Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Добро бе да му се невиди зар му веруваш на еден обичен евтин холивудски филм.:pos2:
Ако гледаш така на работите тогаш зошто не го гледаш "Star Trek" или "Star Wars" па ќе увидиш дека постојат вонземјани и тоа на велико. Или ти пак гледаш на работите како шти ти одговараат па го прифаќаш она што ти одговара, а го отфрлаш она што не ти одговара.
И покрај видео материјал не веруваш во она што го гледаш? Не ми е јасно како сте слепи и не гледате што е вистина а што не, и не може на крај на филмот кој не беше филм туку луѓето се снимале да заврши со тоа дека дечкото го нашле мртов после 6 дена а телото на девојката никогаш не е најдено. Тоа е ваш проблем што не верувате а тоа е поради фактот што не сте образовани христијански и не можете да ги спознаете тајните на религијата.

Значи се додека постои овој свет ќе има лажење од нечестивиот а со разни знаци севишниот ќе им покажува ан луѓето по нешто за да се покајат и да одат на вистински пат. Значи НЛО е лага и ве лажат као и мене што ме лажеле, ама кога ќе се освестиш и ќе ја приочиташ вистинаат тогаш се опремуваш со знаење и ја победуваш лагата. А вие и покрај тоа читате и не можете да разберете дека сте излажани со нло.

Зоте... не навредувај НИКОГО - АПОКАЛИПТО

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
И покрај видео материјал не веруваш во она што го гледаш? Не ми е јасно како сте слепи и не гледате што е вистина а што не, и не може на крај на филмот кој не беше филм туку луѓето се снимале да заврши со тоа дека дечкото го нашле мртов после 6 дена а телото на девојката никогаш не е најдено. Тоа е ваш проблем што не верувате а тоа е поради фактот што не сте образовани христијански и не можете да ги спознаете тајните на религијата.

Значи се додека постои овој свет ќе има лажење од нечестивиот а со разни знаци севишниот ќе им покажува ан луѓето по нешто за да се покајат и да одат на вистински пат. Значи НЛО е лага и ве лажат као и мене што ме лажеле, ама кога ќе се освестиш и ќе ја приочиташ вистинаат тогаш се опремуваш со знаење и ја победуваш лагата. А вие и покрај тоа читате и не можете да разберете дека сте излажани со нло.
ZOTE ako stvarno tolku si se osvestil i si procital, ke videse deka mitot za NLO go ima uste od najstari vreminja i go ima i vo Biblijata...tolku od tvojata "hristijanska" obrazovanost.......

P.S moze da mi kazis sto dokazuva filmot spored tebe?

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
Ти стварно не си нормален и покрај видео материјал да не веруваш во она што го гледаш. Не ми е јасно како сте слепи и не гледате што е вистина а што не, и не може на крај на филмот кој не беше филм туку луѓето се снимале да заврши со тоа дека дечкото го нашле мртов после 6 дена а телото на девојката никогаш не е најдено. Тоа е ваш проблем што не верувате а тоа е поради фактот што не сте образовани христијански и не можете да ги спознаете тајните на религијата.

Не ме смеј жити мене :pos2::pos2::pos2: ќе се помочам во гаќи.
Знаеш ли ти дека филмот има три различни завршетоци:
1. Девојката го убива дечкото и се ниша додека не дојде полиција и ја застрела.
2.Девојката го фрла дечкото при тоа што тој летајќи удира во камерата.
3.И последната која е највознемирувачка е кога девојката смеејќи и се на камерата си ги сече вратот при што демонот ја напушта.

Сакаш да ми кажеш дека откако главните актери умреле пак ги оживеале за да направат други сцени или пак тоа се други актери кои личат на нив :pos2: . Значи сине можеш да видиш дека луѓето се живи и здрави(http://www.imdb.com/name/nm2209370/ http://www.imdb.com/name/nm2913790/ )
Разбуди се ова е само еден евтин хорор филм со актери, режисер итн. незнам од каде ти е таа информација дека ова е документарец можеби така е направен за да изгледа повпечатливо, но има и други такви филмови. И те молам размисли малце пред да гледаш страшен филм доколку јас сум ти родител не би ти дал да гледаш такви филмови. Би ти рекол дека премногу се сожививаш со филмот.

L

Liberation

Гостин
не е прашањето дали постојат, туку дали успеале да стигнат до земјата.

инаку, и по најпесимистичките формули, излегува дека во универзумот има неколку милиони планети со живи суштества...

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
не е прашањето дали постојат, туку дали успеале да стигнат до земјата.

