soyuz-U rocket carrying the Progress M-03M cargo ship lifted off from Baikonur's Site 1 on Oct. 15, 2009 at 05:14:37 Moscow Time. The spacecraft carried 2,417 kilograms of cargo to the ISS. The docking of the cargo ship with the Pirs docking compartment of the ISS took place as scheduled on Oct. 18, 2009, at 05:41 Moscow Time. The Progress M-03M undocked from the ISS on April 22, 2010, at 20:32:31 Moscow Time. It then remained in autonomous flight to conduct Radar-Progress and Plazma-progress experiments. The experiment was managed by TsNIIMash research institute, using ground facilities of the Solar and Earth Physics Institute of the Russian Academy of Sciences (Siberian branch) in Irkutsk. The spacecraft was deorbited on April 27, 2010, initiating the braking maneuver at 22:05:00 Moscow Time. The remnants of the vehicle were to impact Pacific Ocean at 22:50:56 at 42 degrees 48 minutes South latitude and 141 degrees 30 minutes West longitude.
„Најдениот објект не е поврзан со вселенската технологија. Конечен заклучок ќе може да се даде после деталното испитување од страна на експертите“, велат од руската вселенска агенција Роскосмос.

Како тоа без испитување утврдиле дека не е поврзано со вселенска технологија а експертите се тука за да ги соберат податоците од горенаведените испитувања на сонцето,плазма експериментите.

Attachments

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Пред две години се искачивме и шетавме по Галичица(над Охрид) и некаде бевме отприлика на надморска височина помеѓу 1600-2000м и одеднаш забележавме еден црн овален објект како бавно лета високо над нас !
Не беше птица(орел, јастреб, сокол...) бидејќи беше премногу високо и леташе ептен бавно, скоро да лебдеше во место бавно поместувајќи се, беше овален црн предмет, а се гледаше јасно како црна точка високо над нас, плус тој ден времето беше сончево и небото беше кристално сино, без ниту едно облаче, така да со видливо око се забележуваше доста добро, а плус и бевме на високо качени(планина) !

Член од
21 август 2007
Мислења
23
Поени од реакции
3

Незнам дали ова е постирано до сега, но вакво нешто (на сликата) паднало од небо во Бразил во февруари. Сферата е 50 килограми, со дијаметар од 1 метар.

Највероватно е парче од некој сателит, ама во било кој случај интересно изгледа. Треба да си ја пазиме главата изгледа.

Повеќе

M

Muranyi

Гостин
Вечерва околу 22 часот се шетавме со девојката и правевме муабет за соѕвездија и гледавме нагоре накај небото,кога забележав сферичен објект,не толку одалечен од земјата според моја проценка кој се движеше не толку брзо.Карактеристично беше што целиот беше осветлен,како светла точка да се движи и ги немаше трепкањата на светлото кои се карактеристични за авионите.Цело време се движеше праволиниски,мене мобилниот ми беше исклучен и таман го земав да го уклучам за да можам да го снимам објектот,кога топката ја зголеми брзината и како да се вивна во небото и ја снема.Што би можело да биде ова?
Јас исклучувам хеликоптер,нема шанси,исклучувам и авион зашто некако ова однесување не ми е карактеристично за авионите,можеби и грешам.Вие што мислите?

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.333
Вечерва околу 22 часот се шетавме со девојката и правевме муабет за соѕвездија и гледавме нагоре накај небото,кога забележав сферичен објект,не толку одалечен од земјата според моја проценка кој се движеше не толку брзо.Карактеристично беше што целиот беше осветлен,како светла точка да се движи и ги немаше трепкањата на светлото кои се карактеристични за авионите.Цело време се движеше праволиниски,мене мобилниот ми беше исклучен и таман го земав да го уклучам за да можам да го снимам објектот,кога топката ја зголеми брзината и како да се вивна во небото и ја снема.Што би можело да биде ова?
Јас исклучувам хеликоптер,нема шанси,исклучувам и авион зашто некако ова однесување не ми е карактеристично за авионите,можеби и грешам.Вие што мислите?
Istovo go vidov okolu 19:30 vo Skopje...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.458
Поени од реакции
5.153
Сателит.
Најлесно се забележува МВС, која е огромна и излгеда посветло и од Венера.
Еве ако сакаш да ја видиш пак, кое време да ја чекаш:

http://iss.astroviewer.net/observation.php

Иначе постојат и многу други сателити кои се забележуваат навечер, како тивко, бавно и праволиниски се движат и наеднаш "исчезнуваат", заради влегување во сенката на Земјата.

Постојат и такви сателити кои на кратко ја рефлектираат сончевата светлина од своите сончеви панели, па изгледаат како трепкачи.
Некои може да се забележат дури и дење.

