D
Deleted member 53418
Гостин
Денеска е сликано ова ?
Денеска е сликано ова ?
За жал не, ова се слики од едно сјајно време, инаку на сликата има 6 Ми-24 и 1 Ми-8.Денеска е сликано ова ?
Моментално колку имаме оперативни ? читав негде дека пилотиве неможеле да напраат 200 часа лет треба ремонт на моторите ако не направиш годишно 200 часа губиш право да леташЗа жал не, ова се слики од едно сјајно време, инаку на сликата има 6 Ми-24 и 1 Ми-8.
Пишува на почетната страна, само 4 се останати Ми-24 и не се оперативни чекаат ремонт, а од транспортните само 2 се оперативни Ми-17 но и тие не летаат многу, инаку и од нив се повлечени повеќето. Од В.В сега за сега летаат само учениците со Bell и Zlin.Моментално колку имаме оперативни ? читав негде дека пилотиве неможеле да напраат 200 часа лет треба ремонт на моторите ако не направиш годишно 200 часа губиш право да леташ
Значи моментално ние неаме водухоплоство освен полициските хеликоптериПишува на почетната страна, само 4 се останати Ми-24 и не се оперативни чекаат ремонт, а од транспортните само 2 се оперативни Ми-17 но и тие не летаат многу, инаку и од нив се повлечени повеќето. Од В.В сега за сега летаат само учениците со Bell и Zlin.
Инаку за часовите на лет се одржаваат на симулатори за Ми-24 и Ми-17.
П.С.
Ако познаваш некој можеш да леташ со Ми-24 на симулаторот![]()
Да пишував на претходните страни, а исто така пишував и тука полицијата има по спремни и по јаки хеликоптери од армијата но исто така и пилотите имаат повеќе часови лет, особено Mi-171Sh Hip го скинаа од летање како и Hermes 450, повеќе би аплицирал за пилот во МВР отколку во АРМЗначи моментално ние неаме водухоплоство освен полициските хеликоптери
Сепак мислам дека Ми-24 ја прават разликата.Штета само што Армијата не располага и со полициските Mi-171Sh Hip стварно се добри машини!Да пишував на претходните страни, а исто така пишував и тука полицијата има по спремни и по јаки хеликоптери од армијата но исто така и пилотите имаат повеќе часови лет, особено Mi-171Sh Hip го скинаа од летање како и Hermes 450, повеќе би аплицирал за пилот во МВР отколку во АРМ![]()
Ќе прават разлика само тогаш кога ќе може да летаатСепак мислам дека Ми-24 ја прават разликата.Штета само што Армијата не располага и со полициските Mi-171Sh Hip стварно се добри машини!![]()
Се надевам дека повторно ќе летаат,голема штета ќе е ако ги снајде судбината на другите 24-ки.Ќе прават разлика само тогаш кога ќе може да летаат![]()
шо се чудиш кој протекторат во светот има современо и модерно оружјеA be ova e sramota