инаку, и по најпесимистичките формули, излегува дека во универзумот има неколку милиони планети со живи суштества...
se soglasuvam so tebe deka vonzemjani postojat...... e sega nacinot na patuvanje e nevozmozen, barem za nas so ovie svakanja......no toa ne znaci deka takvi patuvanja ne se vozmozni:smir:

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
"We are Not Alone," says NASA Veteran

March 12, 2010

"In 1991, while monitoring a space shuttle mission, in the secret Mission Control Center at the Kennedy Space Center, I was flabbergasted to observe an entity that was eight to nine feet in height in the open Space Shuttle Pay Load Bay while it was in earth orbit."

by Clark McClelland
zzz933@hotmail.com

(for henrymakow.com)

Since age 12, I have studied the extraterrestrial star races that are visiting earth. How can I say that with conviction?? Read on.
My career has been dedicated to the study of astronomy and space exploration at Cape Canaveral and the Kennedy Space Center, Florida, from 1958 to 1992.
I graduated from a small technical college, Western Pennsylvania Institute of Technology. It does not exist any longer. Students now attend, Carnegie-Mellon University. My major was structural design engineering. I graduated with a 4.0 Grade Point Average.
When I initially arrived at Cape Canaveral, I was in demand. It was during the early space race with the USSR and the Cape seriously needed structural designers.
My career grew with greater responsibilities. I assisted in launching the ABMA (Army Ballistic Missile Agency) Jupiter C, Juno ll, and went on to the USAF Atlas, Titan, Minuteman, Thor, US Navy Polaris, Poseidon, Vanguard, NASA Saturn l, Saturn V, etc. I helped to design the rocket launchers and service towers working periodically with Dr. Wernher von Braun and his group of scientists during his many visits.
I have witnessed or assisted in launching 668 missions.
My final assignment was as a Space Shuttle Fleet, Space craft Operator (ScO). Mission astronauts said that ScO's knew the space shuttles better than the flight crews. We spent 12 or more hours a day inside them 6 to 7 days a week. Some called us GTA's, Ground Test Astronauts. It was a fitting title.

THE INCIDENT
In 1991, while monitoring a space shuttle mission, in the secret Mission Control Center, at the Kennedy Space Center, I was flabbergasted to observe an entity that was eight to nine feet in height in the open Space Shuttle Pay Load Bay while it was in earth orbit.
The entity was very tall, much taller than the two NASA astronauts floating near it. I could estimate the height due to being familiar with the sizes of the interior of the Pay Load Bay of the shuttle. I was not able to view all facial features, other than thinking I recognized two eyes, a nose and since it had a large helmet on, nothing else was evident.

It was in a body tight type uniform space suit. I saw it at a distance on a 27 inch TV monitor. It appeared that the NASA astronauts were familiar with the entity. The entity appeared to be communicating with the two NASA astronauts. There was some NASA commentary, from the Houston Space Center, but there was no mention of the entity. Following a few statements, the audio discontinued, and I cannot recall if I heard any other comments.
I was in a secret monitoring office, and it may have been their mistake in Houston Mission Control to allow my monitor to view that incident. I cannot say anything else other than that.
It suddenly was on one of my several monitors. I had several to observe various shuttle operations while in progress.

I also observed many UFOs flying near the shuttle on many missions.
the STS-48, the famous shuttle missions when we took several "shots" at escaping UFOs, I was on duty for that amazing incident. NASA said it was ice crystals. SURE IT WAS!
I have a POT LOAD of other data. No one will publish it. Why? Because they KNOW I KNOW the TRUTH. Hell, Buzz Aldrin knows a lot more.
That makes me believe WE ARE an ENSLAVED SPECIES on earth.

SPACECRAFT
A large, strange, unknown spacecraft was safely in orbit behind the shuttle. It appeared as a somewhat short-winged object and did not appear to have been used as a spacecraft for traveling stellar distances. It appeared to be too small for that and probably would not be capable of deep space flight other than on board another more sophisticated carrier craft designed to be used for deep space flight I witnessed this astounding event for a total of one minute and seven seconds by keeping the lapsed time on my astronaut watch.
I am an expert in recording such unique activities. I wrote a detailed report. The report was not forwarded to the NASA mission launch director. I had no witnesses, and had I made an "official" report; which I did not, it may have caused me job difficulties. Although it still seemed it may have because what I monitor is also secretly viewed by NASA mission Control in Houston, Texas, so they apparently knew I was seeing this tall entity interact with NASA astronauts without being officially assigned to view it.
Later, an expert graphic artist was able to exactly create this observation of this occurrence for my website at URL: http://www.stargate-chronicles.com Open it and go to the link on the website that has the name, NASA Astronaut/Dr. Edgar Mitchell mentioned. Then visit the link: "Incidents" for more revelations and disclosures by Dr. Wernher von Braun, former Senator Barry Goldwater, and other disclosures that are probably unknown to you.
About two months following my incident, I was informed of another report by another aerospace engineer. This person was also involved in the launching of space shuttles.

