Вода после јадење?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
После јадење пијам вода, нормално за да "спадне" поубаво хранатa. А сепак, најголем мерак ми се прави кога ќе се напијам вода после јадење сладолед, убаво чувство. :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Вода е најдобро да се пие на гладно срце на утро пред да се појаде....ама ние сите пиеме вода само кога чувствуваме жед што не е правилно...после јадење не се пие вода најмалку пола саат. Било извршено испитување каде за ручек имало риба и ако нормално на рибата да се свари во човековиот желудник и требало 4 саати со пиењто на вода за време и после ручекот и требало 8 саати... па види ти сеа..

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Обавезно после јадење...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Обавезно после јадење...
обавезно ДА ама не одма после јадење оти се разредува HCl во желудникот и го забавува тој процес на претворање на храната во каша...значи пола саат минимум после јадењето...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Вода е најдобро да се пие на гладно срце на утро пред да се појаде....ама ние сите пиеме вода само кога чувствуваме жед што не е правилно...после јадење не се пие вода најмалку пола саат. Било извршено испитување каде за ручек имало риба и ако нормално на рибата да се свари во човековиот желудник и требало 4 саати со пиењто на вода за време и после ручекот и требало 8 саати... па види ти сеа..
Неточно , водата помага во разложување на рибата и побрзо исфрлување на непотребните ствари.
Пијам вода и пред и после јадење , неможам да легнам без вода :).

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Неточно , водата помага во разложување на рибата и побрзо исфрлување на непотребните ствари.
Пијам вода и пред и после јадење , неможам да легнам без вода :).
ама не може водата да помага рибата да се разложи кога таа и одмага...она ја намалува ефикасноста на киселината која е најважниот дел во разложувањето на храната...

M

Mr.InF3ction

Гостин
о
вода на гладно срце? ... кога и да праам така се чуствувам лошо....
најчесто пред да идам у школо у 6 часот ќе пиам и после цел ден ме боли стомакот.. ми иде нешто како да повраќам
после појадок подобро ми иде:toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
о
најчесто пред да идам у школо у 6 часот ќе пиам и после цел ден ме боли стомакот.. ми иде нешто како да повраќам
разговарај со нутриционист ќе видиш што ќе ти каже барем тие знаат повеќе од нас...

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
Вода за време на јадење, и после јадење. Без вода не седнувам да јадам:)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
о
Се двоумев дали да ти реплицирам или не, зашто како што кажаа погоре-ние не сме нутриционисти, но сепак ќе го дадам моето мислење.

Јас секојдневно пијам вода сабајле кога станувам, најмалку пола литар и досега не сум имала болки во стомакот поради тоа.Не знам од што ти се состои исхраната, но треба на тоа да обрнеш внимание зашто од пиење вода после станување, според мене, може само позитивни последици да има.
:salut:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Се двоумев дали да ти реплицирам или не, зашто како што кажаа погоре-ние не сме нутриционисти, но сепак ќе го дадам моето мислење.

Јас секојдневно пијам вода сабајле кога станувам, најмалку пола литар и досега не сум имала болки во стомакот поради тоа.Не знам од што ти се состои исхраната, но треба на тоа да обрнеш внимание зашто од пиење вода после станување, според мене, може само позитивни последици да има.
:salut:
што знам можеби има нешто чудно... скоро секој месец по 2 дена не идев у школо со зш имав пробеми со стомакот кога и да идев на лекар ,, ми даваше нешто како сол со вода да пиам....
а ете сега не сме у школо... не ме боли..
кој знае.. можеби е некоја реакција што потекнува од фактот дека ќе имам тежок ден у школо :vozbud::vozbud:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.504
Поени од реакции
31.082
па доста освежувачки е
п.с. и ако јадењето е ептен солено

Kajgana Shop

На врв Bottom