Водни желки

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Здраво,Само што си купив мала желка седов и пластичен аквариум за желката и ситни камења,е сега ме интерсира со каква храна да ја хранам од продавницата зедов храна но на храната пишува храна за риби,и по колку да и давам во аквраимот има место за храна и го наполнив цело дали е тоа во ред,и дали можам во акврамут да ставам трева или некој природно растение
А за аквриум дали може заедно да живее со некоја риба,а за рибата колку вода ке треба да има за да живеат како што треба

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Здраво,Само што си купив мала желка седов и пластичен аквариум за желката и ситни камења,е сега ме интерсира со каква храна да ја хранам од продавницата зедов храна но на храната пишува храна за риби,и по колку да и давам во аквраимот има место за храна и го наполнив цело дали е тоа во ред,и дали можам во акврамут да ставам трева или некој природно растение
А за аквриум дали може заедно да живее со некоја риба,а за рибата колку вода ке треба да има за да живеат како што треба
неможе да живее со риба,треба да земеп храна ракчиња суви,но не само да остане на тоа.Зеленчук исто така може да и даваш,и месо од риби малце ракчиња итн.Има од оние еептен ситните риби се продаваат...купи малце ке имаш за памтивек...

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Му земав ракчиња јаде ко лудо,ама ептен мало е 3цм,а за аквраиум со димензии 60x30x40 мислам супер ке да е ке земам уште 2 желки исто мали на internet видов живеат и со риби имам супер идеа за аквариум па ке видиме.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Му земав ракчиња јаде ко лудо,ама ептен мало е 3цм,а за аквраиум со димензии 60x30x40 мислам супер ке да е ке земам уште 2 желки исто мали на internet видов живеат и со риби имам супер идеа за аквариум па ке видиме.
Незнам,тешко со риба...што ако рибата е мала ке и ја изедат опашката...рибите и се исто така храна...предатор и плен заедно не иде баш

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Па ке гледам поголема да е рибата,бидејки не сакам рибата да биде изедена од желката,ова сега што ја имам ептен луда е само трча и плива,А за тревата има една природна трева незнам како се вика ептен брзо расте под вода и многу убаво изгледа

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Па ке гледам поголема да е рибата,бидејки не сакам рибата да биде изедена од желката,ова сега што ја имам ептен луда е само трча и плива,А за тревата има една природна трева незнам како се вика ептен брзо расте под вода и многу убаво изгледа
Кога купувате риби,кога јадеш ракчиња и имате салата марула и такви раБОТИ ДОМА давај и на желката,за витамини де,оти од сувите ракчиња нишчо неможе да добијат и неможат да се развијат и умираат

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Денес зедов еден мал аквариум додека не го направам големиот во кој што ке има повеќе желки и риби,Ако може некој да ми каже се што ке ми треба сите делови(пумпи филтри........)Еве неколку слики од аквраимот што го имам сега за желката.И дајте некоја идеја за аквариумот.

Attachments

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Земи смоки за желчиња. И тие се добри.

Член од
25 јануари 2013
Мислења
7
Поени од реакции
7
Гледам има голем број луѓе кои чуваат водни желчиња и кои се уклучени на форумов. Ве молам еден совет. Јас имам две желчиња ги чувам 1 месец. Имаат убав голем аквариум со сите со викаат нишати, доволно простор за пливање, камења каде одмараат и се сончаат, филтер за прочистување на водата, грејач...Ги хранам двапати во денот помалку и секогаш гледам храната да им биде разновидна. Некогаш давам риба, некогаш пилешко, мелено месо, ракчиња...Едното желче е полакомо. Порано ги хранев заедно но прочитав дека подобро е да ги хранам во посебен сад една по една. Ова полакомово почна да расте и иако беше помало од другото сега е веќе многу поголемо но не знам зошто почна да се лупи од него прозирна кожичка инаку е во ред јаде си плива и е активна. Другата пак јадеше помалку и не е многу порасната односно е еептен малку откако ја купив. Овие два дена со неа имам проблем бидејќи воопшто не јаде и воопшто не плива и постојано е поспана. ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!!

Член од
25 јануари 2013
Мислења
7
Поени од реакции
7
Гледам никој не ми одговорил ништо на мојата молба. Како и да е желчето утринава го најдов мртво. Другото си е живо и си е во ред сега за сега, се надевам дека така и ќе остане. Деновиве ќе му земам ново желче.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Гледам никој не ми одговорил ништо на мојата молба. Како и да е желчето утринава го најдов мртво. Другото си е живо и си е во ред сега за сега, се надевам дека така и ќе остане. Деновиве ќе му земам ново желче.
Омг....не било мртво бе...зимски сон постои нешто што се вика...ејјј сеа ако си го фрлила живо алал :/

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
ако си го фрлил некаде надвор или во канта веднаш да го најдеш,ако у шолја нема враќање

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Водните желчиња хибернираат. 100% си го фрлила живо.

Kajgana Shop

На врв Bottom