Еве уште една страна каде може да ги следиш сите сателити:

http://www.n2yo.com/?s=20580

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
B

Black Guard

Гостин
Балон.

Де малку да разјасниме некои работи за овие НЛО.

Јасно е дека будат интерес,јасно е дека временскиот балон кој падна направи УФО лоботомија и профит туку да одиме со фактите.

Знаете дека идејата за Летечка чинија(ЛЧ понатаму) е уште пред втора светска војна и не била само германија напредна туку и САД и овој тип на летала имале стратегиско значење бидејќи не бил само германскиот ханебу...плановите биле создавање на воздушни тврдини со топови кои ќе уништуваат мети каде што ќе им наредат.

Еве еден Американски проект

Многу јасно тука е и познатиот соусер додека развојот и експериментите се вршеле под команда на Воздухопловните сили а база за експерименти била Wright patterson, и колку за инфо САД развиле модел за сериско производство кој имал екипаж од 6 лица,оружје и да лебди минимум 3 недели-сепак САД изгубиле едно летало во австралија а анализите покажале титаниум кој е цврст и лесен,нејсе и експлозијата е интересна бидејќи говори за погонот Кој користел хиперголичен пропелант а тоа е пропелант кој се пали кога стапува во контакт со оксидајзерот а има остатоци од N2O4 и хидразин.
станува збор за LVR Кој можел да носи 4 ракети но за среќа Нуклеарен реактор не му вградиле.

Друго летало познато е летачката палачинка или XF5U

Мотори од прат и витни и брзина над 600 км/х

Пропелерите биле од дрво и овозможувале вертикално слетување и полетување но и стабилен лет,па истиот бил планиран за ловец во втора светска војна-произведен е прототип но не му биле вградени митралези и топови додека проперелите.

Шемата

И секако уште еден боев

И нацистите не биле назад,ниту пак Јапонците-всњушност Јапонците успеале со подморница носач на авиони со ноќен визир радар и хангар со борбени авиони-какво изненадување и да САД биле бомбардирани од авиони т.е Орегон бил бомбардиран 1942 од авиони aichi M6a1 кои полетале од подморница од каде никој не очекува-секоја држава си имала по некој адут...

Но поентата ми е ајде малку логика-да претпоставиме дека тие НЛО се вонземски тогаш се поставува прашањето-КАДЕ им е Матичната база???

Ако е масивен Вселенски брод ќе го детектираме-имаме и радари,и телескопи во земјината орбита така да очигледно е дека полетуваат од земјата.

4.jpg 10.jpg

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Метеоролошки балон? Bitch please ... :)

Следно на листа за потврда? Swamp gas?

Има одредена граница до каде можат да ја навредуваат нашата интелигенција.

B

Black Guard

Гостин
Ејј не сум bitch ајде погледни подобро
Метеоролошки балон? Bitch please ... :)

.
Ајде види го видеото повторно и размисли и побиј го ова.

Како прво видеото е ЕДИТИРАНО доказ за ова е фактот што снимањето е во прогрес(на долниот десен агол се гледа објектот) што значи мора ама мора да има барем минимум 5-10 секунди снимка во авионот кога нели човекот ја уклучува камерата и насочува кон прозорот-чист едит.

Понатаму објектот го снима само 8-9 секунди без притоа да го следи!!!

И на крај краеви

Then there's the fact that the light and shadow pattern on the blurry white object doesn't change as it moves. It's almost as if the UFO intentionally maintained exactly the same angle toward the camera the whole time — not impossible, but highly suspicious.
Absent a terrestrial explanation, we turned to Derek Serra, a Hollywood visual effects artist who has analyzed previous UFO videos. Serra said he finds several elements in this South Korean UFO video that "scream fake," including that "the motion blur was done by an amateur," he told Life's Little Mysteries. "When the camera zooms in a bit, and when the UFO flies off screen, you can seen 'ghosting' of the image. Actual motion blur of real, three-dimensional objects creates a smooth gradient, not a stuttered ghosting like we see in this video. It is something we make sure we do right when working on shots for TV and film."
Though all signs point to a hoax, it's possible that alien spacecraft technology is so advanced that the spacecraft have the sneaky ability to appear on our cameras looking exactly like faked video images.

Изгледај го видеото повеќе пати и ќе ти биде јасно.

Има одредена граница до каде можат да ја навредуваат нашата интелигенција
Кој тоа ја навредува,знаеш ли дека јапонците испраќале вакви кон САД но не временски,туку со антракс,чума... а пак после втора светска војна Америте праќале исти балони во СССР.

И де кажи каде е матичниот брод???

Kajgana Shop

На врв Bottom