This shuttle engineer observed a similar entity, eight to nine feet tall, INSIDE the space shuttle crew compartment as it orbited earth. Yes, inside the shuttle! It was slouched over to protect its head from hitting the shuttle overhead structure. Again, it was communicating with two much smaller NASA astronauts.
Neither the United States Space Program nor any other foreign Space Program known on earth constructs their spacecrafts to accommodate such physically large entities.
REPERCUSSIONS

A few months following my experience, I was summoned to a NASA office. I was earlier told that I was being reassigned to the NASA Astronauts office for other responsibilities. The shock was the summons was not for an upgrade in my position, but rather a bogus charge that had me fired after so many years in service.

The committee said I had not listed a past address of a residence where I had lived on my original application. It was a minor error, if that. I returned the next day with a Xerox copy of my original employment application showing that in fact the past address in question had been added. They would not take it into consideration. A kangaroo court had heard my case and denied me my job, health benefits and retirement. Please, God, BLESS America. I have lived in poverty since that decision was made. After, you are fired from NASA no one will hire you.

People of earth, the human race are absolutely NOT ALONE in our Milky Way Galaxy and NOT in the vastness of the Universe.
During my numerous years in astronomical science and aerospace exploration, it is very obvious that the human race is controlled by an evil higher shadow government. It is powerful enough that it can override various national political decisions, keep us all in a condition of global slavery and total economic control. Are you aware of the decline we are presently experiencing?
The ancient Bible talks about Giants mating with earth women. Giants are included in all of earth history. Are they still with us?? The giants we both observed?
Please open my website at URL: http://www.stargate-chronicles.com
I would like to thank Dr. Henry Makow for his courage in having my report delivered to all of you. Few people have offered such assistance. I offer my genuine gratitude for his allowing this to be published through his website.

Clark C. McClelland, former ScO, in the soon to be, former, Space Shuttle Fleet, Kennedy Space Center, Florida

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
se soglasuvam so tebe deka vonzemjani postojat...... e sega nacinot na patuvanje e nevozmozen, barem za nas so ovie svakanja......no toa ne znaci deka takvi patuvanja ne se vozmozni:smir:
Не е ништо невозможно...
Постојат многу теории дека патувањето побрзо од светлината е можно....постојат и основи за тоа...

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Не е ништо невозможно...
Постојат многу теории дека патувањето побрзо од светлината е можно....постојат и основи за тоа...
Veruvam deka e taka, zatoa napisav deka za ovie nasi svakjanja denes, toa e nevozmozno, no jas licno veruvam deka postojat nacini na patuvanje niz vselenata, no nie seuste ne mozeme da svatime kako..... ili barem ne znaeme deka nekoj svatil.....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Veruvam deka e taka, zatoa napisav deka za ovie nasi svakjanja denes, toa e nevozmozno, no jas licno veruvam deka postojat nacini na patuvanje niz vselenata, no nie seuste ne mozeme da svatime kako..... ili barem ne znaeme deka nekoj svatil.....
Види вака.... засега технолошки сме немоќни да изведеме патување во вселената со брзина барем од 1% од таа на светлината. Но постојат теоретски основи (со растегнување на просторот пред вселенскиот брод) да се изведе патување побрзо од тоа на светлината.... али за ова на друга тема...

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.719
Поени од реакции
22.689

Па тоа е...Како би дошле вонземјаните тука стварно не ми е јасно .. Е сега имало докази дека тука не посетуваат вонземјани во ред но нека кажаат и како дошле ако веке знаат дека дошле..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Па тоа е...Како би дошле вонземјаните тука стварно не ми е јасно .. Е сега имало докази дека тука не посетуваат вонземјани во ред но нека кажаат и како дошле ако веке знаат дека дошле..
А бе тоа како би дошле за напредна цивилизација не е проблем...проблемот е што немаат дојдено, а некои го тврдат спротивното...
Сепак има доста мистерија како и во текстот погоре, но мислам дека вонземјаните не би биле толку глупи како нас да се кријаат или покажуваат покрај сета таа технологија што можеби ја имаат...

Член од
7 март 2010
Мислења
22
Поени од реакции
1
Значи дека постојат тоа е без сомневање...Не е можно само ние да сме живи суштества у цел универзум...И несамо еден вид.Ја искрнео мислам дека има многу различни видови на вонземјани:)Дека постојат тоа е сигурно...Значи НАСА коа реши да покаже 1% од истражувањате шо ги има направено и коа тоа беа слики од вселенски летала нишо веќе не ме чуди:)100 посто постојат а сигурен сум и дека НАСА криe некои вонземјани на земјата 100000000000%...Рачунајте Men in Black...Ја искрено мислам дека не е се научна фантастика:)

S

smart ass

Гостин
И сега египќаните покрај хиероглифските чкртки мртки и доброто познавање на геометријата,па арапите,античките грци...уствари Пештерскиот човек можел да нацрта многу подобро ЛЕТАЛО било налик хеликоптер или пак во друга форма...нема никаков доказ за вонземјани.

Едни велат наса била 50 пати на месечината да чисти наводно Докази ахах оти имало таму цивилизација(а месечината е лабораторија вештачка) па тие торковци немаат поим дека Аполо програмот и лансирањата биле ризични,па секое трето лансирање било неуспешно...а рекорд мислам дека е 7 пати по ред...кога сакале америте да лансираат добар шпионски сателит...па пратиле дегустатор органолептички да ВДИШИ....и да каже дали има истекување на хидразин...тоа е истиот сателит кој ја фана најголемата ракета која експлодираше и го однесе бајконур у ПМ...и да знаете СССР до 70 не бил толку моќен и немал толку јака стратегиска авијација...како што се мислело...има дел од фотографиите ослободено

знаете ли колку било тешко да се направи фотоапарат кој ќе слика со добра резолуција во услови какви што се горе...(затоа многу фирми се ангажираа почнувајќи од боинг,ПОЛАРОИД,рајтеон и средија... некако еве ви слика

ОВА Е ПРВАТА СЛИКА ОД САТЕЛИТ...имате чест да ја видите еве ја

Its early efforts were declassified in the mid-1990s, and the grainy picture you see on this page is what the NRO describes as the "first imagery" taken by its once highly secret Corona satellite; it shows the Mys Shmidta Air Field in the Soviet Union on August 18, 1960
А на СССР сателити се лансираа преку тајниот програм восток...па имаа и зенит сателит...

Пред да успеат сакаа да го шпионираат СССР на 1000 начини дури и праќакјќи временски балони(пратени се над 10 илјади) да сликаат по сибир...ама тешко-ништо од тоа,а и еден падна во руски раце(сосе фото опрема и слики)...значи розвел беше баш тоа временски балон..

Сликата горе е од
59-та година (овој програм е строго чуван во тајност исто и сликите.
[/URL][/IMG]
сателитот е однесен со калугата мислам(за восток СССР програмот).

[/URL][/IMG]

Еве го 16-ката која го уништи бајконур и уби над 120 лица

[/URL][/IMG]

А поим немаа за бајконур америте се до 1955...еве ја првата слика...и оваа е од У-2

Еве слика од 1969...шпионски сателит ги фаќа русите при тест на СА-2

Така да ова било тежок и мачен период се до 70-ти па и ДЕНЕС...и некои па велат америте не биле на месечина,некои велат биле...па добро сега што е работава...

Ако балонче кое наместо апарати за мерење време имало чудни справи и јак фотоапарат знаете во вселена како се движи сателитот слика константно...а слика во движење е...размачкана ова било решено(полароид и рајтеон стабилизирале,а пак филмот бил посебен за да ја издржи температурата а и да не влијае никаков електрицитет врз него) и на корона т.е НАСА програмо значи паралелно со Аполо одел таен програм за шпионажа на СССР оти еве самиот факт што 55 е првата слика од бајконур укажува на тоа,значи америте паничеле со временски балони(летаат до 40-50км) па потоа требало со авион да ги фатат...понатаму со сателити

Еве ви слика од Корона направена врз СССР Аеродром.

[/URL][/IMG]

Шемата низ вселена и сликање на локации

[/URL][/IMG]

Еве и како америте фанале во 1969 совјетски Тест на СА-2 ракетниот систем...

[/URL][/IMG]

Но и не било така лесно ДА СЕ видат сликите и анализираат...немало ГПС...туку требало при паѓањето во атмосферата сателитот и опремата да не изгори а специјално модификуван авион да ја фати(како каубојциве)..

[/URL][/IMG]

И после ќе попуваат кутрите амери оделе ваделе докази за вонземјани на месечината...абре едвај полетувале...:pos2:

И ете ви го розвел...резултат на параноја а и добар туизам има развиено....БРАВО-иновативни се америте-војска дошла бидејќи не бил временски балон туку имало Софистицирана Оптика(иста ко на авионот У-2)....

Сега ако имало вонземјани чуму бре се кријат...па овие НЛО се резултат на продолжувањето на НАЦИ истражувањето...кој ве лаже дека летаат со 10 мах и се маневрабилни :pos2::pos2:

цццц....и дај ајде нека објасни некој КАКО од мирување нагло објектот добива надзвучна брзина без т.н звучна експлозија(како авионите кога ја надминуваат брзината на звукот) па каков погон кеш да имат...гледам таму превари за Плазма Б-2 кој лета 40 години:pos2::pos2:

за 70% од НЛО објаснувањето е
The Earthquake lights/Tectonic Strain hypothesis: UFOs are caused by strains in Earth's crust near earthquake faults, which can also supposedly induce hallucinations.
И второто е дека е атмосверскиот феномен на светла топка(која личи на УФО,е сликана и е докажана лајтинг бол...

Е другите 30% се оние користени за воени цели кои имаат ПРЕД СЕ психолошки ефект бидејќи истите многу лесно ги открива радар...и тоа обичен радар на авион!!!

затоа да боиде јасно тие нло летаат ниско и наеднаш ОП и ете ти параноја....зошто нема видео од НЛО кое е сликано од Спејсшатл,или пак од некој сателит или УАВ???

Остајте прикаските за вонземјани...не негирам дека нема јас сум 100% сигурен дека има друга форма на органска материја надвор од нашава планета...ама ова со НЛО е многу напумпано...туу па имаше едно видео како НЛО бркано од авиони оди подвода(а уствари тогаш на таа локација имаше подморница на САД...која можеби го пуштила да направи параноја па потоа објектот се пушта,ги полни резервоарите со вода и заедно со подморницата назад...имаат радарски одраз,видливи се,а нагло менуваат насока(без термален одраз) користејќи компресиран азот или пак СО2 така и летаат всушност а знаете ли колку има азот(покрај иницијалното полнење) во воздухот????

Зоте... не навредувај НИКОГО - АПОКАЛИПТО

Зоте што бираш.(имаш право на еден избор).:vozbud:

Господ или Македонија???

И еј...ова горе демони се:pos2:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
секако дека НЕ постојат вонземјани :nenene: а кога би постоеле баш би сакал да видам

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Between 10:05:39 pm on March 19 and 11:42 pm, an anomaly is detected in LASCO C3 (One of the nodes Telescope SOHO).
En dicha anomalía puede observarse la traza de un objeto, cuya trayectoria puede determinarse, con la ayuda del Telescopio STEREO, Nodo Behind COR 1.​
The anomaly can be seen in the trace of an object, whose trajectory can be determined with the help of the Hubble STEREO Behind COR Node 1.
Por latrayectoria, desplazamiento y posiciones del objeto, podemos determinar que su tamaño es semejante al tamaño de la Tierra, y su velocidad, trayectoria y posiciones relativas, son incompatibles con ningún objeto natural.​
For latrayectoria, displacement and object positions, we can determine that its size is similar to the size of Earth, and its speed, trajectory and relative positions are incompatible with any natural object.
Ladescripción de posiciones, se verifica por tramos horarios desde las 02:05:39 horas hasta las 15:05:39 horas del día 19 de Marzo.​
Ladescripción positions, takes place in tranches hours from 02:05:39 am to 15:05:39 pm on March 19.
El objeto ha sido fotografiado desde varias ubicaciones geográficas diferentes, Nueva Zelanda,Estados Unidos, Australia.​
The object has been photographed from several different geographical locations, New Zealand, USA, Australia.
AEO1 Bright Objects near the Sun.​
Bright Objects AEO1 near the Sun.
AEO2 Starlike Objects with Anomalous Motions.AEX1 Objects Crossing the Face of the Sun.​
Objects with AEO2 Starlike Anomalous Objects Motions.AEX1 Crossing the Face of the Sun
http://translate.google.com/translate?hl=es&sl=es&tl=en&u=http://starviewer.wordpress.com/2010/03/20/artefactos-del-tamano-de-la-tierra-en-el-sol-seguimiento-detallado-de-la-anomalia-del-19-de-marzo-de-2010/

Kajgana Shop

На врв Bottom