Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Читам и не ми се верува... Луѓе јас имам 17 и сум далеку од спремна за прв однос.. Јас не знам какви се тие статистики што покажале дека се почнува на 14 години. Не знам до што е проблемов: до мене или навистина 14год. е прерана возраст за прв секс?
дефинитивно е прерано.абе нашите на 14 год. не знаеле дечко што е, а не па секс.ама сега, се е пореметено, познавам девојчиња што имале секс уште во петто одделение:shok: тоа за мене не е нормално.
може некој ќе ме смета за старомодна, ама мислам дека колку и да е созреано некое девојче, 14 год. е прерано за секс

Член од
23 мај 2008
Мислења
24
Поени од реакции
2
е аман бе... што праеле од 5то??? уште немала циклус, а веќе искусила секс... БРАВО за девојката

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
е аман бе... што праеле од 5то??? уште немала циклус, а веќе искусила секс... БРАВО за девојката
Епа затоа има 13 годишни што чуваат деца..поверувај реалност е за жал..Напредна младина.Мило ми е што сум од тие поуназадените.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Читам и не ми се верува... Луѓе јас имам 17 и сум далеку од спремна за прв однос.. Јас не знам какви се тие статистики што покажале дека се почнува на 14 години. Не знам до што е проблемов: до мене или навистина 14год. е прерана возраст за прв секс?

Имаш среќа, златна, што не се нашол некој да те прелаже со 2-3 збора, те сакам, ке сторам се за тебе, и сл, со цел да те легне, иначе и ти ке беше дел од напреднава младина, а вака чувај се за калуѓерските денови:pos:

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Имаш среќа, златна, што не се нашол некој да те прелаже со 2-3 збора, те сакам, ке сторам се за тебе, и сл, со цел да те легне, иначе и ти ке беше дел од напреднава младина, а вака чувај се за калуѓерските денови:pos:
извини ама морам да се изразам вака: која глупост ја истресе жити се?!
Ако девојка или еве нека биде девојче има барем малку памет нема да шири нозе на те сакам.и тоа нема никаква врска со возраста.може да те прелаже и на 40 години не само за секс.Леле...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
извини ама морам да се изразам вака: која глупост ја истресе жити се?!
Ако девојка или еве нека биде девојче има барем малку памет нема да шири нозе на те сакам.и тоа нема никаква врска со возраста.може да те прелаже и на 40 години не само за секс.Леле...
Мал ремет беше, ставив и смајли, ако не примети .. баш ми е мило, за особата девојката, или што и да е, дека сеуште има по некој паметни, за разлика од останатава младина, кој/а размислува правилно.
КОлегинице:smir:

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Лелеле со размислувањава ваши кожа на човек да му се крене, абре имам дома женско чедо, па зар утре кога веќе ќе мора да се разговара за први сексуални односи треба да ја посоветувам дека добро е и на 14 год??? Место да си поуживате во детството и тинејџерството, да си леткате во симпатии и летни игри и авантурички они за секс се спремаат божем ќе ви се затен ако причекате уше некоја година, еве една мислам од мојата баба уживај дур си девојче, жена цел живот ќе бидеш.:smir:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Лелеле со размислувањава ваши кожа на човек да му се крене, абре имам дома женско чедо, па зар утре кога веќе ќе мора да се разговара за први сексуални односи треба да ја посоветувам дека добро е и на 14 год??? Место да си поуживате во детството и тинејџерството, да си леткате во симпатии и летни игри и авантурички они за секс се спремаат божем ќе ви се затен ако причекате уше некоја година, еве една мислам од мојата баба уживај дур си девојче, жена цел живот ќе бидеш.:smir:
токму тоа.сакам да уживам во животот, поточно во детството, а не да се секирам што глупост сум направила, зошто ми касни и сл. .и баш заради тоа мислам дека е рано 14годишни да имаат секс или пак деца, па тие уште се деца

Член од
23 мај 2008
Мислења
24
Поени од реакции
2
Не бе златен, не планирам калуѓерка да станам.... Само то што е рано, рано е... :salut:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Подготвеноста за првиот секс воопшто не зависи од годините, туку и од тоа колку постои блискост помеѓу партнерите, дали е нешто длабоко и суштинско или колку да се рече. Искрено не придавам големо значење на сексуалните односи, сепак тоа е задоволување на нагони, според мене, да не ме сфати некој погрешно. Ако веќе мора да конкретизирам точен број, би рекла 17 години кај девојките (иако според традиционалните сфаќања е премногу рано).

B

black angel

Гостин
koj koga e podgotven togas e najubavo ama sepak mislam deka od 17 nagore e najdobo vreme ne 13 ili sl

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Не постои одредена возраст за прв сексуален однос.
За секого е различно. Некој можеби е спремен за сексуални односи на 13 години, а некој можеби не е спремен ни на 24.
Зависи од личноста.
Да се надополнам...

Јас сепак мислам дека најрано на 17 години би требало, за женско, за машки не знам, исто 17,18.
Туку ги гледам девојчињава и се чудам како им се сака да пораснат толку бргу, мислат дека ако легнат со некого на 14 ќе бидат “фраерки“, а уствари кога ќе се прочуе тоа, веднаш ги етикетираат како курви и сл. Ама тоа ти е, со инка не можеш да им ставаш памет у глава. Пак ќе си тераат по своето.

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Да се надополнам...

Јас сепак мислам дека најрано на 17 години би требало, за женско, за машки не знам, исто 17,18.
Туку ги гледам девојчињава и се чудам како им се сака да пораснат толку бргу, мислат дека ако легнат со некого на 14 ќе бидат “фраерки“, а уствари кога ќе се прочуе тоа, веднаш ги етикетираат како курви и сл. Ама тоа ти е, со инка не можеш да им ставаш памет у глава. Пак ќе си тераат по своето.
кои фраерки еј...зашто јас не бев толку кул тогаш?:pos:

Х

Ханзо

Гостин
Јас мислам дека најдобро е на 17.
Член: Трпана

abe 16 e najbolje be.
Член: Трпе

Мислам дека 18 е најдобра возраст...
Член: Стојанчо

По цела тема го гледам ова. Is it just me or...:)

*членовите и квоутовите се измислени.
-Captain Obvious

klipceto

Fire Walk with Me
Член од
27 мај 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
najdobro e kaj 17 ili 18 ama za toa nema pravilo koj kako ke mu dojde...

Kajgana Shop

На врв Bottom