обавезно ДА ама не одма после јадење оти се разредува HCl во желудникот и го забавува тој процес на претворање на храната во каша...значи пола саат минимум после јадењето...Обавезно после јадење...
Неточно , водата помага во разложување на рибата и побрзо исфрлување на непотребните ствари.Вода е најдобро да се пие на гладно срце на утро пред да се појаде....ама ние сите пиеме вода само кога чувствуваме жед што не е правилно...после јадење не се пие вода најмалку пола саат. Било извршено испитување каде за ручек имало риба и ако нормално на рибата да се свари во човековиот желудник и требало 4 саати со пиењто на вода за време и после ручекот и требало 8 саати... па види ти сеа..
ама не може водата да помага рибата да се разложи кога таа и одмага...она ја намалува ефикасноста на киселината која е најважниот дел во разложувањето на храната...Неточно , водата помага во разложување на рибата и побрзо исфрлување на непотребните ствари.
Пијам вода и пред и после јадење , неможам да легнам без вода.
вода на гладно срце? ... кога и да праам така се чуствувам лошо....Вода е најдобро да се пие на гладно срце на утро пред да се појаде....ама ние сите пиеме вода само кога чувствуваме жед што не е правилно...после јадење не се пие вода најмалку пола саат. Било извршено испитување каде за ручек имало риба и ако нормално на рибата да се свари во човековиот желудник и требало 4 саати со пиењто на вода за време и после ручекот и требало 8 саати... па види ти сеа..
разговарај со нутриционист ќе видиш што ќе ти каже барем тие знаат повеќе од нас...о
вода на гладно срце? ... кога и да праам така се чуствувам лошо....
најчесто пред да идам у школо у 6 часот ќе пиам и после цел ден ме боли стомакот.. ми иде нешто како да повраќам
после појадок подобро ми иде![]()
Се двоумев дали да ти реплицирам или не, зашто како што кажаа погоре-ние не сме нутриционисти, но сепак ќе го дадам моето мислење.о
вода на гладно срце? ... кога и да праам така се чуствувам лошо....
најчесто пред да идам у школо у 6 часот ќе пиам и после цел ден ме боли стомакот.. ми иде нешто како да повраќам
после појадок подобро ми иде![]()
што знам можеби има нешто чудно... скоро секој месец по 2 дена не идев у школо со зш имав пробеми со стомакот кога и да идев на лекар ,, ми даваше нешто како сол со вода да пиам....Се двоумев дали да ти реплицирам или не, зашто како што кажаа погоре-ние не сме нутриционисти, но сепак ќе го дадам моето мислење.
Јас секојдневно пијам вода сабајле кога станувам, најмалку пола литар и досега не сум имала болки во стомакот поради тоа.Не знам од што ти се состои исхраната, но треба на тоа да обрнеш внимание зашто од пиење вода после станување, според мене, може само позитивни последици да има.
:salut: