Воздухопловен Винг и ПВО на Република Македонија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.553
Поени од реакции
43.500
оваа камуфлажа е каде каде подобра од сегашнава, се приметува иначе украинскиот раундел,под тоа да земеш да шмирглаш ќе најдеш ѕвезда:D

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Istoto go pomislev koga ja stavav slikata, deka sovetskata kamuflaza (ili fabrickata) e podobra, nasata bi mozela da se izvede podobro spored geografijata na zemjava, dokolku bi sum se prasuval jas bi im dal sloboda na pilotite kako sakaat, ili pak bi bile vo crna boja, no mi se dopaga i ungarskata kamuflaza.

D

Deleted member 53418

Гостин
За жал не, ова се слики од едно сјајно време, инаку на сликата има 6 Ми-24 и 1 Ми-8.
Моментално колку имаме оперативни ? читав негде дека пилотиве неможеле да напраат 200 часа лет треба ремонт на моторите ако не направиш годишно 200 часа губиш право да леташ

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Моментално колку имаме оперативни ? читав негде дека пилотиве неможеле да напраат 200 часа лет треба ремонт на моторите ако не направиш годишно 200 часа губиш право да леташ
Пишува на почетната страна, само 4 се останати Ми-24 и не се оперативни чекаат ремонт, а од транспортните само 2 се оперативни Ми-17 но и тие не летаат многу, инаку и од нив се повлечени повеќето. Од В.В сега за сега летаат само учениците со Bell и Zlin.
Инаку за часовите на лет се одржаваат на симулатори за Ми-24 и Ми-17.

П.С.
Ако познаваш некој можеш да леташ со Ми-24 на симулаторот:LOL:

D

Deleted member 53418

Гостин
Пишува на почетната страна, само 4 се останати Ми-24 и не се оперативни чекаат ремонт, а од транспортните само 2 се оперативни Ми-17 но и тие не летаат многу, инаку и од нив се повлечени повеќето. Од В.В сега за сега летаат само учениците со Bell и Zlin.
Инаку за часовите на лет се одржаваат на симулатори за Ми-24 и Ми-17.

П.С.
Ако познаваш некој можеш да леташ со Ми-24 на симулаторот:LOL:
Значи моментално ние неаме водухоплоство освен полициските хеликоптери

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Значи моментално ние неаме водухоплоство освен полициските хеликоптери
Да пишував на претходните страни, а исто така пишував и тука полицијата има по спремни и по јаки хеликоптери од армијата но исто така и пилотите имаат повеќе часови лет, особено Mi-171Sh Hip го скинаа од летање како и Hermes 450, повеќе би аплицирал за пилот во МВР отколку во АРМ :cool:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Да пишував на претходните страни, а исто така пишував и тука полицијата има по спремни и по јаки хеликоптери од армијата но исто така и пилотите имаат повеќе часови лет, особено Mi-171Sh Hip го скинаа од летање како и Hermes 450, повеќе би аплицирал за пилот во МВР отколку во АРМ :cool:
Сепак мислам дека Ми-24 ја прават разликата.Штета само што Армијата не располага и со полициските Mi-171Sh Hip стварно се добри машини!(y)

Член од
1 мај 2015
Мислења
477
Поени од реакции
657
Сепак мислам дека Ми-24 ја прават разликата.Штета само што Армијата не располага и со полициските Mi-171Sh Hip стварно се добри машини!(y)
Ќе прават разлика само тогаш кога ќе може да летаат (y)

L

Legend1979

Гостин
Ne se raboti za sovremeno i moderno orudije tuku za moznost da go odrzavas toa parce orudije sto go imas! I moze toa malo parce orudije sto se ima kaj nas da se cuva i odrzava.

Kajgana Shop

На врв Bottom